background img
banner
banner

Ταξίδι στα Κύθηρα

ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΑΚΡΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ

Προσκεκλημένος του Μητροπολίτη Κυθήρων κ. Σεραφείμ είναι ο δικός μας Μητροπολίτης Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας Ιερώνυμος, που συμμετέχει στις λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμή του Οσίου Θεοδώρου εν Κυθήροις.

Ο κ. Ιερώνυμος ταξίδεψε χθες μέχρι το νησί νότια της Πελοποννήσου, έχοντας στις αποσκευές του την αγάπη του κόσμου της Αιγιάλειας, όπως αυτή εκφράστηκε μέσα από τις ξεχωριστές λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμή της Πολιούχου του Αιγίου «Παναγίας Τρυπητής».

Ο Ιερός Ναός της Φανερωμένης που φιλοξενεί την εικόνα της Παναγίας, αποδείχτηκε εν μέσω πανδημίας πολύτιμο και ευρύχωρο θησαυροφυλάκιο την ώρα που συνεχίζονται οι εργασίες καθαρισμού του Ιερού Προσκυνήματος στην Ζωοδόχου Πηγής.

Τα έργα ανακαίνισης προχωρούν, με τον κ. Ιερώνυμο να αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει δημοσίως για τη συμμετοχή στην πανήγυρη για τις θρησκευτικές εκδηλώσεις προς τιμή της Παναγίας και ιδιαιτέρως τον πατέρα του Ιερού Προσκυνήματος Γρηγόριο Μάμαλη και τους επιτρόπους αυτού.

Εξάλλου, στον πανηγυρικό της ημέρας, ανήμερα της Ζωοδόχου Πηγής, είχε αναφέρει για τον κόσμο και τους επίσημους που παραβρέθηκαν στη γιορτή: «Καλωσορίζουμε όλους σας, όλους εσάς που παραβρεθήκατε προς τιμήν της προστάτιδας μας της Παναγιάς μας της Τρυπητής. Χαιρόμαστε γιατί υπάρχει ένα ιδιαίτερο νόημα εις την εορτή αυτή που είναι ότι η πολιτεία μας σέβεται τον Χριστό, σέβεται τον Τριαδικό Θεό, σέβεται και αγαπά την Μεγαλόχαρη και κρατά τα ήθη και τα έθιμα της πατρίδας μας και τις παραδόσεις μας. Σε μια σύγχρονη εποχή όπου τα πάντα σιγά – σιγά τελειώνουν στον κόσμο ολόκληρο και όχι μόνο στην Ελλάδα, αφουγκραζόμαστε τις καθημερινές εξελίξεις.

Η Ελλάδα είναι ενωμένη. Και πιο πολύ ενωμένη είναι με τον Ιησού Χριστό.

Και έτσι, μπορεί να παραμένει ενωμένη και με την πολιτεία και την κοινωνία. Και όταν έτσι, όλοι μαζί είμαστε συσπειρωμένοι, μπορούμε να πετύχουμε μεγάλα πράγματα. Αυτό έχουμε διδαχθεί μέσα από την ιστορία μας».

Αργότερα από την εξέδρα στο προαύλιο της Φανερωμένης, απευθυνόμενος στους πιστούς, παρομοίαζε την τριάδα των Μητροπολιτών ως την Αγία Τριάδα, κρατώντας για τον ίδιο τη θέση του υιού, ως ένδειξη σεβασμού προς τους Μητροπολίτες Παύλο και Αμβρόσιο, για τον οποίο είπε πως σαν το Άγιο Πνεύμα, δίνει φώτιση στους νεότερους.
Μετά τα Κύθηρα, ο κ. Ιερώνυμος αναμένεται να ταξιδέψει μέχρι την ακριτική επίσης Κομοτηνή αποδεικνύοντας έμπρακτα πως η τοπική Μητρόπολη ήταν και παραμένει εξωστρεφής.


Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr