background img
banner
banner

Κλείνει εβδομάδα αποδοχής χρηματοδοτήσεων για τον δήμο

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΣΑ ΑΠΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Τρέχουσες οικονομικές ενισχύσεις έλαβε το τελευταίο διάστημα ο δήμος Αιγιαλείας προκειμένου να μπορέσει να λειτουργήσει τις επί μέρους υπηρεσίες του. Από αυτές, κονδύλια αφορούν την Εκπαίδευση, την εκτέλεση έργων, αλλά και τις δράσεις πυροπροστασίας του δήμου με τα χρήματα ωστόσο να παραμένουν «καθηλωμένα» για πολλά χρόνια…

Για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων

Στην τελευταία συνεδρίασή του διά περιφοράς, το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε κατά πλειοψηφία την τακτική επιχορήγηση (Β’ κατανομή) έτους 2021 στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή του Δήμου Αιγιαλείας για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών των Σχολείων. Το ποσό ανέρχεται σε 130.993,21 € και έχει πιστωθεί σε τραπεζικό λογαριασμό του Δήμου Αιγιαλείας, ενώ είχε προηγηθεί σχετική απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας υπό την προεδρία του δημάρχου. Η κατανομή έγινε ως εξής: Το ποσό των 72.046,27 € στο Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία: «Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αιγιαλείας» για κάλυψη των λειτουργικών δαπανών των σχολικών μονάδων Α/βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αιγιαλείας. Στο αναφερόμενο ποσό συμπεριλαμβάνεται και η αποζημίωση των σχολικών τροχονόμων που ανέρχεται στο ποσό των 9.504,00 € και αφορά το τρίμηνο Απρίλιος, Μάιος, Ιούνιος του οικονομικού έτους 2021. 2)Να κατανεμηθεί το ποσό των 58.946.94 € στο Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία: «Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αιγιαλείας» για κάλυψη των λειτουργικών δαπανών των σχολικών μονάδων Β/βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αιγιαλείας. Στην απόφαση αυτή δεν συμπεριλαμβάνεται η δαπάνη γάλακτος για τις Σχολικές Καθαρίστριες των 2 Σχολικών Επιτροπών.

Επίσης, με ομόφωνη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής έγινε η αποδοχή E΄ κατανομής από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους έτους 2021, προς κάλυψη λειτουργικών και λοιπών γενικών δαπανών του δήμου. Πρόκειται για ποσό 559.188,90 €, το οποίο αποδίδεται για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών και λοιπών γενικών δαπανών.

Ούτε… ευρώ πάνω για δράσεις πυροπροστασίας

Η Οικονομική Επιτροπή προχώρησε ακόμη σε αποδοχή κατανομής από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους έτους 2021, για κάλυψη δράσεων πυροπροστασίας του δήμου. Το ποσό για ακόμη μία χρονιά ανέρχεται σε 119.000€ και αποδίδεται για την κάλυψη δράσεων πυροπροστασίας έτους 2021. Η απόφαση που ελήφθη ήταν ομόφωνη αν και τα χρήματα φαντάζουν λίγα μπροστά στον όγκο εργασιών στο πλαίσιο της πυροπροστασίας για τη θωράκιση της περιοχής.

Στήριξη για την υλοποίηση έργων

Στην ίδια συνεδρίαση έγινε και αποδοχή κατανομής από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους έτους 2021, για την 1η , 2η και 3η μηνιαία τακτική επιχορήγηση για υλοποίηση έργων και επενδυτικών δραστηριοτήτων. Από τον λογαριασμό του Υπουργείου Εσωτερικών που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με τον τίτλο «Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι των Δήμων», εστάλη στον δήμο ποσό 166.875,00€, το οποίο αποδίδεται για υλοποίηση έργων και επενδυτικών δραστηριοτήτων έτους 2021. Η αποδοχή έγινε με ομόφωνη απόφαση.

Χρήματα εστάλησαν όμως και για την καταβολή μισθωμάτων των σχολικών μονάδων, καθώς και των υπηρεσιών που μεταφέρθηκαν σε αυτές, σύμφωνα με το Ν. 3852/2010 και αφορούν την χρονική περίοδο Ιανουαρίου – Απριλίου 2021. Πρόκειται για 20.011,24€.

Τέλος, αποδοχή έγινε και για την Β΄ κατανομή από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους έτους 2021, προς κάλυψη λειτουργικών δαπανών των Σχολείων του Δήμου. Πρόκειται για ποσό 131.190,00€, που έχει εγγραφεί και κατανεμηθεί για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών των σχολείων και χορηγείται κατόπιν απόφασης της Υπηρεσιακής Γραμματέως του Υπουργείου Εσωτερικών, κατανεμήθηκε από τον λογαριασμό του Υπουργείου Εσωτερικών που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με τον τίτλο «Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι των Δήμων», ποσό 131.190,00 €, που έχει εγγραφεί και κατανεμηθεί για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών των σχολείων του Δήμου μας.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr