background img
banner
banner

Στις 8 Ιουνίου τα ασφαλιστικά για το Τριάντειο

ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΙ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΠΟΥ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΥΝ ΕΓΓΡΑΦΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΟΥΣ

Παράταση στην αγωνία των κατοίκων του Τριαντείου, οι οποίοι ωστόσο δηλώνουν βέβαιοι πως θα παραμείνουν στα «σπίτια» τους, έδωσε η αναβολή που έλαβε η υπόθεση των ασφαλιστικών μέτρων η οποία επρόκειτο να συζητηθεί στις 18 Μαΐου.

Υπενθυμίζεται ότι οι κάτοικοι είχαν κερδίσει τα προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα ενάντια στον δήμο Αιγιαλείας, μετά το «φύλλο πορείας» που έλαβαν να αποχωρήσουν από τον καταυλισμό με την προειδοποίηση ότι θα τους γίνουν διακοπές σε υδροδότηση και ηλεκτροδότηση.

Η συζήτηση των ασφαλιστικών δεν έγινε την Τρίτη καθώς από πλευράς δήμου ζητήθηκε αναβολή λόγω κωλύματος του νομικού του εκπροσώπου και ορίστηκε για τις 8 Ιουνίου.
Οι κάτοικοι ωστόσο δηλώνουν ότι είναι δικαιούχοι των κοντέινερς αφού δεν έχει γίνει το παραμικρό από το 1995 που κηρύχθηκαν σεισμοπαθείς, για τη στεγαστική τους αποκατάσταση και ότι ο δήμος δεν έχει καμία δικαιοδοσία στον χώρο που ανήκει στο κληροδότημα Τριάντη. Επίσης, προ ημερών είχαν αναφέρει πως βάσει πληροφοριών τους ο δήμος, διαμέσου των νομικών του, είχε ζητήσει από την Υπηρεσία Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων παραχώρηση των κοντέινερς λαμβάνοντας – σύμφωνα με τους κατοίκους – αρνητική απάντηση.

Συμφωνούν να φύγουν αλλά μόνο με κρατική στεγαστική αποκατάσταση

Ο δήμαρχος Δημήτρης Καλογερόπουλος ωστόσο αρνήθηκε ότι έχει απευθυνθεί στην ΥΑΣ εκφράζοντας τη βούληση να καθαριστεί ο χώρος. Μάλιστα, σχετικά με τη στεγαστική αποκατάσταση των κατοίκων, είχε πει πως θα γίνει ό,τι προβλέπει ο νόμος. Αυτό βεβαίως που ζητούν οι κάτοικοι στην περίπτωση που πιεστούν να φύγουν, είναι κρατική στεγαστική αποκατάσταση, καθώς πρόκειται για ανέργους, καρκινοπαθείς και ενδεείς οικογένειες που δεν έχουν την παραμικρή δυνατότητα να μετακομίσουν αλλού.

Ακαθάριστος ο χώρος

Μιλώντας στo protionline.gr, ο εκπρόσωπος των κατοίκων Γιάννης Παπαλεξίου δήλωσε αισιόδοξος για τα ασφαλιστικά μέτρα, τονίζοντας πως το δίκιο είναι με το μέρος των κατοίκων, ενώ αναφέρθηκε και στην κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο καταυλισμός, λέγοντας: ΄΄Αυτός είναι ο δήμαρχος που λέει ότι θέλει καθαρό το Αίγιο κι ούτε το καμένο κοντέινερ δεν έχει πάρει ούτε δίνει εντολή για να καθαριστούν τα χόρτα γύρω -γύρω. Και να σκεφτεί κανείς ότι έρχεται καλοκαίρι… Είναι εμφανές ότι προσπαθεί να απαξιώσει την έκταση για να την πάρει΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr