background img
banner
banner

Τη γνωμοδότηση της Τροχαίας για την πεζοδρόμηση…

ΖΗΤΑ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΘΕΟΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ – Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΙΓΙΟΥ

Σε καταγγελία εις βάρος της απόφασης πεζοδρόμησης του τμήματος της οδού Μητροπόλεως στο ύψος του Πάρκου των Υψηλών Αλωνίων, προχώρησε ο πρώην αντιδήμαρχος και πρόεδρος της κοινότητας Αιγίου Γιάννης Θεοφανόπουλος. Παράλληλα, με αίτησή του προς τον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Αιγίου Βασίλη Ροδόπουλου, ζήτησε να του χορηγηθούν τα έγγραφα της αλληλογραφίας του δήμου με την υπηρεσία του για το θέμα και συγκεκριμένα το συναινετικό έγγραφο της Τροχαίας.

Όπως ανέφερε ο κ. Θεοφανόπουλος ΄΄σήμερα (χθες) Πέμπτη 27-5-2021 έλαβα την απάντησή της ως άνω υπηρεσίας και προς ενημέρωση ημών και του αναγνωστικού σας κοινού, την παραθέτω. Δηλώνω δε ότι άμεσα-αμεσότατα θα ενημερώσω, όπως και το τμήμα Τροχαίας κάνει, την καθ’ ύλην αρμόδια κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιγίου για τα περαιτέρω΄΄.

Αίτηση προς το Αστυνομικό Τμήμα Αιγίου

Στην αίτησή του, ο κ. Θεοφανόπουλος, ανέφερε: ΄΄Αναφέρομαι σε σας σχετικά με το μείζον θέμα που έχει ανακύψει στην πόλη μας και αφορά την μερική πεζοδρόμηση (διχοτόμηση) και μερική κατάληψη σε μεγάλο μήκος με οριοθέτες, της κεντρικής οδού Μητροπόλεως στο αστικό κέντρο του Αιγίου. Αυτές οι κυκλοφοριακές παρεμβάσεις δημιουργούν τεράστιο πρόβλημα στη ροή της κυκλοφορίας των οχημάτων, δεδομένου ότι η οδός Μητροπόλεως είναι κεντρική αρτηρία εξόδου της πόλης και εν πάση περιπτώσει προσβάλλεται το δικαίωμα της προσωπικότητάς μου από την ΜΗ χρήση μιας χαρακτηρισμένης επί πολλά έτη ως δημοσίας για την κυκλοφορία των οχημάτων οδού. Η υπερφόρτωση των παράπλευρων δρόμων (Μελετοπούλων κλπ.) με κίνδυνο τροχαίων ατυχημάτων ή ενδεχομένως παρεμπόδισης της εμπορικής κίνησης, το πόσο επικίνδυνο για την σωματική ακεραιότητα των καθημένων μπορεί να είναι αυτό, οπωσδήποτε είναι ζήτημα τροχαίας, εμπορικού συλλόγου, κ.ά.΄΄.

Και ζητούσε να του απαντήσει εάν είχε ενημερωθεί εκ των προτέρων για τις ενέργειες αυτές της δημοτικής αρχής, αν κλήθηκε να γνωμοδοτήσει πριν από την λήψη οποιασδήποτε απόφασης, αν έδωσε τις οδηγίες του για την λήψη των μέτρων ως κατ’ εξοχήν αρμόδιοι για την ρύθμιση της κυκλοφορίας, αν τελικά έχει συμφωνήσει εγγράφως στον αποκλεισμό του συγκεκριμένου τμήματος της ως άνω οδού. Επιπλέον, αν ο Δήμος πριν από την γνωμοδότηση του Αστυνομικού Τμήματος του είχε υποβάλει εγγράφως συγκοινωνιακή μελέτη τροποποιητική της ισχύουσας κυκλοφορικής μελέτης του έτους 2005 που έχει την μορφή Προεδρικού Διατάγματος.

΄΄Υπ’ όψιν ότι μονοπρόσωπες αποφάσεις της κυκλοφορίας δεν υποκαθιστούν τις επιστημονικές μελέτες και δεν παράγουν νομιμότητα΄΄, σημείωσε ακόμη ο πρώην δημοτικός σύμβουλος, επισημαίνοντας: ΄΄Προσωπικά θεωρώ ότι τέτοιες ενέργειες προσβάλλουν την προσωπικότητά μου, αφού δεν μπορώ να διέλθω, να κινηθώ με το όχημά μου από το πεζοδρομημένο τμήμα της οδού Μητροπόλεως, το οποίο είναι επίσημα καταγεγραμμένο ως κοινόχρηστος αμαξιτός δρόμος, ως ελεύθερος άνθρωπος, όπως ακριβώς συμβαίνει όταν κάποια συντεχνία ανθρώπων για λόγους ύπαρξης φθάνει στην ακραία πράξη να κλείνει οδικές οδούς. Είναι περίπτωση που χωρίς να συμφωνεί η συντριπτική πλειοψηφία των διερχομένων, βρίσκει την κατανόηση όλων μας. Έχοντας έννομο συμφέρον ως δημότης και ενεργός πολίτης και επί χρόνια δημοτικός σύμβουλος, παρακαλώ να μου χορηγήσετε αντίγραφα της αλληλογραφίας σας με τον Δήμο Αιγιαλείας και κάθε σχετικό έγγραφο που σας προσκομίσθηκε΄΄.

Ο διοικητής έστειλε το αίτημα στην Εισαγγελία

Στην απάντησή του, ο διοικητής αναφέρει πως η απόφαση ελήφθη από τον δήμο και συγκεκριμένα από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, ενώ επιπροσθέτως σημειώνει: ΄΄Η Υπηρεσίας μας υπέβαλε αρμοδίως τη σχετική καταγγελία σας προς τον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιγίου για την περαιτέρω ποινική αξιολόγησή της΄΄.

Δηλαδή, η Εισαγγελέας θα αποφασίσει εάν η αστυνομία μπορεί να χορηγήσει αντίγραφα αλληλογραφίας σε πολίτη, την ώρα που εκκρεμούν ακόμα δύο παρόμοιες αιτήσεις για το μείζον θέμα με τη μερική πεζοδρόμηση της Μητροπόλεως μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου, όπως αποφάσισε η καθ’ ύλην αρμόδια για το θέμα Ε.Π.Ζ. του δήμου Αιγιαλείας.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr