background img
banner
banner

Στην… αναμονή και το τρένο Κιάτο – Αίγιο

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΔΙΣΤΑΚΤΙΚΗ ΣΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΤΟΥ ΟΔΟΝΤΩΤΟΥ

Το αρχικό σκεπτικό της εταιρείας που διαχειρίζεται τη γραμμή του Οδοντωτού Σιδηροδρόμου Διακοπτού – Καλαβρύτων, φαίνεται ότι ήταν το… καλό τάιμινγκ (χρονικά αλλά και ¨οικονομικά¨ από άποψη κερδών) για να ενεργοποιηθεί ο Οδοντωτός ταυτόχρονα με τη γραμμή του προαστιακού Κιάτο – Αίγιο. Όμως αυτό το αρχικό σκεπτικό η ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν το… υποστήριξε και ούτε το ακολούθησε με την έναρξη της τουριστικής περιόδου όπως όλοι περίμεναν, με τις δύο περιοχές ήδη να υφίστανται τις συνέπειες. Η ελπίδα πως τα έσοδα του Οδοντωτού γρήγορα θα μπορούσαν να ισορροπήσουν την μη πολύμηνη δράση και τις απώλειες, ξεμακραίνει.

Ίσως εντός του πρώτου δεκαπενθήμερου του Ιουνίου

Προφανώς, λόγω των μέτρων υγειονομικής ασφαλείας, το ¨πλάνο¨ που είχε θέσει η διαχειριστική εταιρεία εξ αρχής και που αναμένεται να ανακοινωθεί από μέρα σε μέρα, ήταν ο τρόπος που θα διεξάγονται τα δρομολόγια, το πώς θα γίνονται οι μετακινήσεις και πολλά άλλα. Αυτή λοιπόν η ¨συνεχόμενη¨ σκέψη από τους υπεύθυνους διαχείρισης για να δοθεί το ¨πράσινο φως¨ την έναρξης, γίνεται μια σαφέστατη πραγματικότητα, δίδοντας την εντύπωση ότι ίσως η ΤΡΑΙΝΟΣΕ κερδίζει χρόνο. Η εταιρεία, περιμένει την προώθηση της επιχείρησης ¨ελευθερία¨ και την εντατικοποίηση του μαζικού εμβολιασμού αλλά και την υιοθέτηση του ¨πράσινου διαβατηρίου¨ για τους ταξιδιώτες από τις ευρωπαϊκές χώρες, ώστε να δώσει τη γραμμή για ενεργοποίηση, κάτι που αναμένεται μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου.

Κάθε Σαββατοκύριακο και μια τεράστια απώλεια για την περιοχή

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Οδοντωτού Σιδηροδρόμου Γιάννης Καραπαναγιώτης, μιλώντας στο protionline.gr, τονίζει για το ζήτημα: «Προφανώς η διαχειρίστρια εταιρεία, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι ακόμη σε επαφές και σε αναμονή της τουριστικής ζήτησης, από τα διάφορα Πρακτορεία Ταξιδιών που καλύπτουν ¨πακέτα¨ εκδρομών. Η τουριστική περίοδος έχει ξεκινήσει μεν, αλλά δεν έχουμε καμία ειδοποίηση ως τώρα για το πότε το τρενάκι μας θα μπει στις ράγες ξανά. Για όλη την περιοχή αυτό είναι όχι μόνο ένα κίνητρο να ελπίζουμε σε μια καλύτερη ημέρα έπειτα από τον κορωνοϊό, αλλά σαφώς και ένα τεράστιο τοπικού χαρακτήρα οικονομικό κίνητρο, ώστε να μπορεί η αγορά να ανασάνει ξανά» λέει ο κ. Καραπαναγιώτης στo protionline.gr και συμπληρώνει: «Ο Οδοντωτός είναι ένα εποχικό μέσο και κάθε Σαββατοκύριακο που… χάνεται θα υπάρχει μια απώλεια εσόδων για δεκάδες επιχειρήσεις αλλά και την ίδια την εταιρεία. Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, μια πρώτη εκτίμηση αλλά και το βαθύτερο ¨θέλω¨ μας, αναφέρουν ότι η έναρξη θα είναι αρχές του Ιουνίου».


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr