background img
banner
banner

Ήρθε τρίτος σε Πανελλήνιο διαγωνισμό!

ΜΑΘΗΤΗΣ ΤΗΣ Β΄ ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ 2ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΙΓΙΟΥ ΔΙΕΠΡΕΨΕ ΣΤΟ ΣΚΑΚΙ

Ό,τι πιο ελπιδοφόρο είναι για την Αιγιάλεια η επιτυχία των νέων παιδιών της που διαπρέπουν σε διάφορους χώρους, περιπτώσεις μαθητών, ταλαντούχων παιδιών που καταφέρνουν και ξεχωρίζουν είτε με τις ικανότητες τους είτε με το πνεύμα τους. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του μαθητή του 2ου Γυμνασίου Αιγίου Παναγιώτη Μαγκλάρα, ο οποίος κατάφερε να κατακτήσει την τρίτη θέση, αποσπώντας το χάλκινο μετάλλιο σε πανελλαδικό επίπεδο σε διαγωνισμό στο σκάκι. Ο μαθητής, ο οποίος έλαβε μέρος στο ¨1ο διαδικτυακό Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα Μαθητών και Μαθητριών 2021¨, εκπροσωπώντας την Β΄ τάξη του 2ου Γυμνασίου Αιγίου, είχε μία ¨καλή μέρα¨ και μία εξαιρετική επίδοση (δεν ήταν η πρώτη φορά…) και εκπροσώπησε τους συμμαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς του με τον καλύτερο τρόπο. Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν στις 20 και 21 Μαρτίου και τα οριστικά αποτελέσματα της επιτυχίας του, αναρτήθηκαν στις 26 Απριλίου.

Ο προπονητής του στο σκάκι, είναι ο Νίκος Νικολακόπουλος, ένας άνθρωπος που πάντα δίνει τις γνώσεις και την αγάπη του προς όλα τα παιδιά, δάσκαλος που μεταδίδει το πάθος του για το σκάκι και βρίσκεται πολλές φορές στην ευχάριστη θέση να βλέπει να διαπρέπουν πολλά ¨παιδιά¨ του. Ο μικρός Παναγιώτης ασχολείται με το σκάκι από την πρώτη δημοτικού και δεν σκοπεύει να σταματήσει ποτέ του…

«Είναι ένα καλό παιδί και ταυτόχρονα είναι ένας αξιόλογος αγωνιστής»

Ερωτώμενη η μητέρα του μαθητή που διακρίθηκε και δικαίως μιλώντας για το σπλάχνο της με μεγάλη ευχαρίστηση, Αγγελική Μαυρογιάννη, επισημαίνει στo protionline.gr: «Είμαστε πολύ υπερήφανοι σαν γονείς γιατί ανταμείβονται οι κόποι του! Ο Παναγιώτης είναι ένα πολύ καλό παιδί και ταυτόχρονα είναι ένας αξιόλογος αγωνιστής, που κοπιάζει για την νίκη. Ασχολείται χρόνια με το σκάκι και δεν είναι η πρώτη φορά που φέρνει κάποια διάκριση. Το lock down και όλες αυτές οι… υγειονομικές συνθήκες που υποχρεωθήκαμε όλοι να ζούμε και που είχαν διαμορφωθεί, αποδείχτηκε ότι ήταν ένα ακόμη “πλεονέκτημα” για τον Παναγιώτη. Μπόρεσε να αφοσιωθεί περισσότερες ώρες, ώστε να φέρει ακόμα καλύτερα αποτελέσματα. Και αυτό έκανε! Ποιος γονιός δεν θα ήταν υπερήφανος όταν το παιδί του; Καταφέρνει και διακρίνεται σε κάτι που αγαπάει πολύ και σε πανελλήνια κλίμακα!».

«Σε αυτό το επίπεδο… πρέπει να εξασκείσαι σε καθημερινή βάση με το σκάκι»

Μιλώντας στo protionline.gr ο ίδιος ο μαθητής, τονίζει για την επίδοσή του και το πόσο εύκολο ήταν το επίτευγμά του: «Για να καταφέρω να φτάσω σε ένα τέτοιο επίπεδο, για να μπορέσω να διακριθώ έπρεπε να διανύσω έναν μακρύ δρόμο. Έπρεπε να αφιερώσω χρόνο και κόπο. Δεν είναι εύκολο να επικεντρώνεσαι και στα μαθήματα του σχολείου και στα φροντιστήρια και στις υπόλοιπες δραστηριότητες, αλλά ταυτόχρονα να εξασκείσαι σε καθημερινή βάση με το σκάκι, σε αυτό το επίπεδο που εγώ ασχολούμαι. Προπονούμαι στον σύλλογο υπό τις οδηγίες του προπονητή μου, του κ. Νίκου Νικολακοπούλου. Κατά την καραντίνα πέρυσι αλλά και το πρόσφατο lock down, έκανα προπονήσεις μέσω του διαδικτύου και σε διάφορες πλατφόρμες. Τώρα που σιγά – σιγά θα επανέλθουμε σε μια ομαλότητα, θα ξεκινήσω πάλι τις προπονήσεις δια ζώσης». Ενώ σε άλλη ερώτηση του protionline.gr για το ποιο είναι το επίπεδο που επιθυμεί να φτάσει, ο ταλαντούχος μαθητής, αναφέρει: «Θα συνεχίσω να προπονούμαι κάθε μέρα. Θα συνεχίσω να προσπαθώ, ταυτόχρονα με τις καλές επιδόσεις του σχολείου να φέρνω και διακρίσεις. Να ανεβαίνω κάθε χρόνο όλο και πιο ψηλά, να βάζω νέους στόχους» λέει ο γιος του Γιώργου Μαγκλάρα.

«Υπάρχουν μαθητές και μαθήτριες που διακρίνονται σε ποικίλες δραστηριότητες»

Από την πλευρά της, η διευθύντρια του 2ου Γυμνασίου Αιγίου Ευτυχία Τσουρούτη, μιλώντας για το… ¨παιδί¨ της που διακρίθηκε στους διαγωνισμούς αλλά και γενικότερα, για όλα τα παιδιά που κατά καιρούς δείχνουν τις ιδιαιτερότητες, τα ταλέντα και τα ¨δόντια¨ τους με κορυφαίες επιδόσεις, αναφέρει: «Σε κάθε σχολικό έτος υπάρχουν μαθητές και μαθήτριες στο σχολείου μας, που διακρίνονται σε ποικίλες δραστηριότητες και διαγωνισμούς, όπως για παράδειγμα της Μαθηματικής Εταιρείας ή της Ένωσης των Ελλήνων Φυσικών.

Ο Παναγιώτης είναι ένας πολύ καλός μαθητής, είναι ένα άξιο παιδί και είμαστε χαρούμενοι σαν δομή που ¨φιλοξενούμε¨ έναν τέτοιον αθλητή. Δυστυχώς, η αναστολή πάρα πολλών δραστηριοτήτων λόγω των μέτρων για τον Covid-19, καθ’ όλη την σχολική χρονιά, εμπόδισε τη συμμετοχή πολλών παιδιών σε δραστηριότητες και σε πολλά πράγματα που μπορούν να διακριθούν και κατέχουν. Ευελπιστούμε για του χρόνου! Ελπίζουμε ότι η ερχόμενη σχολική χρονιά θα έχει και θα συμβούν τα… τελετουργικά που αξίζουν τέτοιες περιπτώσεις».


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΡΟΣΩΠΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr