background img
banner
banner

Μπαίνουν στο παιχνίδι της επιστροφής

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ – ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΜΑΪΟΥ

Η εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου δίδει το ¨password λειτουργίας¨ σε βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς, σε μια ¨επιστροφή¨ που όχι μόνο αναμένεται με μεγάλη… δίψα και επαγγελματικό ζήλο από τους ανθρώπους του κλάδου, αλλά και πολύ περισσότερο με αγωνία από τους γονείς. Η απόφαση της επιστροφής στην ¨μεθοδικότητα¨ βασίστηκε στο ότι, βάσει της διασποράς covid που πλέον μέρα με την μέρα μειώνεται, μπορούν να ανοίξουν όλες οι βαθμίδες.

Η μετάδοση του ιού σε επίπεδο δήμου, είναι σε χαμηλά επίπεδα και το μικρό ιικό φορτίο των τελευταίων ημερών και στην πόλη του Αιγίου αλλά και σε όλες τις περιοχές, επικυρώνει το αναμενόμενο… restart.

Ανδριόπουλος: Έτοιμα όλα στους δημοτικούς σταθμούς και πρόσληψη των 12 ατόμων αυτή τη βδομάδα

Μιλώντας στο protionline.gr ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Αιγιάλειας Τάκης Ανδριόπουλος και αναφερόμενος στο ζήτημα της ετοιμότητας, τονίζει: «Οι εγκαταστάσεις είναι έτοιμες για την εκ νέου εκκίνησή τους, στις 17 Μαΐου. Το Νομικό Πρόσωπο περίμενε την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου σχετικά με το πότε και υπό ποιες συνθήκες θα επαναλειτουργήσουν οι βρεφικοί – παιδικοί σταθμοί, προκειμένου να προχωρήσει ταυτόχρονα και η διαδικασία για την πρόσληψη των δώδεκα ατόμων, σύμφωνα με την σχετική προκήρυξη. Τα άτομα έχουν προκριθεί ήδη και αυτό που περιμένουμε είναι εντός της εβδομάδος να υπογράψουν τις συμβάσεις τους. Αυτοί οι δώδεκα, μαζί με το μόνιμο προσωπικό και τους υπόλοιπους συμβασιούχους που έχουν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ, θα στελεχωθούν οι δημοτικές δομές βρεφονηπιακών σταθμών ώστε να παρέχουν τα καλύτερα στα παιδάκια. Τα πρωτόκολλα θα τηρηθούν κατά γράμμα και ελπίζουμε ότι δεν θα έχουμε το παραμικρό πρόβλημα».

Εργασίες καθαρισμού και εξωραϊσμού

Σύμφωνα με τον κ. Ανδριόπουλο, πριν το lock down είχαν πραγματοποιηθεί εργασίες στους χώρους των σταθμών και οι περισσότερες από αυτές είχαν ολοκληρωθεί. Έχουν γίνει βαψίματα χώρων, καθαρισμός από χόρτα και πολλές εργασίες συντήρησης σε αίθουσες παιχνιδιών ή τουαλέτες..
Όμως, επειδή έχει περάσει αρκετός καιρός από τότε που έγιναν όλα αυτά… θα γίνουν εκ νέου και το χρονικό πλάνο αναφέρει ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας, θα έχουν ολοκληρωθούν τα απαραίτητα.

Προχωρούν οι εργασίες στην Παυσανίου για τη μεταφορά του 4ου

Ταυτόχρονα, έχει επικυρωθεί και αποφασιστεί η μεταφορά του 4ου Παιδικού Σταθμού από την περιοχή της Καλλιθέας Αιγίου που λειτουργεί, στην παραλιακή ζώνη και συγκεκριμένα στην οδό Παυσανίου. Αυτές τις μέρες μάλιστα γίνονται εργασίες τροποποίησης του κτιρίου, ως προς την οργάνωση και την διαρρύθμιση.

Τέλος, η υπηρεσία επαναπροσδιόρισε την ¨χάρτα¨ των γεωγραφικών ορίων του δήμου, δηλαδή το ποιες περιοχές θα “καλύπτουν” οι δομές ανάλογα με το σημείο που βρίσκονται, έτσι ώστε να καλύπτονται έτσι όλα τα ¨οργανικά όρια¨ της ζήτησης των βρεφονηπιακών, βάσει του πληθυσμού και της έκτασης κάθε περιοχής.

Νικολοπούλου: Υπάρχει το απόλυτο σε ό,τι αφορά την ατομική υγιεινή

«Χθες ξεκίνησαν για την δική μας σχολική μονάδα, οι τάξεις των προ-νήπιων και των νηπίων και σε μια βδομάδα, τα μικρότερα παιδάκια και τα βρέφη.
Η διάταξη του υπουργείου επιβάλλει σε όλους τους εργαζόμενους “self test” δύο φορές την εβδομάδα και απίστευτη σχολαστικότητα σε όλους τους χώρους, που ούτως ή άλλως εμείς έχουμε και ακολουθούμε.

Η πλατφόρμα που θα δηλώνουμε τα αποτελέσματα των αυτοτέστ και τα σημερινά αλλά και για όλες τις μελλοντικές φορές, άνοιξε και έτσι, θα βεβαιώνουμε στον ΕΟΔΥ ότι είμαστε υγιείς και πως δεν υπάρχει ιικό φορτίο. Οι συνθήκες σε όλους ανεξαιρέτως τους ιδιωτικούς βρεφικούς – νηπιακούς σταθμούς σε υγειονομικό επίπεδο, είναι ίσως στα πιο κορυφαία επίπεδα από κάθε άλλον κλάδο, αφού έχουμε την ευθύνη να προστατεύσουμε τις ηλικίες του πιο ευαίσθητου τομέα, τα μικρά παιδιά» τονίζει στo protionline.gr η υπεύθυνη του Βρεφονηπιακού Σταθμού ¨Παραμυθούπολη¨ Βένη Νικολοπούλου και συμπληρώνει: «Στην μονάδα μπαίνουν μόνο όσοι δουλεύουν σε αυτή και τα παιδιά. Υπάρχει το απόλυτο σε ό,τι αφορά την ατομική υγιεινή. Όλοι οι χώροι αερίζονται επαρκώς και η απολύμανση είναι σε κορυφαία επίπεδα».

Σαν ένα… παιχνίδι το self test

Ερωτώμενη από τo protionline.gr η κ. Νικολοπούλου, για το ¨νέο¨ δεδομένο των αυτοτέστ στο εκ νέου ξεκίνημα της δομής, αναφέρει: «Τα παιδιά έχουν μεγάλη προσαρμοστικότητα, ακόμα και αυτά που είναι σε πολύ μικρή ηλικία, αρκεί το “self test” να το δει και τους το “παρουσιάσουμε” σαν ένα… παιχνίδι! Αν τα παιδιά καταλάβουν ότι αυτό είναι κάτι κακό ή δύσκολο το… παίρνουν από την αρχή “στραβά”.

Αν όμως, τους παρουσιαστεί σαν ένα παιχνιδάκι ή μια “ιστοριούλα” αποδέχονται την διαδικασία με χαρά. Τα παιδιά μαγεύονται με την “έκπληξη” και είναι τα πιο ευπροσάρμοστα πλάσματα που υπάρχουν! Εμείς σαν εκπαιδευτικοί λοιπόν, το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να τους το παρουσιάζουμε σαν ένα “παιχνίδι – έκπληξη”. Ίσως σε αυτό το κομμάτι της προσαρμογής, οι αντιδράσεις των κηδεμόνων να είναι πολύ πιο έντονες απ’ ό,τι οι αντιδράσεις των βρεφών και των νηπίων» λέει η εκπρόσωπος της ¨Παραμυθούπολης¨.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr