background img
banner
banner

Ζητούν επανεξέταση της πεζοδρόμησης…

ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ – ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΑΝ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ

Περίοδο… χάριτος στη δημοτική αρχή ώστε να επανεξετάσει το ζήτημα, έδωσαν οι καταστηματάρχες της οδού Μητροπόλεως από το πεζοδρομημένο τμήμα και πάνω, οι οποίοι αντιδρούν για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, υποστηρίζοντας ότι έχουν υποστεί μεγάλη πτώση στους τζίρους τους.

Tο πρωί της Τρίτης πραγματοποίησαν υπαίθρια συνάντηση στην οποία έλαβαν μέρος περισσότερα από τριάντα άτομα που εξέφρασαν έντονο προβληματισμό συζητώντας για περίπου δύο ώρες, λέγοντας πως η κεντρική αρτηρία της πόλης έχει πάθει «έμφραγμα» και ότι το κέντρο έχει διχοτομηθεί.

Προχώρησαν έτσι στη συλλογή υπογραφών αποφασίζοντας να ζητήσουν τη γνώμη κι άλλων πολιτών που είτε διαμένουν είτε δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στο σημείο. Μετά τη συνάντηση που είχε προχθές με τον δήμαρχο ένας εκ των επαγγελματιών, αποφάσισαν να δώσουν περιθώριο στη δημοτική αρχή ως την προσεχή Δευτέρα, ώστε να επανεξετάζει το θέμα.
Άλλωστε, αναφέρουν πως το μέτρο που αφορά την πεζοδρόμηση είναι δοκιμαστικό, εκτιμώντας ότι μπορεί να αρθεί από τη στιγμή που δεν βρίσκει σύμφωνη όλη την τοπική κοινωνία και αγορά. Ταυτόχρονα όμως δεν εγκαταλείπουν την ιδέα να ακολουθήσουν τη νομική οδό είτε αυτό γίνει με μηνύσεις είτε μέσω προσφυγής στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για την απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Στη συνάντηση εκλήθη και παρευρέθη ο πρόεδρος του Εμπορικού, Εισαγωγικού και Επιχειρηματικού Συλλόγου Αιγιαλείας Λάμπης Παπαδόπουλος, ο οποίος ανέφερε στο protionline.gr: ΄΄Μετά από κάλεσμα 30 και πλέον συναδέλφων εμπόρων και καταστηματαρχών της Οδού Μητροπόλεως, την Τρίτη 11 Μαΐου, άκουσα από… πρώτο χέρι τη φωνή απόγνωσης και συναισθάνθηκα το βαθύ τέλμα στο οποίο έχουν περιέλθει. Τόνισαν τις επιπτώσεις και το αδιέξοδο για τους ίδιους και τις επιχειρήσεις τους, από το κλείσιμο του μοναδικού κεντρικού άξονα της πόλης. Τέλος, συζητήθηκαν προτάσεις και νομικές λύσεις για την καθημερινή ζημιά που υπόκεινται. Σαν πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, θα είμαι δίπλα στα προβλήματα των συναδέλφων μου και θα δίνω το παρών όπου με χρειάζονται΄΄.

Χριστόπουλος: ‘’Η δημοτική αρχή θέλησε να δώσει χώρο στους πεζούς’’

Για το ενδεχόμενο η δημοτική αρχή να… πάρει πίσω την απόφαση πεζοδρόμησης του τμήματος από Μελετοπούλων ως Ρωμανιώλη, ρωτήθηκε από την «Π» ο εντεταλμένος σύμβουλος του δήμου για Τεχνικά Έργα Βασίλης Χριστόπουλος, ο οποίος σημείωσε: ΄΄Η πεζοδρόμηση του τμήματος αυτού, ήταν μία δυναμική απόφαση της δημοτικής αρχής που θέλησε να δώσει χώρο στους πεζούς και ακόμη μεγαλύτερη αξία στο πάρκο των Υψηλών Αλωνίων. Γνωρίζουμε τις αντίθετες απόψεις που έχουν διατυπωθεί, από εκεί και πέρα εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα και εκτιμούμε την κατάσταση. Άλλωστε, εξ αρχής είχαμε δηλώσει πως η απόφαση θα προσαρμόζεται ανάλογα με τα δεδομένα που υπάρχουν. Δεν είμαστε αντίθετοι στο να διορθώνονται κάποιες ενδεχόμενες αστοχίες εφόσον αποδεικνύεται πως υπάρχουν, λειτουργώντας πάντα με γνώμονα την εύρυθμη λειτουργία της πόλης σε όλα τα επίπεδα και συνεργασία πάντα με την αστυνομία΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr