background img
banner
banner

Η έλλειψη προϋπολογισμού φέρνει… σύννεφα αμφισβήτησης

ΚΑΙ ΣΤΑΣΙΜΟΤΗΤΑ ΣΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ

Εμφανή είναι τα πρώτα «σημάδια» έλλειψης προϋπολογισμού στον δήμο, εμποδίζοντας όχι μόνο την εκτέλεση προγραμματισμένων έργων αλλά και την κάλυψη βασικών αναγκών, συνυφασμένων με την καθημερινότητα του πολίτη. Την ίδια στιγμή, το «σύννεφο» αμφισβήτησης σε ό,τι έχει να κάνει με θέματα φερεγγυότητας του δήμου λόγω των αδυναμιών που απορρέουν από την έλλειψη προϋπολογισμού, γίνεται κάθε μέρα όλο και πιο πυκνό.

Οι πρόεδροι «βγαίνουν μπροστά» για τα χωριά τους

Οι πρόεδροι καταβάλουν μεγάλες προσπάθειες από μόνοι τους να φέρουν τις κοινότητές τους σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο, δεδομένου ότι δεν έχουν λάβει παγία εδώ και πολλούς μήνες, οπότε επιδίδονται σε προσωπική εργασία ώστε να κλαδέψουν και να εξωραΐσουν κοινόχρηστους χώρους για λόγους ασφαλείας αλλά και καλλωπισμού.
Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση ενός εκ των πιο παλιών προέδρων, του Τάσου Μούσκα (φωτό) στα Νικολέικα, ο οποίος προχώρησε μόνος τους σε κλαδέματα, με τη συνδρομή ενός εργάτη που του παρείχε ο δήμος Αιγιαλείας.

Με ιδία μέσα οι παραλίες

΄΄Βρισκόμαστε με τα χέρια… δεμένα και καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε μία εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση. Το καλοκαίρι έφτασε, οι παραλίες μας απαιτούν συμμόρφωση και παρεμβάσεις, όμως εμείς δεν μπορούμε να έχουμε τις εργολαβίες που έχουμε κάθε χρόνο. Άρα προσπαθούμε από μόνοι μας να καλύψουμε τις ανάγκες΄΄, επισήμανε στo protionline.gr ο εντεταλμένος σύμβουλος του δήμου για Τεχνικά Έργα Βασίλης Χριστόπουλος. Στο ερώτημα για το εάν έχουν τοποθετηθεί ντους, καμπίνες και όλα τα σχετικά στις παραλίες, είπε: ΄΄Είμαστε σε σχετικά καλό δρόμο ως προς αυτά. Ξεκινήσαμε από τα δυτικά και πλέον έχουμε φτάσει ως το Διακοπτό. Έχουμε τη συνεργασία των προέδρων και όλοι προσπαθούμε να μην φανεί η αδυναμία που αντιμετωπίζουμε εξαιτίας της έλλειψης προϋπολογισμού΄΄.

Βεβαίως, εξαιρετικά δύσκολο φαίνεται στον ορίζοντα το ενδεχόμενο ναυαγοσωστικής κάλυψης της Αιγιάλειας για τη φετινή θερινή περίοδο με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Καθυστερούν οι δημοπρατήσεις

Από εκεί και πέρα, παρατηρείται στασιμότητα και ως προς τα μεγάλα έργα που έχουν δρομολογηθεί. Για παράδειγμα, όπως ανέφερε ο κ. Χριστόπουλος, ΄΄υπάρχουν έργα που ήταν έτοιμα για δημοπράτηση όμως δεν μπορούμε να προχωρήσουμε από τη στιγμή που δεν έχουμε εγκεκριμένο προϋπολογισμό. Έργα όπως η ενεργειακή αναβάθμιση του 1ου ΕΠΑΛ Αιγίου, η συνέχιση της ανάπλασης στην οδό Μητροπόλεως κ.ά. δεν μπαίνουν ακόμη σε τροχιά δημοπράτησης λόγω της κατάστασης του δήμου΄΄.

Το ερώτημα που τίθεται είναι τι θα γίνει και στην περίπτωση που ξεπεραστούν τα εμπόδια και έρθει η στιγμή της δημοπράτησης, καθώς υπάρχει δυσαρέσκεια και φόβος και από την πλευρά των εργολάβων για τον δήμο Αιγιαλείας, ακόμη κι αυτών που δουλεύουν σε υπό εκτέλεση έργα…


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr