background img
banner
banner

Εκτός επιδοτήσεων οι επαγγελματίες μουσικοί

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΑΝ  ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Στην τραγικότερη θέση όλων των κλάδων που πλήττονται από τα μέτρα κατά του κορωνοϊού, βρίσκονται οι επαγγελματίες μουσικοί.
Χθες, το Σωματείο Επαγγελματιών Μουσικών Δυτικής Ελλάδας, πραγματοποίησε κινητοποίηση έξω από τα γραφεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος στην Πάτρα, ενώ αντιπροσωπεία του συνάντησε τον Περιφερειάρχη.

Όπως τονίζεται από πλευράς του Σωματείου, ΄΄η κυβέρνηση φρόντισε να αφήσει εμάς και τις οικογένειές μας χωρίς την επιδότηση αυτές τις γιορτινές μέρες, παρόλο που μας δήλωσαν ότι έχουν στόχο να την συνεχίσουν μέχρι τον Μάη. Επιπλέον, η απαγόρευση της εργασίας μας για άλλη μια φορά, ενώ ήδη αρκετοί συνάδελφοι ήταν έτοιμοι να εργασθούν, δείχνει ότι μπροστά μας θα έχουμε ένα δύσκολο καλοκαίρι. Πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, γιατί διαφορετικά, οι μαύρες σελίδες που γράφονται στα εργασιακά, θα έχουν και την υπογραφή μας.
Τίποτα δε μας χαρίστηκε, αλλά αντιθέτως όλα κερδήθηκαν με θυσίες και αγώνα΄΄.

Τι ζητούν

Οι επαγγελματίες μουσικοί, ζητούν: «Να ενταχθεί το σύνολο των εργαζόμενων στην επιδότηση καθώς και οι κατηγορίες συναδέλφων που βγήκαν εκτός, όπως οι μουσικοί που εργάζονται στο δρόμο, αλλά και οι επιδοτούμενοι του ΟΑΕΔ που για λίγες μέρες επιδότησης χάνουν το επίδομα. Να δοθεί η δυνατότητα σε επιχειρήσεις που θα επαναλειτουργήσουν, να κρατήσουν σε αναστολή το προσωπικό της επιχείρησης που δε θα εργαστεί.

Ως κριτήριο της επιδότησης να αποτελούν ελάχιστα ένσημα το 2019 ή πιστοποίηση της ιδιότητας του μουσικού μέσα από πτυχίο ή δισκογραφική δουλειά ή οποιοδήποτε άλλο στοιχείο μπορεί να αποδείξει την ιδιότητα του μουσικού.
Να δοθεί το εποχικό βοήθημα του 2021 σε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου.

Να επιδοτηθούν όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες που έχουν κάνει έναρξη εργασιών ως μουσικοί και εργάζονται με ΤΠΥ.
Άμεση απόκτηση της ασφαλιστικής ικανότητας με βεβαίωση από το Εργάνη για όσους επιδοτήθηκαν το 2020.
Να σταματήσουν το νόμο που θέλει, όλους τους μουσικούς με ΔΠΥ (μπλοκάκια)».


Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr