background img
banner
banner

Αυξάνονται καθημερινά τα φαινόμενα βανδαλισμών και δολιοφθορών

ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Δ. ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΝΑ ΠΡΟΦΥΛΑΞΟΥΝ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ «ΣΠΙΤΙ» ΟΛΩΝ…

Στο… απροχώρητο έχει φτάσει η κατάσταση με τους βανδαλισμούς και τις δολιοφθορές στις εγκαταστάσεις ηλεκτροφωτισμού σε κοινόχρηστους χώρους της Αιγιάλειας, προκαλώντας τεράστια προβλήματα τα οποία ο δήμος αδυνατεί να αποκαθιστά και μάλιστα κατ’ επανάληψη.

Η συγκέντρωση κόσμου σε πλατείες και πάρκα λόγω της μη λειτουργίας των στεγασμένων χώρων αναψυχής επιδείνωσε την κατάσταση, με τον δήμο να καλείται να πληρώσει τα… σπασμένα, σε μία περίοδο εξαιρετικά δύσκολη για τα οικονομικά του.

΄΄Ως αρμόδια υπηρεσία για την επισκευή και συντήρηση των εγκαταστάσεων του καλλωπιστικού φωτισμού σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους χωρικής αρμοδιότητας του Δήμου (πλατείες και οδούς), διαπιστώνουμε με μεγάλη λύπη και έκπληξη να αυξάνονται καθημερινά τα φαινόμενα βανδαλισμών, δολιοφθορών αλλά και φθορών από χρήση που δεν συνάδει με τον προορισμό των προαναφερομένων χώρων (π.χ. πλατείες μετατρέπονται σε γήπεδα ποδοσφαίρου)΄΄, αναφέρει στo protionline.gr ο διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Λεωνίδας Καράμπελας.

Σημεία που καταστράφηκαν ενώ είχαν επισκευαστεί πρόσφατα

Ενδεικτικά, αναφέρει τα εξής περιστατικά: Α) στην καταστροφή καλλωπιστικού στύλου επί της πλατείας 1ης Μάη (δεν επισκευάζεται). Β) Σπασμένες λάμπες φωτιστικών στην πλατεία Περιμετρικής, η οποία σημειωτέον είχε πλήρως επισκευαστεί το τελευταίο χρονικό διάστημα. Γ) Σπασμένες λάμπες και «μπράτσα» φωτιστικών στην πλατεία Π. Μελά στην οποία είχαν προσφάτως αποκατασταθεί όλες οι βλάβες. Δ) Σπασμένες λάμπες και μπράτσα φωτιστικών στην παραλία Άκολης. Ε) Διαλυμένο καλλωπιστικό απέναντι από το 4ο Δημοτικό — είχαν επισκευαστεί πρόσφατα. Στ) Καταστροφή της ταινίας φωτισμού led (με μεγάλη επιμονή και επιτυχία είναι η αλήθεια αφού μετά την τοποθέτησή της τον 12/2018 είτε αφαιρέθηκε είτε κάηκε τέσσερις φορές σε διάστημα του επόμενου έτους) που είχε τοποθετηθεί στην πεζογέφυρα των Υψηλών Αλωνίων τόσο για φωτισμό όσο και για καλλωπισμό.

Αποτελούν τροχοπέδη στην αποτελεσματικότητα της Υπηρεσίας

΄΄Οι επιπτώσεις από τα φαινόμενα βανδαλισμού είναι απολύτως προφανείς΄΄, σημειώνει ο διευθυντής των Τεχνικών Υπηρεσιών, τονίζοντας πως ΄΄περιστατικά όπως τα προαναφερόμενα στοιχίζουν τόσο σε χρήμα, που θα προέλθει από την τσέπη των δημοτών Αιγιαλείας, όσο και χρόνο , στοιχεία τα οποία αποτελούν τροχοπέδη στην αποτελεσματικότητα της Υπηρεσίας στην αποκατάσταση βλαβών, αφού αναγκάζεται να επιστρέφει συνεχώς στα ίδια σημεία όσο και στον προγραμματισμό κατασκευής νέων έργων, λαμβάνοντας υπόψη και την υποστελέχωση που παρατηρείται στην υπηρεσία ηλεκτροφωτισμού, αλλά κυρίως τα περιστατικά αυτά υποβαθμίζουν τον τόπο μας΄΄.
Μάλιστα, από τους υπεύθυνους των Τεχνικών Υπηρεσιών εκφράζονται φόβοι ότι σε κάποια σημεία μπορεί να γίνουν αφαιρέσεις για λόγους ασφαλείας και επειδή δεν μπορούν να αντικαθίστανται συνέχεια τα ίδια.
΄΄Επισημαίνουμε τα παραπάνω περιστατικά και κάνουμε έκκληση, στους προέδρους και τα μέλη των Τοπικών Κοινοτήτων και των Δημοτικών Ενοτήτων για να πράξουν ό,τι χρειάζεται προκειμένου να περιοριστούν – μηδενιστούν αυτά τα φαινόμενα. Επίσης έκκληση απευθύνουμε και προς τους συνδημότες , να φροντίζουν και να περιφρουρούν την περιουσία του Δήμου, την περιουσία του κοινού σπιτιού μας΄΄, καταλήγει ο κ. Καράμπελας.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr