background img
banner
banner

Σταθερά ψηλά τα νέα κρούσματα covid στο Αίγιο

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΤΟΥ ΙΟΥ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΙΚΟΣΙΤΕΤΡΑΩΡΑ

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στην τοπική κοινωνία καθώς, ενώ τα νέα κρούσματα covid-19 σε όλη τη χώρα μειώνονται μέρα με τη μέρα, στην Αιγιάλεια ο αριθμός παραμένει σταθερά διψήφιος καθημερινά. Από την προηγούμενη εβδομάδα είναι έντονη η διασπορά στην περιοχή με πολλές οικογένειες να παραμένουν σε καραντίνα και μέλη τους να αντιμετωπίζουν σοβαρά συμπτώματα της νόσου…

Βεβαίως, υπάρχει η εκτίμηση πως τα κρούσματα φαίνονται περισσότερα καθώς λόγω της χρήσης του self test έχει αρχίσει να ελέγχεται πιο πολύς κόσμος και ο ιός είναι πιο εμφανής σε αντίθεση με το προηγούμενο διάστημα που ίσως οι ασυμπτωματικοί δεν γνώριζαν ότι νοσούν. Το γεγονός αποδίδεται ακόμη στη μείωση των περιορισμών αλλά και στο γεγονός ότι κάποιοι δεν λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Είναι χαρακτηριστικό πάντως ότι ενώ πριν δύο μήνες η Αχαΐα μετρούσε τριψήφιο αριθμό νέων κρουσμάτων καθημερινά και το Αίγιο μονοψήφιο, πλέον ένα μεγάλο ποσοστό κατανέμεται στην Αιγιάλεια.

Συγκεκριμένα, την Τρίτη 11/5 στην Αχαΐα εντοπίστηκαν 72 νέα κρούσματα. Από αυτά, τα 11 καταγράφηκαν στο Αίγιο, 1 στην Κουλούρα και 1 στο Διακοπτό, συνολικά δηλαδή 12 για την Αιγιάλεια. Και προχθές η εικόνα προκάλεσε προβληματισμό. 49 ήταν συνολικά τα νέα κρούσματα στην Αχαΐα εκ των οποίων τα 11 στο Αίγιο και το 1 στον Λόγγο, όταν η Πάτρα μετρούσε 32.

Τακτικός έλεγχος σήμερα στα ειδικά σχολεία του Αιγίου

Εν τω μεταξύ, σε δειγματοληπτικούς ελέγχους από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα υποβληθούν σήμερα το προσωπικό και οι μαθητές του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.ΕΚ.) Αιγίου, του Ειδικού Νηπιαγωγείου και του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αιγίου. Οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι διενεργούνται από έμπειρα στελέχη του ΕΟΔΥ με rapid tests.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr