background img
banner
banner

ΑΛΕΞΗΣ ΓΑΒΡΙΛΟΠΟΥΛΟΣ: ‘’Δεν περνά μέρα που να μην προετοιμαζόμαστε για το παιχνίδι της Κυριακής’’

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΑΧΑΪΚΗΣ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΤΟΥ ΣΤO PROTIONLINE.GR ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΤΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟ

Σε μεγάλη αγωνία βρίσκεται ο προπονητής της Αχαϊκής Αλέξης Γαβριλόπουλος, χωρίς να εξαιρείται η διοίκηση και το ποδοσφαιρικό τμήμα της ομάδας. Οι 12 βαθμοί που έχει συγκεντρώσει μέχρι τώρα η Αχαϊκή, την τοποθετούν στο όριο της επικίνδυνης ζώνη και μοιραία στην τελευταία 5άδα που οδηγείται στον υποβιβασμό.

Τα παιχνίδια που ακολουθούν είναι καθοριστικής σημασίας για την ομάδα της Αχαγιάς, με το επόμενο να την βρίσκει στην έδρα της απέναντι στον Παναιγιάλειο.
Από την πλευρά της η Αιγιώτικη ομάδα δεν έχει την πολυτέλεια να χαριστεί, όσο το όριο της επικίνδυνης ζώνης μεταβάλλεται και μπορεί στο φινάλε να την αφήσει εκτεθειμένη.
Ο Παναιγιάλειος κινείται σε μια προσπάθεια να συγκεντρώσει τον απαραίτητο αριθμό βαθμών, που θα του δίνουν την δυνατότητα να έχει βρεθεί στην σωτηρία πριν την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος, στην οποία έχει ρεπό.

Το protionline.gr είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον προπονητή της Αχαϊκής Αλέξη Γαβριλόπουλο, ο οποίος τοποθετήθηκε για το παιχνίδι της Κυριακής με τον Παναιγιάλειο και όχι μόνο:

Τι σημαίνει για σας το παιχνίδι με τον Παναιγιάλειο και πόσο προετοιμασμένοι είστε γι’ αυτό;
Δεν περνά μέρα που να μην προετοιμαζόμαστε για το συγκεκριμένο παιχνίδι, το οποίο είναι ιδιαίτερο για μας, σε ότι αφορά την παραμονή μας στην κατηγορία.
Εδώ θα ήθελα να τονίσω πως ανεξάρτητα από την βαθμολογική μας θέση, ο στόχος της επικράτησης δεν θα άλλαζε. Πόσο μάλλον τώρα που έχουμε βρεθεί στην ζώνη κινδύνου.
Το δυστύχημα για μας είναι ότι στο ντέρμπι της Κυριακής με τον Παναιγιάλειο, δεν θα έχουμε στη διάθεσή μας δυο ποδοσφαιριστές. Πρόκειται για τον Σουρανή, ο οποίος έχει πρόβλημα με το γόνατο και τον Στανή, που αναχώρησε σε νησί για επαγγελματικές υποχρεώσεις.

Η μέχρι τώρα στατιστική σας θέλει να κερδίζετε τα παιχνίδια στην Αχαγιά. Τι δεν πήγε καλά μακριά από το γήπεδό σας;
Δυστυχώς σε δυο παιχνίδια που θα τα συγκαταλέγαμε στα μέτρα και τις δυνάμεις μας, χάσαμε πολύτιμους βαθμούς. Ο λόγος για την ισοπαλία στην Ζάκυνθο με το Τσιλιβή και την πρόσφατη ήττα στο Ληξούρι από τον Παλληξουριακό. Εκεί έγινε ένα …περίεργο παιχνίδι, αφού μετά τα κρούσματα του κορονοϊού είχαμε 15 ποδοσφαιριστές στη διάθεσή μας. Μάλιστα στο Ληξούρι είχαμε καθολική υπεροχή στο α΄ ημίχρονο, στο β΄ μέρος κοιτάξαμε πως θα πάρουμε τη νίκη, αλλά δεχτήκαμε το γκολ, δίνοντας έτσι στο Ληξούρι παράταση ζωής.
Στα υπόλοιπα αποτελέσματα δεν θέλω να μιλάω για έκπληξη, την στιγμή που όλες οι ομάδες του ομίλου κινούνται στα ίδια σχεδόν επίπεδα.
Παράλληλα θα ήθελα να επισημάνω, πως στην επανεκκίνηση έπαιξε σημαντικό ρόλο για τις ομάδες που είχαν καλή φυσική κατάσταση.
Για παράδειγμα ο Αίας Γαστούνης πήρε διπλό σε Αίγιο και Βραχνέικα, αλλά μέχρι εκεί.
Τι άλλαξε; Απλά με τις προπονήσεις «έστρωσαν» και οι υπόλοιπες ομάδες και παρουσιάστηκαν περισσότερο έτοιμες και ανταγωνιστικές.
Έτσι ήρθαν τα «ανάποδα» για την Γαστούνη, μοιραία όμως πήγε ψηλά η ζώνη του υποβιβασμού και τώρα τρέχουμε να προλάβουμε.

Μπορείτε να υπολογίσετε τους βαθμούς που θα χρειαστείτε στα 4 παιχνίδια που απομένουν, ώστε να αποφύγετε τον υποβιβασμό; Και πόσο αυτό το ζητούμενο μπορεί να είναι μέσα στις δυνάμεις σας;
Ύστερα από την νίκη μας την προηγούμενη Κυριακή με τον Πάμισο, είπα ότι θα χρειαστούμε ακόμα 6 πόντους για να είμαστε σίγουρα ασφαλείς.
Καλό για μας θα ήταν να έρχονται ισοπαλίες τα άλλα παιχνίδια (που τελευταία δεν τις πολυβλέπουμε), αφού μόνο έτσι θα πάψει να ανέρχεται το όριο υποβιβασμού.
Η αστάθεια που παρουσιάζουν οι ομάδες και τα …ανάποδα αποτελέσματα, δεν μας επιτρέπει να επαναπαυόμαστε. Κλασικό παράδειγμα η ισοπαλία που πήραμε εμείς στην Ναύπακτο με τον Αστέρα.
Παίξαμε κόντρα με μια ποιοτική ομάδα, που είχε έμπειρους παίκτες και λύσεις απέναντι σε οργανωμένες άμυνες. Για πολλούς ήταν έκπληξη το 1-1 στην Ναύπακτο, όμως έτσι είναι το παιχνίδι σήμερα στον 9ο όμιλο.
Για μένα η πρωτοπόρος Ζάκυνθος μπορεί να μην είναι κάτι ιδιαίτερο, εκμεταλλεύεται όμως τα στραβοπατήματα των αντιπάλων, αντιπαραθέτοντας τα λιγότερα δικά της.

Ποια η άποψή σας για το πρωτάθλημα που εξελίσσεται σε ένα γύρο;
Αν μιλήσουμε για την ποσότητα των εντός και εκτός έδρας αγώνων, σίγουρα αδικημένη είναι η Αχαϊκή.
Όμως όπως και να έχει, το κάθε σωματείο έκανε τα πλάνα του από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος, προγραμματίζοντας την άνοδο της αγωνιστικής του κατάστασης και την φόρμα των ποδοσφαιριστών.
Με την καραντίνα χάθηκαν όλα.
Λογικό είναι να παίξεις με κάθε αντίπαλο δυο παιχνίδια, διαφορετικά η τελική βαθμολογία από ένα πρωτάθλημα ενός γύρου, θα κρύβει πολλές αδικίες.
Τονίζω ότι για κανένα σωματείο δεν ήταν δίκαιο να διεξαχθεί το πρωτάθλημα σε έναν γύρο.

Τελειώνοντας τι θα ήθελες να προσθέσεις;
Να ευχηθώ υγεία σε όλες τις ομάδες, να τελειώσει αισίως αυτό το πρωτάθλημα και να επιστρέψουμε όπως είμαστε παλιά, στο ποδόσφαιρο και εκτός αυτού.
Επίσης να επιστήσω προσοχή στον covid -19 γιατί εμείς το ζήσαμε και μας επηρέασε σε υγεία και ψυχολογία. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, αν θέλουμε να επανέλθουμε στην όμορφη ζωή που ζούσαμε πριν την πανδημία.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr