background img
banner
banner

Ενδιαφέρουσες δράσεις από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ακράτας

ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ

Με ενδιαφέρουσες δράσεις εμπλουτίζει το εκπαιδευτικό του έργο το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ακράτας, δίνοντας έμφαση τόσο στο περιβάλλον όσο και στην ιστορία του τόπου αλλά και σε άλλους τομείς.

Την Τρίτη 25/5, τα πρωτάκια έμαθαν για την κυρα-Ανακύκλωση. Επισκέφθηκαν το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και έπαιξαν βιωματικά παιχνίδια. Η εκπαιδευτική επίσκεψη γέμισε χαρά μικρούς μαθητές και εκπαιδευτικούς!

Την περασμένη Παρασκευή 21 Μαΐου, επισκέφθηκε το σχολείο η Αλεξάνδρα Βασιλειάδη, τρισέγγονη του Νικολάου Σολιώτη.

Η απόγονος του αγωνιστή της Νωνάκριδας μοιράστηκε με τους μαθητές της Στ΄ ιστορίες της οικογένειας Σολιώτη. Από πού πήρε το όνομά του ο “Νικό+Λαος, Χριστό+ Δούλου”, με καταγωγή από το Σόλο.

Πώς έκανε το χτύπημα στις Πόρτες, πώς έχτισε το ναό και τοποθέτησε πιάτα από φαγιάνς στον τρούλο. Τι απέγινε η οικογένειά του και πώς οι διασκορπισμένοι στον κόσμο σημερινοί απόγονοί του επισκέπτονται τον πύργο και την Εκκλησία του Άι-Γιώργη για να τιμήσουν τον “προπάππο τους”, και τοπικό ήρωα.

΄΄Με προσιτό λόγο, πλούσιο φωτογραφικό υλικό και αντικείμενα της οικογένειας η κυρία Βασιλειάδη παρουσίασε όσα δεν μαθαίνουμε στα βιβλία. Τα παιδιά χάρηκαν το “ιστορικό ταξίδι” κι εμπλούτισαν τις γνώσεις τους στην τοπική ιστορία΄΄, αναφέρει η διευθύντρια του σχολείου Αναστασία Ευσταθίου, προσθέτοντας: ΄΄Ήταν τιμή για το σχολείο μας να την φιλοξενήσει και οι μαρτυρίες της να αποτελέσουν ένα ζωντανό μάθημα Ιστορίας. Την ευχαριστούμε και της ευχόμαστε να κάνει γνωστό το έργο του Ν. Σολιώτη παντού΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr