background img
banner
banner

Η Οικονομική Επιτροπή ‘’άναψε πράσινο’’

ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΝΑΠΟΘΕΣΗ 8.000 ΤΟΝΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ

Αυτό που προέχει για τη δημοτική αρχή είναι να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να ξεκινήσει η εκτέλεση της νέας σύμβασης για τη μεταφορά και εναπόθεση των απορριμμάτων στον ΧΥΤΥ Δελφών.

Την Τρίτη 18/5, κατά πλειοψηφία και εν μέσω αντιδράσεων από τα μέλη της αντιπολίτευσης, η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε την απόφαση του δημάρχου σχετικά με την απευθείας ανάθεση παροχής υπηρεσίας: «Μεταφορά απορριμμάτων του Δήμου Αιγιαλείας λόγω έκτακτης ανάγκης προς το ΦΟΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας Α.Ε., στον ΧΥΤΥ Δελφών», σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3852/2010». Πρόκειται για 8.000 τόνους απορριμμάτων που, όπως μετέφερε στο protionline.gr ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Νίκος Καραΐσκος, ΄΄οι ποσότητες αυτές καλύπτουν τα απορρίμματα του δήμου ως το τέλος καλοκαιριού ίσως και Σεπτέμβριο κάτι που θα εξαρτηθεί από την επισκεψιμότητα στην περιοχή και την κίνηση της αγοράς΄΄.

Αναφορικά με την μικρή συσσώρευση που υπήρξε, ο αντιδήμαρχος είπε πως ΄΄το μεσοδιάστημα της μεταφοράς από τον έναν αποδέκτη στον άλλο υπάρχει μικρή συσσώρευση, ωστόσο από σήμερα Τετάρτη ξεκινάμε την απομάκρυνση των απορριμμάτων και ως την Κυριακή θα έχουν φύγει όλα΄΄.

Σε ό,τι αφορά μία μικρή καθυστέρηση που σημειώθηκε, ο κ. Καραΐσκος είπε πως οφείλεται στο γεγονός ότι άνοιξαν και τα καταστήματα εστίασης και αυξήθηκε απότομα ο όγκος των απορριμμάτων, κάτι που όμως αντιμετωπίστηκε, παρά το γεγονός ότι ο δήμος έχει μόλις 4 απορριμματοφόρα.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr