background img
banner
banner

Γυρίσματα στο Αίγιο για το ντοκιμαντέρ για τους Αλέξανδρο και Δημήτριο Υψηλάντη

ΠΑΡΩΝ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΑΝΑΒΙΩΣΗΣ «ΒΟΣΤΙΤΣΑ 1821»

Η εταιρεία Honeybee Productions ξεκίνησε γυρίσματα για τη νέα δραματοποιημένη σειρά ντοκιμαντέρ «Αλέξανδρος και Δημήτριος Υψηλάντης – Οι Πρωτεργάτες της Επανάστασης» σε συμπαραγωγή COSMOTE TV και MEGA και την υποστήριξη του ΕΚΟΜΕ, με σημεία του Αιγίου να αποτελούν το… τέλειο φόντο. Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο και τα μέλη του Συλλόγου Ιστορικής Αναβίωσης «Βοστίτσα 1821» άφησαν και σε αυτή την παραγωγή, το στίγμα τους!

Η σειρά είναι σε σενάριο του Δημήτρη Βερνίκου και σκηνοθεσία των Χάρη Βαφειάδη και Θανάση Τότσικα. Τα γυρίσματα στην Κέρκυρα διήρκεσαν έξι ημέρες, περιλαμβάνοντας σκηνές στα καντούνια της παλαιάς πόλης, το παλαιό φρούριο, το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης, το αρχοντικό του Αγίου Μάρκου και τη Δημοτική Πινακοθήκη.

Στην Τέμενη, στην Ιερά Μονή Ταξιαρχών και παρόχθια του Σελινούντα

Ακολούθησαν οι λήψεις στο Αίγιο το Σάββατο και την Κυριακή και συνεχίζονται στην Αθήνα. Τα γυρίσματα την πρώτη μέρα του συνεργείου στο Αίγιο, έλαβαν χώρα στον παλιό ναό του Αγίου Γεωργίου στην Τέμενη που, βάσει ιστορικών πηγών, φιλοξένησε μία από τις συναντήσεις της Μυστικής Συνέλευσης της Βοστίτσας. Ακολούθως, μεταφέρθηκαν στον δρόμο που ενώνει την Ιερά Μονή Ταξιαρχών με το Παλαιομονάστηρο του Οσίου Λεοντίου, μέσα στον ναό αλλά και στην περιοχή των Μελισσίων παρόχθια του ποταμού Σελινούντα.
Στα γυρίσματα συμμετείχαν τα μέλη του Συλλόγου Ιστορικής Αναβίωσης «Βοστίτσα 1821».

Όπως αναφέρει στo protionline.gr ο πρόεδρός του Λάμπης Ψυχογιάννης, ΄΄ξεκινήσαμε από τον «παλαιό» Άγιο Γεώργιο στην Τέμενη και στη συνέχεια μεταβήκαμε στον δρόμο πίσω από τη Μονή Ταξιαρχών προς τον Άγ. Λεόντιο. Την Κυριακή πραγματοποιήθηκαν γυρίσματα μέσα στην Μονή Ταξιαρχών και καταλήξαμε στο ποτάμι στον Σελινούντα στο ύψος των Μελισσίων σε ένα πολύ εντυπωσιακό πλάνο. Συμμετείχαμε δέκα μέλη του Συλλόγου μας ενώ είχαμε καλέσει και δύο ακόμη από τον Όμιλο Φίλων Ιστορικής Φορεσιάς και Οπλισμού Μεσολογγίου «Λιάρος»΄΄.

Ένας δυνατός και υπολογίσιμος Σύλλογος!

Αναφορικά με το πώς προέκυψε η παρουσία του Συλλόγου και σε αυτή την παραγωγή, ο κ. Ψυχογιάννης είπε: ΄΄Πλέον, από τη στιγμή που έχουμε λάβει μέρος και σε άλλες σειρές, ντοκιμαντέρ κ.λπ. μας επιλέγουν οι ίδιοι οι παραγωγοί και οι σκηνοθέτες, όπως έγινε πρόσφατα και με τον Μανούσο Μανουσάκη. Με όλες αυτές τις δράσεις, ο Σύλλογός μας έχει γίνει πάρα πολύ δυνατός και υπολογίσιμος. Και αυτή η εμπειρία για το δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ «Αλέξανδρος και Δημήτριος Υψηλάντης – Οι Πρωτεργάτες της Επανάστασης» ήταν μία πολύ ωραία εμπειρία, δεδομένου ότι μέρος των γυρισμάτων έγιναν στον τόπο μας. Εμείς ήμασταν εκεί με τις φορεσιές και τα άρματά μας ακολουθώντας πιστά τις υποδείξεις των σκηνοθετών΄΄.

Στο ερώτημα ποια είναι τα οφέλη για τον Σύλλογο από τη συμμετοχή τους σε αυτές τις παραγωγές, ο πρόεδρός του ανέφερε πως οι συμμετέχοντες παίρνουν κάποια χρήματα τα οποία διατίθενται για τις δράσεις του Συλλόγου.

Προβολή τη νέα σεζόν

Η σειρά, που περιγράφει και τον ρόλο που έπαιξε η Αιγιάλεια στην Επανάσταση του 1821, αναμένεται να προβληθεί τον προσεχή Σεπτέμβριο από την COSMOTE TV στο COSMOTE HISTORY HD, το μοναδικό κανάλι αποκλειστικά αφιερωμένο στην ελληνική ιστορία και πολιτισμό, αλλά και στον μεγάλο τηλεοπτικό σταθμό εθνικής εμβέλειας MEGA.

Και βέβαια τίποτα δεν γίνεται στην τύχη. Την επιστημονική επιμέλεια της σειράς έχει αναλάβει ο Αναπληρωτής Καθηγητής Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ, κ. Ιάκωβος Μιχαηλίδης. Την πολύτιμη επιστημονική αρωγή τους παρέχουν και άλλοι σημαντικοί επιστήμονες, όπως η καθηγήτρια Μαρία Ευθυμίου, ο Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών Θάνος Βερέμης, και πλειάδα διακεκριμένων Ελλήνων ακαδημαϊκών.

Τα αδέλφια Υψηλάντη πρωταγωνίστησαν την περίοδο πριν και κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Η συμμετοχή τους στον απελευθερωτικό αγώνα ήταν κομβικής σημασίας για την εξέλιξή του, καθώς ο καθένας, από το δικό του μετερίζι, συνέδραμαν τα μέγιστα.

Ο Αλέξανδρος στην εξάπλωση της φλόγας της Επανάστασης και ο Δημήτριος  στην εδραίωσή της

Με πάνω από 20 χρόνια στο ενεργητικό της και με παραγωγές στον χώρο της τηλεόρασης η Honeybee εγγυάται ένα άρτιο και εμπνευσμένο αποτέλεσμα. Έχοντας συνάψει ισχυρές συνεργασίες με τα σημαντικότερα μέσα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, όπως με την COSMOTE TV, την ΕΡΤ, το MEGA, τον ANT1 για την δημιουργία τηλεοπτικών εκπομπών ντοκιμαντέρ και άλλων υπηρεσιών προγράμματος, η Honeybee είναι μια ταχύτατα αναπτυσσόμενη εταιρεία στον χώρο των τηλεοπτικών και κινηματογραφικών παραγωγών.

Πλήθος προσκλήσεων για τον Σύλλογο «Βοστίτσα»

Η συμμετοχή του Συλλόγου «Βοστίτσα» και σε αυτή τη σπουδαία παραγωγή, αποδεικνύει πόσο υπολογίσιμος είναι σε πανελλήνιο επίπεδο πλέον, ξεχωρίζοντας τόσο για τις φορεσιές και τον οπλισμό που διαθέτουν τα μέλη του όσο και για τον τρόπο που «γράφουν» στον τηλεοπτικό φακό. Κυρίως όμως για την αγάπη τους για την ιστορία του τόπου!
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι δέχονται συνεχώς προσκλήσεις να λάβουν μέρος σε εκδηλώσεις. Συγκεκριμένα, έχουν προσκληθεί να παραστούν στις 3 και 4 Ιουλίου στο Μέγα Σπήλαιο για επετειακές εκδηλώσεις, στις 9-11 Αυγούστου στο Καρπενήσι και στην Τρίπολη στις 25 και 26 Σεπτεμβρίου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr