background img
banner
banner

«Επιστρέφει» στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής» η πεζοδρόμηση

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΠΟΥ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ

Την απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής την ερχόμενη Δευτέρα σχετικά με το θέμα της πεζοδρόμησης, αναμένουν οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο τμήμα της Μητροπόλεως από Ρωμανιώλη ως Σολωμού, οι οποίοι, με κείμενο που έδωσαν στη δημοσιότητα, αναλύουν τις επιπτώσεις που έχει στις επιχειρήσεις τους και την καθημερινότητά τους η πεζοδρόμηση του τμήματος.

Το κείμενο υπογράφεται από 23 πολίτες και αναφέρει τα εξής: ΄΄Σήμερα (προχθές) το πρωί το σύνολο των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στην Οδ. Μητροπόλεως από το ύψος της Οδ. Ρωμανιώλη έως την Οδ. Σολωμού, των εμπόρων του προσωρινά πεζοδρομημένου τμήματος αλλά και μέρος των επαγγελματιών της υπόλοιπης Οδ. Μητροπόλεως συναντήθηκαν προκειμένου να συζητήσουν τον τρόπο αντίδρασης στην απόφαση της δημοτικής αρχής να δημιουργήσει προσωρινά για διάστημα περί των τεσσάρων μηνών πεζόδρομο στην Οδ. Μητροπόλεως από την συμβολή αυτής με την Οδ Μελετοπουλων έως την συμβολή με την Οδ. Ρωμανιώλη. Μια απόφαση όπου προφανώς άθελα της απέκοψε από την υπόλοιπη κεντρική εμπορική οδό 30 καταστήματα μιας και λόγο της παράκαμψης που δημιουργήθηκε οι οδηγοί δεν επιστρέφουν πάλι στην κυρία οδό αλλά εγκαταλείπουν το κέντρο της πόλης επιλέγοντας την πιο εύκολη λύση των όμορων δρόμων. Το αποτέλεσμα όπως ήταν αναμενόμενο είχε καταστροφικές συνέπειες στα καταστήματα μιας και μια πρώτη εκτίμηση μιλά για πτώση της τάξεως του 50-70% του τζίρου τους! Ποσοστο που κρίνει απαγορευτική κάθε συζήτηση για συνέχιση του μέτρου καθώς θεωρούμε πως σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε κανείς να πάρει την ευθύνη να φτάσει σε σημείο να κλείσουν επιχειρήσεις χρόνων και κόποι μιας ζωής για χάρη ενός προσωρινού πεζόδρομου!΄΄.

Επιφυλάσσονται για κάθε νόμιμη ενέργεια

Και προσθέτει: ΄΄Στο πλαίσιο αυτό εκπρόσωπος των επιχειρηματιών επισκέφτηκε το πρωί της Δευτέρας τον δήμαρχο κ. Καλογεροπουλο σε προγραμματισμένο ραντεβού εκφράζοντας το πρόβλημα και δίνοντας του να καταλάβει το μέγεθος της ζημιάς που προκλήθηκε! Ο Δήμαρχος άκουσε προσεχτικά δείχνοντας διάθεση κατανόησης και δεσμεύτηκε να φέρει το θέμα στην αρμόδια επιτροπή ποιότητας ζωής την ερχόμενη Δευτέρα για να δώσουν μια λύση στο θέμα που δημιουργήθηκε. Διάστημα δηλαδή ακόμα έξι εργάσιμων ημερών το οποίο στο μέγεθος της ζημιάς που ήδη έχουμε υποστεί μοιάζει πολύ μεγάλο. Παρόλα αυτά σεβόμενοι απόλυτα τον θεσμό του Δημάρχου και των διαδικασιών που απαιτούνται, αποφασίσαμε να περιμένουμε την επίσημη απάντηση της αρχής την Δευτέρα ελπίζοντας Δήμαρχος και μέλη της επιτροπής να σκύψουν πάνω στο πρόβλημα και τις ανεπανόρθωτες συνέπειες αποκαθιστώντας την φυσική ροη των οχημάτων επί της οδού!΄΄

Καταλήγουν δε λέγοντας: ΄΄Σε κάθε αντίθετη περίπτωση όπως είναι φυσιολογικό επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμη ενέργεια για την προστασία των κεκτημένων μας΄΄.

Την ανακοίνωση υπογράφουν οι εξής: Ανδρικοπούλου Βασιλική, Αργυρόπουλος Άγγελος, Ασημακόπουλος Ανδρέας, Γιαννίκος Βασίλειος, Γιδάς Ιωάννης, Γκραικιώτου Τασία, Δημητρίου Γιώργος, Καλφόπουλος Βαγγέλης, Καραΐνδρος Ανδρέας, Κουμπάρου Μαρία, Μαγκλάρα Βικτωρία, Μακρόπουλος Νίκος, Μπίτα Φωτεινή, Μαρνέρης Χάρης, Νικολάου Περικλής, Παπαναστασίου Γιώργος, Ραχμανίδη Καλλιόπη, Σαχούντ Αλέξανδρος, Σιδέρης Άγγελος, Τριανταφυλλοπούλου Δ., Τριαντόπουλος Ανδρέας, Χρυσανθακοπούλου Βάρβαρα, Ψαρράκου Δέσποινα.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr