background img
banner
banner

Εμφάνιση covid -19 σε σχολεία της περιοχής

ΚΛΕΙΣΤΟ THN ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΟ 5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ – 22 ΤΜΗΜΑΤΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΗΤΑΝ ΚΛΕΙΣΤΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Σφίγγει ο κλοιός του κορωνοϊού γύρω από τα σχολεία της Αιγιάλειας καθώς την Πέμπτη 20/5 εντοπίστηκε θετικό κρούσμα στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα το σχολείο να παραμείνει κλειστό  για απολύμανση, με μία απόφαση που αλλάζει τα ως σήμερα δεδομένα, αφού ως τώρα με ένα κρούσμα έκλεινε μόνο το τμήμα του.

Στην προκειμένη περίπτωση, ο διευθυντής του σχολείου, ακολουθώντας τις οδηγίες του διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και της Επόπτριας Υγείας Ν. Αχαΐας, με βάση το νέο πρωτόκολλο, αποφάσισε το σχολείο να παραμείνει κλειστό την Παρασκευή 21/5 και να λειτουργήσει κανονικά από Δευτέρα με διά ζώσης μαθήματα, με μόνη εξαίρεση τη β΄ τάξη του σχολείου στην οποία φοιτά το παιδάκι που νόσησε, όπου για δέκα ημέρες θα κάνει μάθημα μέσω τηλεκπαίδευσης.

Πάντως, με μέριμνα της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δ. Αιγιαλείας, όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρός της Δημήτρης Ελευθεριώτης, θα πραγματοποιηθεί απολύμανση σε όλους τους χώρους του σχολείου ώστε από Δευτέρα τα παιδιά να επιστρέψουν κανονικά.

Σε αναστολή λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού τέθηκαν από την αρχή της εβδομάδας 22 σχολικά τμήματα σε δημοτικά σχολεία και άλλα 10 σε Γυμνάσια και Λύκεια της Αχαΐας.

Σύμφωνα με την επίσημη λίστα του υπουργείου παιδείας στην Αχαΐα κλειστά ήταν αυτή την εβδομάδα 1 τμήμα της Β’ τάξης στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου, 1 τμήμα της Β’ τάξης στο 2ο Γυμνάσιο Αιγίου, 1 τμήμα της Β’ τάξης στο 4ο Γυμνάσιο Αιγίου και 1 τμήμα της Β’ τάξης στο 1ο ΓΕΛ Αιγίου.

47 νέα κρούσματα την Πέμπτη 20/5 στην Αχαΐα

47 είναι τα νέα κρούσματα στην Αχαΐα σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, ενώ χθες ήταν 71. Ο Νομός μετά την Αττική (990), την Θεσσαλονίκη (142), την Αιτωλοακαρνανία (73), τη Λάρισα (60) και το Ηράκλειο (52) είναι στην έκτη θέση, όσον αφορά τον αριθμό των νέων κρουσμάτων σε πανελλαδικό επίπεδο.

Τα στοιχεία αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορωνοϊό (COVID19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 20 Μαΐου (ώρα 15:00).


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr