background img
banner
banner

Κρούσμα covid στο 4ο Γυμνάσιο Αιγίου

ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ – ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟ 2ο ΓΕΛ ΑΙΓΙΟΥ

Η επανέναρξη των μαθημάτων δια ζώσης έχει θέσει σε εγρήγορση όλους τους εμπλεκόμενους για την ασφαλή λειτουργία των σχολικών μας μονάδων με τη δημοτική αρχή να προβαίνει σε σειρά στοχευμένων ενεργειών για τον περιορισμό της μετάδοσης του covid. Στο πλαίσιο αυτό ξεπεράστηκαν και τα τελευταία εμπόδια και η δημοτική αρχή ολοκλήρωσε τις διαδικασίες ώστε από την 13η Μαϊου να τεθεί σε ισχύ το αυξημένο ωράριο για τις «33» εργαζόμενες ορισμένου χρόνου στην καθαριότητα με δαπάνη από το δημοτικό ταμείο. Συγκεκριμένα από την 13η Μαϊου έως και τη λήξη του σχολικού έτους 30η Ιουνίου 2021 διευρύνεται το ωράριο των εργαζομένων από 3ωρο σε 5ωρο.

Την ίδια ώρα συνεχής είναι η προσπάθεια προστασίας της σχολικής κοινότητας και η άμεση παρέμβαση όπου υπάρχει ένδειξη κρούσματος. Έτσι την Πέμπτη 13 Μαϊου δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα στο 4ο Γυμνάσιο Αιγίου προκειμένου να απολυμανθεί το σύνολο των εγκαταστάσεων του σχολείου. Συγκεκριμένα με τη λήξη των μαθημάτων την Τετάρτη 12 Μαϊου γονέας ειδοποίησε πως μαθητής που την προηγούμενη μέρα είχε προσέλθει στην τάξη είχε «θετικό» τεστ και στο πλαίσιο αυτό την Πέμπτη 13 Μαϊου το σχολείο θα παραμείνει κλειστό ώστε να γίνει απολύμανση.

Παράλληλα την Τετάρτη 12 Μαϊου κατά την λειτουργία του σχολείου υπήρξε ενημέρωση πως μαθήτρια του 2ου ΓΕΛ Αιγίου είχε έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα. Η αντίδραση ήταν άμεση και προχωρήσαμε ήδη σε απολύμανση του συνόλου των εγκαταστάσεων οπότε το σχολείο θα λειτουργήσει κανονικά από την Πέμπτη 13 Μαϊου.

*Επιπλέον την Τετάρτη 12 Μαϊου στα πλαίσια της προληπτικής πολιτικής πραγματοποιήθηκαν rapid tests από κλιμάκια του ΕΟΔΥ στο προσωπικό και τους μαθητές του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.ΕΚ.) Αιγίου, του Ειδικού Νηπιαγωγείου και του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αιγίου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr