background img
banner
banner

Με δικό της δίκτυο οπτικών ινών η ΔΕΥΑ

ΥΨΗΛΕΣ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ INTERNET ΣΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΕΣΩ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ

Μια έξυπνη επένδυση ολοκλήρωσε η ΔΕΥΑ Αιγιαλείας αξιοποιώντας το δίκτυο των οπτικών ινών που έχει κατασκευασθεί κατά μήκος του κεντρικού συλλεκτήριου αγωγού αποχέτευσης για τον ηλεκτρονικό έλεγχο των 13 αντλιοστασίων που θα τεθούν σε λειτουργία όταν προχωρήσει συμπληρωματικά και η κατασκευή των Εσωτερικών Δικτύων Αποχέτευσης

Έτσι με έναυσμα τα νέα αντλιοστάσια και την διασύνδεση τους, μέσω ιδιωτικών οπτικών ινών, με το κεντρικό σημείο ελέγχου στην Μυρτιά έγινε δυνατή η γρήγορη και σε πραγματικό χρόνο (on line) επικοινωνία της υπηρεσίας άρδευσης (Συμπολιτεία) με τους εξυπηρετητές που φιλοξενούν την βάση δεδομένων και τις κεντρικές εφαρμογές της ΔΕΥΑ. Με μικρή επέκταση του οπτικού δικτύου που έγινε με πρωτοβουλία της ΔΕΥΑ πραγματοποιήθηκε διασύνδεση με το ποιο κοντινό άκρο του μητροπολιτικού δικτύου (Παλαιό Νοσοκομείο) παρέχοντας πλέον πλήρη πρόσβαση σε γρήγορες υπηρεσίες διαδικτύου και άμεση επικοινωνία τόσο με τα κεντρικά συστήματα του Δήμου όσο και με το εθνικό δίκτυο (Σύζευξης). Παρέχονται έτσι πολλαπλές δυνατότητες επικοινωνίας, επεξεργασίας και διασφάλισης δεδομένων καθώς και αξιοποίησης πρόσθετων εφαρμογών.

Παράλληλα ο χώρος ελέγχου συστημάτων της ΔΕΥA (Control Room) αναβαθμίζεται σημαντικά με νέο δικτυακό εξοπλισμό και κεντρικούς εξυπηρετητές. Στόχος αρχικά είναι η αναδιάρθρωση και ενοποίηση των υπαρχόντων δικτύων επικοινωνίας με τους σταθμούς ελέγχου ύδρευσης ώστε να δημιουργηθεί η υποδομή για την ενσωμάτωση τόσο των νέων αντλιοστασίων όσο και των εφαρμογών υποστήριξης των έξυπνων μετρητών κατανάλωσης (IoT Devices) που έχουν αρχίσει να εγκαθίστανται. Τα παλαιότερα συστήματα θα φιλοξενηθούν από τους νέους εξυπηρετητές διασφαλίζοντάς έτσι παράταση της παραγωγικής λειτουργίας τους. Θα δημιουργηθούν επίσης νέες βάσεις δεδομένων που θα φιλοξενήσουν επιλεγμένα πρωτογενή στοιχεία. Επεξεργασία και ανάλυση των στοιχείων αυτών μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην βελτιστοποίηση της λειτουργίας του δικτύου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr