background img
banner
banner

Κοντά σε λύση για τα πυρόπληκτα, σεισμόπληκτα δάνεια

ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΗΣ Γ.Γ. ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΧΑΪΑΣ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡ. ΤΗΛΙΓΑΔΗ – ΘΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ 240 ΔΟΣΕΙΣ

«Φως στον ορίζοντα» για τα πυρόπληκτα και σεισμόπληκτα δάνεια που επί σειρά ετών βαραίνουν πολλούς Αιγιαλείς και τελευταία, λόγω των μέτρων covid, τείνουν να γίνουν… θηλιά στον λαιμό για πολλούς, άρχισε να ξεπροβάλει.

Η χθεσινή τηλεδιάσκεψη εκπροσώπων των πυρόπληκτων και σεισμόπληκτων Επιμελητηρίων με τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους έκλεισε με ιδιαιτέρως θετικά αποτελέσματα και την ελπίδα ότι οι επιχειρήσεις θα απαλλαγούν με ευνοϊκούς όρους από τον «βραχνά» των δανείων.

Το Επιμελητήριο Αχαΐας εκπροσώπησε ο α΄ αντιπρόεδρος, επικεφαλής της Παναιγιάλειας Ανεξάρτητης Επιμελητηριακής Κίνησης Αρίστος Τηλιγάδης, ο οποίος γνωστοποίησε το μέγεθος του προβλήματος στην Αχαΐα ζητώντας ευνοϊκές ρυθμίσεις, δεδομένης της υποχρεωτικής πολύμηνης απραξίας των επιχειρήσεων λόγω των μέτρων. Συγκεκριμένα, υπερθεμάτισε για ακόμα μια φορά της ανάγκης εξεύρεσης οριστικής λύσης στο θέμα της ρύθμισης οφειλών από δάνεια που χορηγήθηκαν με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου στους πληττόμενους κατοίκους και της Αχαΐας (πυρόπληκτα – σεισμόπληκτα), τα οποία, κι ιδιαίτερα αυτά που βρίσκονται ακόμη σε τράπεζες και δεν έχουν κανονική εξυπηρέτηση ή έχουν εκχωρηθεί σε εταιρείες διαχείρισης που λειτουργούν εκτός τραπεζικού συστήματος, αποτελούν μία πολύ σοβαρή δυσλειτουργία για τον τόπο, έχοντας οδηγήσει πολλούς επιτηδευματίες, ένα βήμα πριν την κατάρρευση.

Η Γ.Γ. μπαίνει… μπροστά

Όπως μετέφερε στo protionline.gr ο κ. Τηλιγάδης, ΄΄ο κ. Κουρμούσης μάς διαβεβαίωσε ότι όλα τα «κόκκινα δάνεια», πυρόπληκτα και σεισμόπληκτα θα φύγουν από τις τράπεζες μέχρι τέλος του έτους και θα ενταχθούν στην πλατφόρμα ειδικού χρέους των 240 δόσεων. Πρόκειται για μία πολύ σημαντική εξέλιξη που δίνει τη δυνατότητα στους δανειολήπτες να ενταχθούν στη ρύθμιση και να απαλλαγούν από τα δάνεια που τους βαραίνουν τόσα χρόνια. Μάλιστα, αυτό που μεταφέραμε στον Γενικό Γραμματέα, ήταν ότι αυτό θα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και δέκα χρόνια΄΄.

Ως προς τη διαδικασία μάλιστα, απλουστεύεται και η Γενική Γραμματεία Δημοσίου Χρέους… μπαίνει μπροστά, σύμφωνα με τα λεγόμενα του α΄ προέδρου του Επιμελητηρίου Αχαΐας. ΄΄Ο δανειολήπτης θα μπαίνει στην πλατφόρα ειδικού χρέους, θα συμπληρώνει το αίτημα και από εκεί και πέρα θα αναλαμβάνει η γενική γραμματεία σε ό,τι έχει να κάνει με την τράπεζα ενώ θα έρχεται και σε επαφή με όλα τα funds που έχουν πάρει τα δάνεια. Οι τράπεζες έχουν δεσμευτεί ότι θα ρυθμιστούν τα δάνεια, περιμένουν την απόφαση του Αργείου Πάγου, αν την κερδίσουν, όλα τα δάνεια στο ελληνικό δημόσιο, αν τη χάσουν θα πάνε στις τράπεζες΄΄, ανέφερε ο κ. Τηλιγάδης.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr