background img
banner
banner

Ψυχράμη: «Η υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών του Δήμου μας συνεχίζεται…»

Στο μείζον θέμα της πεζοδρόμησης τμήματος της Μητροπόλεως, παρεμβαίνει και η επικεφαλής της «Ποιοτικής Αιγιάλειας» Βασιλική Ψυχράμη, απευθυνόμενη προς τους πολίτες της Αιγιάλειας. Μάλιστα, έδωσε στη δημοσιότητα και λεπτομέρειες της οριστικής μελέτης του έργου της ανάπλασης της κεντρικής οδού του Αιγίου.

Αγαπητές και αγαπητοί συμπολίτες,

το τελευταίο διάστημα, στην πόλη του Αιγίου, με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι, παρότι γιορτάσαμε την Ανάσταση του Ιησού Χριστού, η εβδομάδα των Παθών…συνεχίζεται για τους πολίτες της. 

Κι αυτό διότι η δημοτική αρχή αποφάσισε,  για άλλη μια φορά εν μιάνυκτί, να κάνει μία νέα  κυκλοφοριακή παρέμβαση στην κεντρική οδική αρτηρία της πόλης, στην οδό Μητροπόλεως.

 Αποφάσισε: α) να πεζοδρομήσει το οικοδομικό τετράγωνο της οδού, το οποίο συνορεύει με το πάρκο των Υψηλών Αλωνίων και β) να ” ξηλώσει” τους οριοδείκτες που η ίδια είχε τοποθετήσει πέρυσι και να τους μεταφέρει στην απέναντι πλευρά του δρόμου. 

Αγαπητές και αγαπητοί συμπολίτες,

για την συγκεκριμένη κεντρική αρτηρία της πόλης έχει εκπονηθεί μελέτη ανάπλασης αυτής, η οποία πρόσφατα εντάχθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και  έτσι χρηματοδοτήθηκε η κατασκευή του έργου με τίτλο”Ανάπλαση Εμπορικού κέντρου της πόλης του Αιγίου – Ενότητα 1 Οδός Μητροπόλεως”(με την υπαριθμ 193/8-2-2021 απόφαση του Υπουργού Επενδύσεων και ανάπτυξης). 

Στην συνέχεια η Οικονομική Επιτροπή με την υπαριθμ. 76/2021 απόφασή της ενέκρινε την μελέτη ανάπλασης της οδού Μητροπόλεως, η οποία, σημειωτέον, είχε εκπονηθεί μαζί με την μελέτη ανάπλασης της πλατείας Αγίας Λαύρας και Βάλφουρ ( από την προηγούμενη δημοτική αρχή).

Τι προβλέπει αυτή η μελέτη;

Προβλέπει διαπλάτυνση των πεζοδρομίων και από τις δύο πλευρές της οδού Μητροπόλεως, και όχι αυτά τα ζικζακ που οι Αιγιώτες είδαν ξαφνικά μπροστά τους. Αυτά δεν υπάρχουν πουθενά αλλού, σε καμιά πολιτισμένη πόλη και καταδεικνύουν την προχειρότητα κι ένα ακαλαίσθητο στυλ των εμπνευστών τους. 

Χρειάζεται λοιπόν, πρωτίστως να σοβαρευτεί η δημοτική αρχή και να σεβαστεί τα δίκαια αιτήματα όλων των επαγγελματιών- είτε αριστερά είτε δεξιά της κεντρικής αυτής οδού- αλλά και των δημοτών που κινούνται στον κεντρικότερο αυτό οδικό άξονα της πόλης . 

Πρέπει δηλαδή να λειτουργήσει με υπευθυνότητα, σύμφωνα με τις υποδείξεις των ειδικών που εκπόνησαν την μελέτη και όχι με τις  συνεχόμενες προσωπικές,  αντιαισθητικές επιλογές τύπου βλαχομπαρόκ. 

Τώρα οι συμπολίτες μας αναρωτιούνται: “αν ανοίξει ένα μαγαζί απέναντι, θα έχουμε κι άλλα ζικζακ; “

Αυτή η προχειρότητα του δημάρχου προκαλεί τον κλαυσίγελο των δημοτών και των επισκεπτών και ισχυρές αρνητικές αντιδράσεις στους κόλπους της κοινωνίας. 

Πρέπει  επιτέλους να μπει τέλος σε αυτήν την αναχρονιστική πολιτική της δημοτικής αρχής και ,για κάθε έργο που γίνεται , να υπάρχει  εφαρμογή των  επιστημονικών μελετών και ίση μεταχείριση των πολιτών. 

Να υπηρετείται το κοινό καλό και συνάμα να προστατεύεται το περιβάλλον. Κι αυτό μόνο με την εφαρμογή των εγκεκριμένων επιστημονικών μελετών μπορεί να επιτευχθεί. Μόνο με τις σωστές διαδικασίες μπορούμε να επιτύχουμε την μέγιστη δυνατή συναίνεση των δημοτών. 

Όταν η δημοτική αρχή δεν ακολουθεί τις προβλεπόμενες διαδικασίες, πώς έχει την απαίτηση να τις ακολουθούν οι δημότες;

 Γίνεται αντιληπτό ότι με αυτόν τον τρόπο καλλιεργείται από τον δήμαρχο η νοοτροπία του “ο, τι θέλω κάνω , γιατί έτσι μου αρέσει.” Αυτός είναι ένας εξαιρετικά ολισθηρός δρόμος, που παρασύρει και τους πολίτες  σε ανάλογες συμπεριφορές, που βεβαίως μόνο στην ανάπτυξη και στην πρόοδο δεν οδηγούν. 

Δεν θέλουμε άλλο το προσωπικό σας γούστο κ.  Καλογερόπουλε . Έλεος.  ! !Θέλουμε επιτέλους  σε όλες τις παρεμβάσεις που κάνετε στον Δήμο μας ΜΌΝΟ  τις μελέτες των ειδικών “

Όχι άλλες κακόγουστες επιλογές.!

Όχι άλλη υποβάθμιση της πόλης στην οποία ζούμε. !

Προτείνουμε  να έλθει το θέμα αυτό άμεσα για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο , διότι είναι πολύ σοβαρό και η πόλη μας δεν πρέπει να υποβαθμίζεται άλλο .

 Σας επισυνάπτω και την Τεχνική Μελέτη της ανάπλασης της οδού Μητροπόλεως προς ενημέρωσή σας.”


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr