background img
banner
banner

Συζήτησαν για το νομοσχέδιο για τα εργασιακά

ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΙΓΙΟΥ

Οι βουλευτές Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σία Αναγνωστοπούλου και Κώστας Μάρκου συναντήθηκαν με τον πρόεδρο και γραμματέα του Εργατικού Κέντρου Αιγίου ενόψει της κατάθεσης του νομοσχεδίου της κυβέρνησης στη Βουλή τις επόμενες μέρες.

Πιο συγκεκριμένα, οι βουλευτές συνάντησαν τους κ. Γεωργόπουλο και Καυκά ενώ επίσης παρευρέθηκαν η κ. Σταυροπούλου, συντονίστρια του ΣΥΡΙΖΑ Αιγίου και η πρόεδρος σχολικών καθαριστριών κ. Πιερράττου, οι οποίοι και έθεσαν τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο τους. Στη συνάντηση που έγινε σε καλό κλίμα, τέθηκαν από κοινού και με διάθεση συμπόρευσης οι προπαρασκευαστικές πράξεις της μεγάλης προσπάθειας που θα καταβάλλει ο κόσμος της εργασίας, τα συνδικάτα και ο ΣΥΡΙΖΑ για την αποτροπή ψήφισης του νομοσχεδίου.

Οι βουλευτές Αχαΐας συμφώνησαν με τους συνδικαλιστές του Αιγίου, ότι ειδικά στην παρούσα φάση δεν χωρούν διαιρέσεις του εργατικού κινήματος για μικροπολιτικά οφέλη και εξήγησαν με την σειρά τους, ότι συνιστά «ταυτοτικό» ζήτημα για τον ΣΥΡΙΖΑ η χειραφέτηση του εργατικού κινήματος και η λειτουργία του με τρόπο αυτόνομο. Μάλιστα, όταν η συζήτηση στράφηκε στα τετελεσμένα που δημιουργεί ο μηχανισμός που προσπαθεί η κυβέρνηση να συγκροτήσει προς άντληση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, επέστησαν την προσοχή στο γεγονός, ότι ο υπουργός Εργασίας κ. Χατζηδάκης εισάγει εκβιαστικά την ψήφιση και διατήρηση του νομοσχεδίου ως προαπαιτούμενα για την εκταμίευση των πόρων αυτών, όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν.

Επιπλέον, αφού άκουσαν την κ. Σταυροπούλου, που μίλησε εκ μέρους των σχολικών καθαριστριών και ανέλυσε την παρούσα καταπάτηση των εργασιακών τους δικαιωμάτων, εξέφρασαν μαζί την ανάγκη το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα να βρίσκονται δίπλα τους –όπως εξάλλου όλα αυτά τα χρόνια- καθώς λήγουν οι συμβάσεις τους και δεν γνωρίζουν ακόμα από επίσημα χείλη, τι μέλλει γενέσθαι.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr