background img
banner
banner

Ξεπέρασε τους 12.000 εμβολιασμούς η Αιγιάλεια

ΠΕΡΙΠΟΥ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙ

Με επιμονή και… υπομονή συνεχίζει και μετέχει ενεργά η Αιγιάλεια στην διαδικασία της “μάχης” κατά του covid-19 και η συμμετοχή. Ο “ζήλος” που δείχνουν όλες ανεξαιρέτως οι ηλικιακές ομάδες στους εμβολιασμούς, δίνει ελπίδες πως η υγειονομική “θωράκιση” του πληθυσμού, θα μπει σε ακόμα γρηγορότερους ρυθμούς. Σταθερά παραμένουν δε, τα νούμερα των ανθρώπων που λαμβάνουν τα τρία σκευάσματα που γίνονται ήδη στα δύο εμβολιαστικά κέντρα στην Αιγιάλεια, ενώ τα κρούσματα του κορωνοϊού ¨πέφτουν¨ αισθητά, μέρα με την ημέρα.

Οι εμβολιασμοί σε “πρώτο πλάνο”

Στα δύο εμβολιαστικά κέντρα του δήμου και για την βδομάδα που πέρασε, έγιναν 380 περίπου εμβολιασμοί με τα σκευάσματα της “Pfizer” και το μονοδοσικό της “Johnson and Johnson” στο Γ.Ν.Α.Α., ενώ στο έτερο κέντρο εμβολιασμού της περιοχής, στο Κέντρο Υγείας Ακράτας και για αυτή την βδομάδα που μόλις πέρασε, έλαβαν περίπου 120 άτομα το εμβόλιο της “AstraZeneca”.
Έτσι, η συνολική εικόνα για την περιοχή έχει διαμορφωθεί στους 12000 περίπου εμβολιασμούς μέχρι στιγμής (συμπεριλαμβανομένων και μόνο της πρώτης δόσης των σκευασμάτων το νούμερο αυτό) και με αυτόν τον τρόπο η ίδια η κοινωνία, ανεβάζει ταχύτητες. Αμέσως μετά την παράδοση της νέας παρτίδας από το εμβόλιο ¨Johnson and Johnson¨ άνοιξε και η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό της ομάδας από 18 έως 29 ετών. Από χθες επίσης, μπορούν να κλείνουν το ραντεβού τους και οι ηλικίες 30-34 με όλα τα εμβόλια, με το ¨Mondernas¨ να είναι το μοναδικό από τα τέσσερα διαθέσιμα, όπου δεν γίνεται στην ευρύτερη περιοχή.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Μπονάνο, ΄΄ιδιαίτερα ενθαρρυντικό είναι το γεγονός ότι πάμε πολύ καλά σαν Περιφερειακή Ενότητα στο θέμα των εμβολιασμών. Σε σημείο που έχουμε ξεπεράσει την Ανατολική Αττική κατά 6.000 εμβολιασμούς παρότι έχει 200.000 πληθυσμό παραπάνω από την Αχαΐα. Επίσης, υπερτερούμε σε εμβόλια έναντι της Π.Ε. Ηρακλείου που έχουμε 7.000 εμβολιασμούς παραπάνω, τη στιγμή που στις 15 Απριλίου ήμασταν 2.000 εμβολιασμούς πίσω΄΄. ΄΄Η αισιοδοξία πρέπει να μας οπλίζει με υπευθυνότητα η οποία συμβαδίζει με την ελευθερία΄΄, κατέληξε ο αντιπεριφερειάρχης.

Ραντεβού και τις Κυριακές από αυτή την βδομάδα για το Γ.Ν.Α.Α.

Ο ΕΟΔΥ στην προσπάθειά του για ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή του κόσμου στην εμβολιαστική διαδικασία και λόγω της αποφασιστικότητας κράτους – λαού να κερδηθεί μία και καλή πλέον το στοίχημα της ανοσίας από τον ιό, δίνει πλέον δυνατότητα για ραντεβού και την Κυριακή, ώστε να επισπεύδεται η διαδικασία και να μπορούν να μετέχουν ακόμα πιο ενεργά όλες οι ηλικιακές ομάδες στην όλη διαδικασία. Έτσι λοιπόν, στο Γενικό Νοσοκομείο Αιγίου από τις αρχές Ιουνίου και έπειτα και για όσο δύναται αυτό (βάσει της διαθεσιμότητας των σκευασμάτων και του έμψυχου δυναμικού του νοσοκομείου) οι εμβολιασμοί θα τελούνται και τις αργίες των Κυριακών, με τις δύο αμερικανικές εταιρίες και τις φαρμακευτικές προωθητικές εταιρίες τους, που ήδη χορηγούνται στους Αιγιαλείς, να δηλώνουν επάρκεια σκευασμάτων, με την ίδια αποτελεσματικότητα και διαθεσιμότητα.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr