background img
banner
banner

Έτσι μπορούμε να επιτύχουμε απαλλαγή από τα τέλη των διοδίων της περιοχής

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΓΙΩΤΑΣ ΓΚΡΕΜΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Μία πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση σχετικά με τα διόδια που επιβαρύνουν οικονομικά τους κατοίκους της περιοχής, κατέθεσε στην προτελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας, η δημοτικής σύμβουλος Γιώτα Γκρέμου. Το μέλος της δημοτικής παράταξης «Ποιοτική Αιγιάλεια» προέτρεψε τη δημοτική αρχή να προσφύγει σε ανώτατα διοικητικά δικαστήρια διεκδικώντας απαλλαγή των κατοίκων της περιοχής από το τέλος.

Είναι γεγονός ότι το υψηλό κόστος των διοδίων της εθνικής οδού είχε προκαλέσει εξ αρχής την αντίδραση κατοίκων, με τοπικούς φορείς τότε να αντιδρούν έντονα, ωστόσο δεν επήλθε κάποια μείωση ή απαλλαγή. Σε δύσκολη θέση βρίσκονται οι Αιγιαλείς που χρειάζονται να μετακινούνται καθημερινά είτε στην Πάτρα είτε στην Ανατολική Αιγιάλεια και οι οποίοι αναγκάζονται να χρησιμοποιούν την παλαιά εθνική οδό.

Ο δήμος μπορεί να στηριχθεί στο δεδικασμένο του ΣτΕ

Η κ. Γκρέμου, αναφέρθηκε σε μια απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (434 – 31/03/21) βάσει της οποίας έγινε δεκτή η προσφυγή της Περιφέρειας Ηπείρου για την θέσπιση απαλλαγής από τα τέλη των διοδίων, για τους κατοίκους της περιφερειακής ενότητας Ιωαννίνων, σε τρεις ενδιάμεσους σταθμούς. Όπως είπε, ΄΄η απόφαση της Περιφέρειας στηρίχθηκε στο γεγονός ότι αφενός κατασκευάστηκε ως δημόσιο έργο, αφετέρου υπήρχε “διάκριση” ως προς την αντιμετώπιση των κατοίκων της περιοχής της Θεσπρωτίας, ότι έχουν ευνοηθεί επειδή είχαν ήδη πάρει απαλλαγή από το αντίτιμο των διοδίων΄΄.
΄΄Θα πρότεινα ανεπιφύλακτα να το δούμε κι εμείς αυτό το θέμα για τον δικό μας δήμο και για τα δικά μας διόδια, με την ειδική νομική καθοδήγηση του απαιτείται και ίσως, και μια προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Μένει σαν δήμος να στηριχθούμε στο δεδικασμένο και καλό θα είναι να δούμε πώς μπορούμε κι εμείς να το πετύχουμε΄΄, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Θετικός ο δήμαρχος

Την πρότασή της δεν την είδε αρνητικά ο δήμαρχος, ο οποίος στην απάντησή του, ζήτησε συνεργασία για το θέμα αυτό, καλώντας τους συμβούλους είτε προέρχονται από την αντιπολίτευση είτε από τη συμπολίτευση, να εργαστούν πάνω σε συγκεκριμένα θέματα για το καλό του δήμου και των δημοτών.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr