background img
banner
banner

«Αγώνας δρόμου» από το ΝΠΔΔ για τα έργα των αθλητικών εγκαταστάσεων

ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ

Εμπόδια για την εκτέλεση δρομολογημένων έργων που αφορούν αθλητικές εγκαταστάσεις του δήμου, έχει βάλει ο κορωνοϊός, με το Νομικό Πρόσωπο «Πολιτισμός, Παιδεία, Αθλητισμός και Κοινωνική Προστασία» του δήμου, να επιδίδεται σε… αγώνα δρόμου ώστε και οι αθλητικοί χώροι να είναι έτοιμοι αλλά και να μην απολεσθούν εγκεκριμένα κονδύλια…
Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση του Δημοτικού Ανοιχτού Κολυμβητηρίου Αιγίου το οποίο, ως γνωστόν, έχει ενταχθεί σε πρόγραμμα για την ενεργειακή του αναβάθμιση, με χρηματοδότηση ύψους 453.000 ευρώ, έχουν εκτελεστεί κάποιες εργασίες, ωστόσο η ανάθεση του κύριου όγκου των εργασιών βρίσκεται σε εκκρεμότητα, καθώς η τηλεργασία και οι άδειες λόγω της πανδημίας, δεν επέτρεψαν την ολοκλήρωση των μελετών από πλευράς Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου. Όμως, όπως διαμήνυσε από το Αίγιο την περασμένη εβδομάδα και ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, τα εγκεκριμένα κονδύλια πρέπει να απορροφηθούν διότι υπάρχει κίνδυνος απένταξης σε περίπτωση που τα έργα δεν προχωρούν.

Ερωτηθείς από τo protionline.gr για το θέμα, ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ Παναγιώτης Ανδριόπουλος, είπε πως όλο αυτό το διάστημα η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου ήταν αποδεκατισμένη από προσωπικό και αυτή τη στιγμή καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια ώστε να ολοκληρωθούν όλες οι μελέτες για να προχωρήσουν το επόμενο διάστημα οι διαγωνισμοί. Τα έργα που προβλέπονται, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Νομικού Προσώπου, είναι η αντικατάσταση των αντλιών που ανανεώνουν το νερό, η αλλαγή του καυστήρα που ζεσταίνει τη δεξαμενή και η εγκατάσταση των φωτοβολταϊκών πάνελ.
Και βέβαια το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης κρίνεται κάτι παραπάνω από επιβεβλημένο αφού θα απαλλάξει τον δήμο από το μεγάλο κόστος λειτουργίας του κολυμβητηρίου, δίνοντας τεράστια προοπτική στις αθλητικές εγκαταστάσεις του. Είναι χαρακτηριστικό ότι σήμερα το κόστος για να θερμανθεί η πισίνα για ένα εικοσιτετράωρο ανέρχεται σε 1.000 ευρώ, ενώ μέσω της ηλιακής ενέργειας θα μειωθεί σε μεγάλο βαθμό.

Έναρξη λειτουργίας ως τις 25 Μαΐου

Σε ό,τι αφορά το πότε θα ξεκινήσει τη λειτουργία του για τη φετινή θερινή περίοδο το Δημοτικό Κολυμβητήριο Αιγίου, ο κ. Ανδριόπουλος επεσήμανε: ΄΄Βάσει της ΚΥΑ που έχει έρθει, μπορεί να τεθεί σε λειτουργία από την προσεχή Δευτέρα 17 Μαΐου, ωστόσο η λειτουργία του κολυμβητηρίου εξαρτάται και από τις καιρικές συνθήκες και συγκεκριμένα από το πόσο γρήγορα μπορεί να θερμανθεί το νερό της πισίνας. Υπολογίζουμε μέσα στο διάστημα 20 με 25 Μαΐου να έχει τεθεί σε λειτουργία΄΄.
Ήδη, πάντως έχει εγκριθεί τη δαπάνη 5.000 € για τη συντήρηση λοιπών εγκαταστάσεων αθλητικών χώρων (Στέγαστρο σκίασης κερκίδων Κολυμβητηρίου Αιγίου).

Συμβάσεις έργου για τη συντήρηση των γηπέδων

Ο κορωνοϊός πάντως προκάλεσε προβλήματα και στην εκτέλεση κι άλλων έργων, όπως για παράδειγμα τα έργα ύψους 430.000 ευρώ για την αναβάθμιση των δύο γηπέδων που έχουν πλαστικό τάπητα σε Άβυθο και Αιγείρα, καθώς επίσης και τα γήπεδα σε Τέμενη, Ροδοδάφνη και Πλαστήρα, τα οποία που έχουν καθυστερήσει. Όπως εξήγησε ο κ. Ανδριόπουλος, ΄΄τα έργα έχουν περάσει από προσυμβατικό έλεγχο όμως πήγαν πίσω στο αρχικό χρονοδιάγραμμα για λόγους γραφειοκρατίας που ελπίζουμε να ξεπεραστούν άμεσα ώστε να εκτελεστούν και τα γήπεδα να παραδοθούν όπως πρέπει το ερχόμενο φθινόπωρο΄΄.

Την ίδια στιγμή, από το Νομικό Πρόσωπο έγιναν και οι αναθέσεις για τη συντήρηση και φύλαξη αθλητικών χώρων, όπως συνέβη και με τις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Σταδίου Αιγίου. Λόγω των αναγκαίων μέτρων του covid-19 και λαμβάνοντας υπόψη την επιτακτική ανάγκη για πρόσληψη προσωπικού, ώστε οι χώροι των αθλητικών εγκαταστάσεων να διατηρούνται σε καλή και ασφαλή κατάσταση, για να μπορέσουν να επαναλειτουργήσουν, έγινε η ανάθεση σε ιδιώτη της φύλαξης και συντήρησης του Δημοτικού Σταδίου, 2.500€.
΄΄Προσπαθούμε να ανανεώνουμε συνέχεια το προσωπικό σε αυτούς τους τομείς ώστε να δίνουμε δουλειά σε όσο το δυνατόν περισσότερους συνδημότες μας γίνεται΄΄, σχολίασε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ.

Αντικείμενο της εργασίας για το Δημοτικό Στάδιο, είναι: Καθαριότητα όλων των χώρων των εγκαταστάσεων με ευπρεπή εμφάνιση των κτιρίων, προληπτική αντικατάσταση αναλώσιμων υλικών, καταγραφή υλικών που είναι απαραίτητα για την λειτουργία των εγκαταστάσεων, έλεγχος της εισόδου των αθλουμένων με προσυνεννόηση και με πλήρη καταγραφή των προσωπικών στοιχείων (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο) καθώς και το είδος και την διάρκεια της χρήσης του χώρου, επίβλεψη αθλούμενων για την άριστη συμμόρφωσή τους με τους κανόνες και τήρηση του Κανονισμού Αθλητικών Εγκαταστάσεων.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr