background img
banner
banner

Νίκη παραμονής και πρώτος ο Παναιγιάλειος 2-0 το Τσιλιβή

Καθοριστική η νίκη για τον Παναιγιάλειο, που καθάρισε με το κεφάλαιο παραμονής, αλλά με παιχνίδι περισσότερο, βρέθηκε και στην κορυφή της βαθμολογίας, ύστερα από τη νίκη της Ζακύνθου σε βάρος του Ναυπακτιακού Αστέρα.  Με καθυστέρηση «μίλησε» η έδρα του Παναιγιάλειου, με τους μελανόλευκους να σημειώνουν την πρώτη νίκη στο Δημοτικό Στάδιο Αιγίου, ύστερα από την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος.

Πρώτη φάση ο Παναιγιάλειος  πήρε μετά σειρά το Τσιλιβή

Οι γηπεδούχοι απείλησαν για πρώτη φορά στο 6΄. Με όμορφη ατομική ενέργεια ο Καραμπούλας, μεταβίβασε την μπάλα στον Σπυρόπουλο που αποκρούστηκε σε κόρνερ.

Ο Βασίλης Μπούνας εκτέλεσε 4 συνεχόμενα κόρνερ, χωρίς συνέχεια όμως για τον Παναιγιάλειο.

Το Τσιλιβή ήρθε στο Αίγιο να τα παίξει όλα για όλα. Στην ουραγό θέση και με μαθηματικές μόνο ελπίδες, ήθελε μόνο τη νίκη.

Απείλησε να προηγηθεί με τον Μάριο Παναγιωτόπουλο στο 16΄, το δυνατό σουτ του οποίου απέκρουσε δύσκολα ο Καλλιακμάνης, συνέχισε με γκολ την φάση ο Σαμπανέι, αλλά από θέση οφσάιτ.

Ακόμα μια καλή επιθετική ενέργεια των φιλοξενούμενων στο 21΄, όταν στην παράλληλη σέντρα του Παπαδάκη, δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή ο Παναγιωτόπουλος.

Με εντυπωσιακό γκολ του Σπυρόπουλου στα αποδυτήρια

Ύστερα από το πρώτο 20λεπτο ο Παναιγιάλειος κέρδιζε γήπεδο, μετουσιώνοντας την υπεροχή του με το πανέμορφο γκολ του Θανάση Σπυρόπουλου στο 38΄.

Ήταν μια φάση που ξεκίνησε ο ίδιος προσπερνώντας με ατομικές ενέργειες τους αντιπάλους, πάσαρε στον Κουραχάνη κι αυτός στον Καραμπούλα που σούταρε δυνατά και αποκρούστηκε. Ο Σπυρόπουλος που ακολούθησε την φάση, με άπιαστο σουτ στο απέναντι παραθυράκι, άνοιξε το σκορ για τον Παναιγιάλειο.

Στη λήξη του ημιχρόνου ο Λιάτος από καλή θέση αποκρούστηκε από τον Ζιάρο.

Την χάρισε με κίτρινη στον Ζιάρο ο διαιτητής Τζάμος

Με το υπέρ του γκολ ο Παναιγιάλειος, μπήκε με άλλον …αέρα στο β΄ ημίχρονο. Έψαχνε με επιμονή το 2-0 που θα του εξασφάλιζε σε μεγάλο ποσοστό την πολυπόθητη νίκη, χωρίς παράλληλα να επιτρέπει στους φιλοξενούμενους να δημιουργούν κινδύνους μπροστά στον Καλλιακμάνη.

Στο 55΄ έφυγε ταχύτατα στην κόντρα επίθεση ο Μπούνας, βγήκε από την εστία του να γλιτώσει τα χειρότερα ο τερματοφύλακας Ζιάρος ανέτρεψε τον μελανόλευκο επιθετικό στο ύψος της περιοχής. Ήταν ο τελευταίος παίκτης και το μαρκάρισμα εκτός περιοχής χρεώνεται με κόκκινη, ο διαιτητής Τζάμος του την χάρισε με κίτρινη, παρά τις διαμαρτυρίες από τον πάγκο των γηπεδούχων.΄

2-0 ο Μπούνας σφραγίζει τη νίκη στο 64΄

Την επόμενη φορά που ξεχύθηκε στην αντίπαλη περιοχή ο Μπούνας, ύστερα από την μακρινή πάσα ακριβείας του Κουραχάνη, δεν πρόλαβε να τον ανακόψει ο Ζιάρος. Πλάσαρε από κοντά για το 2-0 στο 64΄, διώχνοντας για τα καλά το άγχος από τους συμπαίκτες του.

Παράσταση για ένα ρόλο το τελευταίο 20λεπτο

«Άχαστη» ευκαιρία από τον Κουραχάνη

Απελευθερωμένοι από το άγχος της νίκης, οι μελανόλευκοι μονοπώλησαν τις ευκαιρίες μέχρι το φινάλε, έχοντας μάλιστα μια «άχαστη» με τον Κουραχάνη.

Ο Κουραχάνης που είχε σουτ άουτ στο 70΄ ύστερα από την πάσα του Μήτση, βρέθηκε πάλι στο προσκήνιο από την …συστημένη μπαλιά του Μπούνα στο 73΄, όμως η κοντινή κεφαλιά του Κουραχάνη πέρασε παράλληλα από την κενή εστία του Τσιλιβή.

Ανατροπή του Μπάσα από τον Μούστα

Στο 87΄ ο Κλάιντι Μπάσα που είχε περάσει αλλαγή στο παιχνίδι, ανατράπηκε μέσα στην αντίπαλη περιοχή από τον Μούστα, με τον διαιτητή Τζάμο να δείχνει συνέχεια στο παιχνίδι.

Παναιγιάλειος: Καλλιακμάνης, Βλάχος (67΄ Μήτσης), Μπακατσέλος, Παπασπηλιόπουλος (75΄ Σπανογιάννης), Παπαδόπουλος, Μαυρόπουλος, Μπούνας, Λιάτος, Καραμπούλας, Κουραχάνης (77΄ Μπάσα), Σπυρόπουλος.

Τσιλιβή: Ζιάρος, Μπατσής, Τζίνα, Χαλκιόπουλος, Μούστα, Καστάνο (82΄ Δρόσος), Σέλιος (89΄ Βαριαμλάρι), Παπαδάκης (89΄ Παπαδόπουλος), Τζανάρι (63΄ Μπακάμης), Σαμπανέι, Παναγιωτόπουλος (89΄ Ζουπάνος).


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr