background img
banner
banner

Δύο θετικά self tests σε Δημοτικά Σχολεία της Αιγιάλειας

ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ

Την ώρα που και στην περιοχή σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, τα self tests έχουν… προλάβει καταστάσεις, το υπουργείο έκρινε πως μπορεί να μειώσει τον αριθμό τους από δύο που πραγματοποιούνται, σε ένα την εβδομάδα. Την Πέμπτη 13/5 ωστόσο σε δύο περιπτώσεις στην Αιγιάλεια στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, μαθητές βρέθηκαν θετικοί, δεν πήγαν στα σχολεία τους και σε αυτά πραγματοποιήθηκε απολύμανση.

Συγκεκριμένα, ένα θετικό self test δηλώθηκε από μαθητή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου το πρωί της Πέμπτης κι ένα από μαθητή του Δημοτικού Σχολείου Διακοπτού. Κανένα από τα δύο παιδιά δεν προσήλθε στο σχολείο, ενώ επειδή είχαν συμμετάσχει στα μαθήματα τις προηγούμενες ημέρες, το απόγευμα της ίδιας μέρας, με μέριμνα της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιαλείας, πραγματοποιήθηκε απολύμανση σε όλους τους χώρους και των δύο σχολείων, «για λόγους προληπτικούς και ψυχολογικούς», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στο protionline.gr ο πρόεδρος της Σ.Ε. Δημήτρης Ελευθεριώτης. Πάντως οι συγκεκριμένοι μαθητές επρόκειτο να υποβληθούν και σε μοριακό τεστ για να εξακριβωθεί εάν όντως νοσούν.

Μειώνεται ο αριθμός των tests

Από την ερχόμενη Δευτέρα ωστόσο, οι μαθητές σε όλα τα σχολεία θα πηγαίνουν στο σχολείο με ένα αντί για δύο self tests, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας έπειτα από σχετική εισήγηση των ειδικών. Σύμφωνα με το υπουργείο: Από τη Δευτέρα 17/5 θα απαιτείται η διενέργεια self test μία φορά εβδομαδιαίως για την προσέλευση μαθητών, εκπαιδευτικών, διοικητικού και λοιπού προσωπικού στις σχολικές μονάδες της χώρας. Το τεστ θα διενεργείται εντός 24 ωρών πριν από την προσέλευση στο σχολείο κάθε Δευτέρα πρωί, θα δηλώνεται το αποτέλεσμα στην πλατφόρμα https://self-testing.gov.gr/ σύμφωνα με τις οδηγίες, και τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας θα φέρουν μαζί τους βεβαίωση αρνητικού τεστ, που θα επιδεικνύουν στο σχολείο.

Μόλις 4 νέα κρούσματα την Πέμπτη στο Αίγιο

Τα νέα κρούσματα πάντως γενικώς μειώθηκαν την Πέμπτη 13/5 και στην Αιγιάλεια, αφού ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 6 από τα συνολικά 44 στην Αχαΐα. Συγκεκριμένα, η κατανομή στην Αχαΐα έχει ως εξής: Ερυμάνθεια 2, Πάτρα 27, Δεμένικα 1, Λουσικά 1, Πετρωτό 1, Βραχναίικα 5, Αίγιο 4, Ακράτα 1, Κάτω Αχαΐα 1, Διακοπτό 1.

Το επιδημιολογικό αποτύπωμα στην περιοχή από τον Χαράλαμπο Μπονάνο

Εν τω μεταξύ, το επιδημιολογικό αποτύπωμα της περιοχής έδωσε πολύ εύστοχα ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος, καταλήγοντας στα εξής συμπεράσματα: «Στα ενεργά κρούσματα τις δυο τελευταίες εβδομάδες παρουσιάζουμε μια σταθερότητα στην Πάτρα, με μια μικρή αύξηση σε Αιγιάλεια και Δυτική Αχαΐα όπου απαιτείται μεγάλη προσοχή. Το συγκριτικό όμως πλεονέκτημα της περιοχής, που μας κρατάει και σε καλή υγειονομική κατάσταση, είναι η επιτάχυνση των εμβολιασμών. Ξεκινήσαμε με 2000 εμβολιασμούς πίσω από το Ηράκλειο στις 15/4 και είμαστε τώρα περίπου 2000 μπροστά και απειλούμε εντός εισαγωγικών, την Ανατολική Αττική που έχει 200.000 πληθυσμό περισσότερο από την περιφερειακή μας ενότητα. Συμπέρασμα, προσέχουμε, τηρούμε τα μέτρα προστασίας , συνεχίζουμε την πολύ καλή δουλειά στους εμβολιασμούς και φυσικά η ελευθερία που απολαμβάνουμε ταιριάζει με την υπευθυνότητα , προστατεύοντας κυρίως τους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας που δεν έχουν προλάβει να βρίσκονται στην λίστα των συνειδητοποιημένων πολιτών».

Ο αντιπεριφειάρχης κάνει γνωστό μέσω πινάκων το επιδημιολογικό φορτίο στην Αχαΐα, με την Αιγιάλεια να έχει την προηγούμενη εβδομάδα 54 νέα κρούσματα ενώ μία εβδομάδα πριν μετρούσε μόλις 35. Αντίθετα, η Πάτρα κυμάνθηκε στα ίδια σχεδόν επίπεδα.

Ιδιαιτέρως παρήγορα είναι τα στοιχεία που έδωσε για τους εμβολιασμούς, βάσει των οποίων η Αχαΐα «σκαρφάλωσε» στα 99.000 εμβόλια, ανεβαίνοντας πιο ψηλά στη λίστα και ξεπερνώντας άλλες περιοχές ανά την Ελλάδα από τις οποίες μία εβδομάδα πριν υπολειπόταν έχοντας λίγο πάνω από 52.000 εμβολιασμούς.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr