background img
banner
banner

Έργα κατά… προτεραιότητα στο «Αντώνης Τρίτσης»

ΑΠΟ ΤΑ 12 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΤΑ 8,8 ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ»

«Αγώνα δρόμου» ώστε να καταθέσει ολοκληρωμένες προτάσεις ένταξης στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» πραγματοποιεί η Διεύθυνση Προγραμματισμού Οργάνωσης, Πληροφορικής και Τοπικής Ανάπτυξης του δήμου, λαμβάνοντας υπόψη και τις παρατάσεις στις προθεσμίες υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης για συγκεκριμένες προσκλήσεις.
Προχθές, στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου πραγματοποιήθηκε προτεραιοποίηση των προτάσεων (αιτημάτων ένταξης).

Όπως εξήγησε στο protionline.gr ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολεοδομίας, Προγραμματισμού, Οργάνωσης και ΤΠΕ & Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου Βασίλης Χριστόπουλος, ΄΄ο δήμος μας ανήκει στην κατηγορία για την οποία τίθεται ανώτατο όριο συνολικού προϋπολογισμού (πλαφόν) προτάσεων, που μπορούν να ενταχθούν στο Πρόγραμμα, το ποσό των 12.000.000 ευρώ. Κατά τον υπολογισμό του συνολικού προϋπολογισμού των προτάσεων, λαμβάνονται υπόψη τα έργα του Δήμου Αιγιαλείας και της ΔΕΥΑ Αιγιαλείας που είχαν ενταχθεί στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι» και μεταφέρθηκαν στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» ύψους 8,8 εκατ. ευρώ, άρα προχωρήσαμε στην προτεραιοποίηση για να λάβουμε τα υπόλοιπα χρήματα βάσει των αναγκών του δήμου΄΄.

Σημειώνεται ότι τα έργα που είχαν ήδη εγκριθεί είναι η προμήθεια- εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία συστήματος της ΔΕΥΑΑ ύψους 2.999.448 ευρώ, το έργο του τηλεελέγχου – τηλεχειρισμού και ανίχνευσης διαρροών της ΔΕΥΑΑ, τα εσωτερικά δίκτυα αποχέτευσης παραλιακών οικισμών ύψους 5 εκατ. ευρώ και η αγροτική οδοποιία δήμου Αιγιαλείας ύψους 868.000 ευρώ.

Ποια έργα προτεραιοποιήθηκαν

Τα έργα που προτεραιοποιήθηκαν είναι: Ανάπτυξη υπαίθρου – Αγροτική Οδοποιία δήμου Αιγιαλείας ύψους 2.171.126,90 ευρώ με τρία υποέργα, οι δράσεις επαναχρησιμοποίησης και ανακύκλωσης στον δήμο με προϋπολογισμό 5.073.708 ευρώ με τρία υποέργα, τα εσωτερικά δίκτυα αποχέτευσης λυμάτων παραλιακών Τ.Κ. Τέμενης, Διγελιωτίκων, Βαλιμιτίκων ύψους 5.111.176,72 ευρώ, η μελέτη επέκτασης αποχέτευσης παραλιακών και λοιπών δυναμικών οικισμών Δ΄ προτεραιότητας προϋπολογισμού 620.000 ευρώ με δύο υποέργα, η Προμήθεια 10 ηλεκτροκίνητων οχημάτων για την κάλυψη των αναγκών του Δήμου και της Δ.Ε.Υ.Α Αιγιαλείας με 2.698.144 ευρώ, η Ψηφιακή Ανάδειξη της Ιστορίας του 1821 στον Δήμο Αιγιαλείας ύψους 126.200 ευρώ, οι Δράσεις για υποδομές που χρήζουν αντισεισμικής προστασίας (προσεισμικός έλεγχος) στο Δήμο Αιγιαλείας 51.900 ευρώ, η επισκευή του κτιρίου του παλαιού λιμεναρχείου ύψους 504.990 ευρώ και η συντήρηση και επισκευή σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων και παρεμβάσεις διασφάλισης πρόσβασης στον χώρο των παραλιών κολύμβησης του δήμου με προϋπολογισμό 962.550,72 ευρώ.

Και βέβαια σε εκκρεμότητα είναι ακόμη το έργο κατασκευής εγκαταστάσεων επεξεργασίας νερού και κεντρικών αγωγών μεταφοράς νερού προϋπολογισμού 19.547.295 ευρώ.
Στο πλαφόν δεν συμπεριλαμβάνονται οι προτάσεις που κατατέθηκαν με τίτλο «Ψηφιακή Ανάδειξη της Ιστορίας του 1821 στον Δήμο Αιγιαλείας» συνολικού προϋπολογισμού 126.200 € καθώς και η πρόταση που κατατέθηκε στη με τίτλο «Δράσεις για υποδομές που χρήζουν αντισεισμικής προστασίας (προσεισμικός έλεγχος) στο Δήμο Αιγιαλείας» συνολικού προϋπολογισμού 51.900,32 €.

Εκ νέου παράταση

Πάντως, το υπουργείο, με στόχο αφενός τη διευκόλυνση των δικαιούχων για την υποβολή προτάσεων σε άξονες προτεραιότητας, εφόσον ο διαθέσιμος προϋπολογισμός το επιτρέπει, και αφετέρου τη στήριξη Δήμων της χώρας που προήλθαν από τη διάσπαση «καλλικρατικών» Δήμων, καθώς και Δήμων που έχουν πληγεί προσφάτως από σεισμό, αποφάσισε, τροποποιήσεις Προσκλήσεων του Προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης”. Συγκεκριμένα: Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης, για τις Προσκλήσεις ΑΤ04, ΑΤ06, ΑΤ07, ΑΤ08, ΑΤ09 και ΑΤ11 του Προγράμματος, έως 11 Ιουνίου. Κατ’ εξαίρεση, η προθεσμία υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης παρατείνεται έως 30 Σεπτεμβρίου για όλες τις Προσκλήσεις, (πλην της ΑΤ14 του Προγράμματος η οποία δεν θα λάβει άλλη παράταση), για τους Δήμους: που προήλθαν από τη διάσπαση «καλλικρατικών» Δήμων [άρθρο 154 του ν. 4600/2019 (ΦΕΚ A’ 43)], που ορίζονται στην Κ.Υ.Α. Δ.Α.Ε.Φ.Κ.-Κ.Ε./6350/Α325/2021 (ΦΕΚ B’ 964), «Οριοθέτηση περιοχών και χορήγηση στεγαστικής συνδρομής για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτίρια από τον σεισμό της 3ης Μαρτίου 2021, σε περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Λάρισας και Τρικάλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας», που ορίζονται στην Κ.Υ.Α. Δ.Α.Ε.Φ.Κ.-Κ.Ε./26169/Α325/2020 (ΦΕΚ Β’ 5293), «Οριοθέτηση περιοχών και χορήγηση στεγαστικής συνδρομής για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτίρια από τον σεισμό της 30ης Οκτωβρίου 2020, σε περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Σάμου, Ικαρίας και Χίου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου». Γ. Στην Πρόσκληση ΑΤ06 («Αστική Αναζωογόνηση») ορίζεται ότι οι Περιφέρειες δεν έχουν περιορισμό ως προς τα επιμέρους υποέργα ούτε ως προς το ύψος του προϋπολογισμού της πρότασης που θα υποβάλουν, προκειμένου να τους παρασχεθεί περαιτέρω ευελιξία κατά την υποβολή προτάσεών τους.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr