background img
banner
banner

‘’Ζωντανά’’ από σήμερα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία

ΔΥΝΑΤΟ CRASH TEST ΜΕΣΩ… SELF TEST ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για την επανέναρξη της δια ζώσης εκπαιδευτικής διαδικασίας, τόσο στην πρωτοβάθμια όσο και στις εναπομείναντες βαθμίδες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Σήμερα Δευτέρα 10 Μαΐου, τα προαύλια των σχολείων της Αιγιάλειας θα “πλημμυρίσουν” και πάλι με παιδικές φωνούλες, στέλνοντας έτσι το πιο ξεκάθαρο μήνυμα της κοινωνικής αισιοδοξίας. Έτσι, η ομαλότητα που αποζητά ίδια η καθημερινότητα θα ξεκινήσει από τη νέα γενιά ανθρώπων, με τους μικρούς αντιπροσώπους της τοπικής κοινωνίας να είναι σίγουροι ότι όλα θα πάνε καλά.

Τα αυτοτέστ είναι η απόλυτη “θωράκιση” από τον κορωνοϊό για τους μαθητές

Το “restart” των σχολείων συμπίπτει με την επιστροφή πολλών και διαφόρων κλάδων της οικονομίας και αυτό, είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για να επανέλθει πλήρως η κανονικότητα σε κάθε τομέα. Οι κηδεμόνες των μαθητών των νηπιαγωγείων, δημοτικών και γυμνασίων της Αιγιάλειας, μπορούν πλέον να προμηθευτούν τα υποχρεωτικά “self test” που ήδη έχουν καταφθάσει στα φαρμακεία σε όλη την Αιγιάλεια, προκειμένου να υπάρξει η απόλυτη “θωράκιση” από τον κορωνοϊό και την διασπορά των ιικών φορτίων του. Η WebEx και οι διαδικτυακές πλατφόρμες εκμάθησης ήταν μια αναγκαστική τακτική λόγω κορωνοϊού και όχι μια φυσική διαδικασία.
Και ποτέ, δεν θα μπορέσει να συγκριθεί ουδεμία πλατφόρμα με το μάθημα μεταξύ δασκάλου – μαθητή, στης τάξης το θρανίο.

Ελευθεριώτης: «Δεν είναι γνωστικό το θέμα, είναι η ψυχοσυναισθηματική αλλαγή συμπεριφοράς»

Μιλώντας στο protionline.gr ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δημήτρης Ελευθεριώτης, επισημαίνει: «Εκτιμώ ότι η προσαρμογή των μαθητών δεν θα είναι και το πιο εύκολο πράγμα που υπάρχει…
Δυστυχώς, όλο αυτό το διάστημα του lock down και των συνεχόμενων επί μηνών μαθημάτων στο διαδίκτυο, στα παιδιά έχει διαπιστωθεί και παρατηρηθεί μια σαφέστατη και ξεκάθαρη ψυχοσυναισθηματική πίεση και αλλαγή συμπεριφοράς. Αυτή η αλλαγή δεν έχει να κάνει καθόλου με την γνωστική λειτουργία τους και συμπεριφορά, παρά μόνο ψυχοσωματική.
Οι δάσκαλοι έκαναν πολύ καλά την δουλειά τους σε μαθησιακό επίπεδο και της παράδοσης της ύλης μεν, αλλά το κομμάτι της ψυχολογίας είναι ένα θέμα που δεν μπορεί να ελεγχθεί από τις οθόνες του Webex ή τις μαθησιακές πλατφόρμες».

«Η καθαριότητα γίνεται με σχολαστικό τρόπο σε όλα τα σχολεία της Αιγιάλειας»

«Η Επιτροπή έχει ήδη κάνει το καλύτερο δυνατό ώστε να είναι όλα έτοιμα την Δευτέρα το πρωί. Χθες μπορέσαμε και… πετύχαμε το να γίνονται στο εξής “self test” και στους σχολικούς τροχονόμους, που μέχρι σήμερα δεν είχαν συμπεριληφθεί βάσει των οδηγιών του υπουργείου και φυσικά το επόμενο βήμα είναι οι καθαρίστριες» τονίζει ο κ. Ελευθεριώτης και καταλήγει: «Έχουμε προσέξει πολύ τους χώρους των σχολείων, υπάρχουν παντού αντισηπτικά και η καθαριότητα γίνεται με σχολαστικό τρόπο. Έχουμε κόψει χόρτα που ενοχλούσαν, έχουμε κάνει σε κάθε αίθουσα σχολαστικούς καθαρισμούς και προσπαθούμε την αντισηψία κάθε χώρου ώστε όλοι όσοι κινούνται σε κάθε σημείο, να υπάρχουν και να διαβιούν σε ένα περιβάλλον απαλλαγμένο από την όποια μολυσματική εστία. Θα συνεχίσουμε βήμα – βήμα τις προσπάθειες η επιστροφή αυτή να στεφθεί με επιτυχία. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που από σήμερα “δόθηκαν” επιτέλους σε λειτουργία οι τουαλέτες των δύο Δημοτικών Σχολείων του 5ου και του 6ου. Θεωρώ ότι είναι όλα έτοιμα και είμαστε όλοι έτοιμοι, ώστε να γίνουν τα πάντα σωστά».

Το από ¨κοντά¨ είναι… αλλιώς

Η μεγάλη “δοκιμασία” που μπήκαν εδώ και μήνες οι εκπαιδευτικοί και μαθητές, η οποία είχε ταυτόχρονα και πολλά εμπόδια να… υπερπηδήσει, προκειμένου όλοι να μάθουν νέες τεχνικές και τρόπους εκπαίδευσης αλλά πρωτίστως, την δυνατότητα να οργανωθεί και να μυηθεί ο σύγχρονος μαθητής και ο νέος εκπαιδευόμενος, στις τελευταίες τεχνολογίες του Webex, των παρουσιών σε διαδικτυακές πλατφόρμες και στην ευχέρεια της τηλεδιάσκεψης και του 5G.

Οι κηδεμόνες μπόρεσαν ενδεχομένως, για πρώτη φορά εδώ και… χρόνια, να καταλάβουν τη σημασία των καθημερινών μαθημάτων, τον τρόπο προσέγγισης και διδασκαλίας των δασκάλων, τις δυσκολίες που μπορούν να έχουν με τους μικρούς μαθητές και τα πρακτικά προβλήματα, που στις αίθουσες των σχολείων και εν τη απουσία τους δεν είχαν μέχρι στιγμής αντιληφθεί ποτέ.

Σκανδάμη: Η σημαντικότητα για την επαναφορά στην κανονικότητα

«Το να επιστρέφουν τα παιδιά στον φυσικό τους χώρο είναι πολύ σπουδαίο. Η WebEx ενώ ανέδειξε και κοινοποίησε παντού την μεγάλη και σωστή δουλειά που κάνουν όλοι οι εκπαιδευτικοί, δεν είναι η ορθή διαδικασία εκμάθησης. Οι δάσκαλοι ¨μπήκαν¨ στα σπίτια των μαθητών και οι γονείς είδαν με τα μάτια τους πόσο αγαπούν την δουλειά τους. Οι εκπαιδευτικοί είναι οργανωμένοι και συνεπείς, στηρίζουν την μάθηση με κάθε τρόπο και δεν σταματούν να εξελίσσονται και να ανανεώνονται. Όμως καμία διαδικτυακή πλατφόρμα δεν συγκρίνεται με το σχολείο» τονίζει στo protionline.gr για το θέμα της επανέναρξης η πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αθηνά Σκανδάμη, και συμπληρώνει: «Τα παιδιά με την βοήθεια των γονέων υποχρεώνονται μεν να κάνουν δύο ¨self test¨ όμως αυτό, είναι το έναυσμα που δίνει σε κάθε σπιτικό την σιγουριά του σχολικού περιβάλλοντος και το πόσο ¨καθαρό¨ είναι από κάθε κορωνοϊό. Το κάθε αυτοτέστ κρατάει ελάχιστα δευτερόλεπτα και ναι… είναι ¨άβολα¨ δευτερόλεπτα. ¨όμως το όφελος είναι πως έτσι, παίρνουμε μια ασφάλεια και σαφώς μια προσαρμογή στην κανονικότητα που την περιμένουμε πάρα πολύ καιρό… όλοι!»


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr