background img
banner
banner

Άλλη μια εβδομάδα… επιτυχιών για τους εμβολιασμούς

ΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΡΟΜΕΡΗ ΣΥΝΕΠΕΙΑ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ

Η σταδιακή επιστροφή στην ομαλότητα έχει ήδη ξεκινήσει και η πιο χαρακτηριστική περίπτωση για να διαπιστώσει κανείς ότι ο ιός βλέπει την… πόρτα της εξόδου, είναι η Αιγιάλεια. Στην ευρύτερη περιοχή, το άνοιγμα του τουρισμού και η ροή στην ¨κανονικότητα¨ των περισσοτέρων επαγγελμάτων έχουν στείλει σαφέστατα μηνύματα αισιοδοξίας, ενώ η διαδικασία με τους εμβολιασμούς σε Γ.Ν.Α.Α και Κ.Υ. Ακράτας σε όλες σχεδόν πλέον τις ηλικιακές ομάδες δίνει αναμφίβολα τις πιο ξεκάθαρες… νότες αισιοδοξίας, ότι το… βάσανο της πανδημίας σιγά – σιγά απομακρύνεται, αφού οι εμβολιασμοί συνεχίζονται με αμείωτο ενδιαφέρον και με μεγάλη συμμετοχή.

Ένα… ¨σκληρό καρύδι¨ ο covid που δεν λέει να φύγει εύκολα

Ο κόσμος της Αιγιάλειας είναι πλέον ¨διχασμένος¨ σε δύο στρατόπεδα σε σχέση με τον κορωνοϊό και κυριαρχεί η επιμονή του να… συνυπάρχει με δύο κοινωνικά πρόσωπα: Οι μισοί Αιγιαλείς αποφεύγουν τον συνωστισμό σε όλους τους χώρους αλλά και σε κάθε τους κίνηση είναι πολύ προσεκτικοί έστω και αν πολλοί έχουν ήδη εμβολιαστεί, ενώ οι υπόλοιποι – οι οποίοι εκφράζουν περισσότερο τις ηλικίες 18 έως 50 ετών – είτε έχουν ¨κουραστεί¨ με τον κορωνοϊό και τον απαξιώνουν, είτε τον θεωρούν ως έναν… απερχόμενο ¨επισκέπτη¨. Οι ειδικοί όμως, επιμένουν ότι τα εμβόλια δεν σημαίνουν απαραίτητα και αυτόματη ανοσία, ενώ ταυτόχρονα κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις μεταλλάξεις, οι οποίες αναμένεται να επικρατούν όσο περνά ο καιρός. Οι οικογενειακοί γιατροί και ο Ιατρικός Σύλλογος Αιγίου, οι φαρμακοποιοί της Αιγιάλειας αλλά και οι ιδιώτες ιατροί, επιμένουν και λένε ότι ούτε ο κίνδυνος πέρασε, ούτε ο κορωνοϊός τείνει προς εξαφάνιση. Αντιθέτως, όλο και περισσότεροι πιστεύουν ότι ένα τέταρτο κύμα του ιού είναι εξαιρετικά πιθανό να εμφανιστεί από το φθινόπωρο και έπειτα, καθώς διαφαίνεται ότι ο covid ήταν μάλλον από την αρχή του ένα ¨σκληρό καρύδι¨ που… δύσκολα θα αποχωρούσε από την καθημερινότητα και την συνείδηση του κόσμου.

Συνεχίζονται τα rapid tests – Ξεπέρασαν τα… 11.520 εμβόλια στο Γ.Ν.Α.Α

Και ενώ ο ΕΟΔΥ, προσπαθώντας να προλαμβάνει όσο γίνεται τις εξελίξεις με την κρίσιμη υγειονομική κατάσταση και κατόπιν παραινέσεων του δήμου Αιγιαλείας, συνεχίζει να διεξάγει δωρεάν έλεγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου για το κοινό, την ίδια στιγμή, τα κρούσματα του κορωνοϊού που εμφανίστηκαν σε σχολεία της Αιγιάλειας με αποτέλεσμα να παραμείνουν κλειστά για απολύμανση και προληπτικούς λόγους, δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια αισιοδοξίας ότι η Αιγιάλεια θα… κλείσει τον μήνα Μάιο δίχως την ανησυχία του covid, έστω και αν ήδη… βαρέθηκε και αγανάκτησε.

Από την άλλη, η κυβέρνηση και το υπουργείο αναφέρουν ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα έχουν λάβει το εμβόλιο πάνω από 5,2 εκατομμύρια πολίτες σε όλη την χώρα. Σε τοπικό επίπεδο και μέχρι στιγμής, στο Γ.Ν.Α.Α. συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς ο εμβολιασμός, με 11.520 εμβόλια μέχρι στιγμής (500 άτομα περίπου ανά βδομάδα με εμβόλια ¨Pfizer¨ και ¨Johnson and Johnson¨) ενώ οι πλατφόρμες του υπουργείου συνεχίζουν να ¨ανοίγουν¨ συνεχώς όλο και περισσότερες ηλικιακές ομάδες, για όλα τα εμβόλια ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία.

Επιπλέον 128 άτομα στο Κ.Υ. Ακράτας ενώ τα φαρμακεία περιμένουν… υπουργική ενημέρωση

Εν τω μεταξύ στα φαρμακεία της περιοχής συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η ζήτηση για τα δωρεάν ¨self tests¨ που δίδονται από το υπουργείο μόνο στους δικαιούχους, ενώ από σήμερα Δευτέρα και το αργότερο έως την ερχόμενη Πέμπτη, αναμένονται οι νέες παρτίδες εμβολίων και το άνοιγμα των νέων ηλικιακών ομάδων για προκαθορισμένα ραντεβού. Τα αυτοτέστ των εργαζόμενων και των ιδιοκτητών καταστημάτων θα καταφθάνουν με… ροή από σήμερα και μετά στα φαρμακεία της Αιγιάλειας, ενώ ταυτόχρονα άγνωστη παραμένει η ημερομηνία που θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να κλείνουν τα ραντεβού τους στην πλατφόρμα της κυβέρνησης, καθώς ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αιγιάλειας δεν έχει συγκεκριμένη πληροφόρηση για το πότε και υπό ποιες προϋποθέσεις θα ¨κυλήσει¨ η διαδικασία για τα υπόλοιπα ραντεβού των κάτοικων της Αιγιάλειας.

Την ίδια στιγμή, στην Ανατολική Αιγιάλεια και στο δεύτερο εμβολιαστικό κέντρο της περιοχής, στο Κ.Υ. Ακράτας το οποίο συνεχίζει και αυτό με εντατικούς ρυθμούς την εμβολιαστική διαδικασία με το σκεύασμα της ¨AstraZeneca¨. Την εβδομάδα που πέρασε, έλαβαν το εμβόλιο περίπου 130 άτομα, ενώ οι ακυρώσεις και η μη προσέλευση, δεν ξεπέρασε τα δάχτυλα του ενός χεριού σε σύνολο.

Τέλος να σημειωθεί, ότι σχεδόν όλες οι ηλικιακές κατηγορίες σε επίπεδο δήμου κλείνουν τα ραντεβού τους και συμμετέχουν δραστικά στην εμβολιαστική διαδικασία, ενώ εντύπωση έχει προκαλέσει το γεγονός ότι και στο Γενικό Νοσοκομείο Αιγίου και στο Κέντρο Υγείας Ακράτας, το ηλικιακό νούμερο εμβολιασμένων έχει πέσει… αισθητά, έχοντας μια εμφανέστατη κινητικότητα συμμετοχής του κόσμου στις ηλικίες 30 έως 45 στην διαδικασία, η οποία αγγίζει το 98%.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr