background img
banner
banner

Κοντά στο 4% οι απουσίες σε όλες τις βαθμίδες

ΟΜΑΛΑ Η ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ 5.500 ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Χωρίς ευτράπελα έγινε η χθεσινή επανεκκίνηση Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων τής Αιγιάλειας, καθώς η επιθυμία για διά ζώσης εκπαίδευση παρέκαμψε όλα τα «εμπόδια» που σχετίζονταν κυρίως με τη διενέργεια του self test αλλά και τη δήλωση του αποτελέσματός του.

Οι αντιδράσεις που είχαν σημειωθεί σε Λύκεια της περιοχής όταν τον προηγούμενο μήνα είχε τεθεί σε εφαρμογή το μέτρο του αυτοελέγχου, δεν επαναλήφθηκαν. Δεν έλειψαν ωστόσο και κάποιες απουσίες τόσο μαθητών όσο και εκπαιδευτικών που βεβαίως δεν σημαίνει απόλυτα ότι σχετίζονται με τον covid.

Υπεγράφη η απόφαση από τον δήμαρχο για τη διεύρυνση του ωραρίου καθαριστριών

Οι δύο Σχολικές Επιτροπές του δήμου σε συνεργασία με τους διευθυντές μερίμνησαν για τον άριστο συντονισμό, η καθαριότητα είναι επαρκής και θα γίνει ακόμη περισσότερο, καθώς χθες υπεγράφη από τον δήμαρχο Αιγιαλείας η σύμβαση βάσει της οποίας διευρύνεται το ωράριο καθαριστριών (από τρεις σε πέντε ώρες), εκτιμώντας πως έτσι θα τηρούνται στο έπακρο ο κανονισμός και το υγειονομικό πρωτόκολλο του covid που θέλει επαναλαμβανόμενη απολύμανση των σχολικών αιθουσών και χώρων. Για το θέμα μίλησε στo protionline.gr ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δημήτρης Ελευθεριώτης, εκφράζοντας την άποψη ότι έτσι θα υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη κάλυψη.

Παρουσίασαν την κάρτα μαθητή ή και υπεύθυνες δηλώσεις

Ερωτηθείς και με την ιδιότητα του διευθυντή Δημοτικού Σχολείου, ο κ. Ελευθεριώτης επισήμανε πως κατά τη χθεσινή επανεκκίνηση δεν παρουσιάστηκαν προβλήματα καθώς τα παιδάκια, από τη στιγμή που οι γονείς δεν μπορούσαν να δηλώσουν στην ειδική πλατφόρμα το αποτέλεσμα του self test, πήγαν στο σχολείο τους με εκτυπωμένη και συμπληρωμένη την κάρτα μαθητή μέσω της οποίας γνωστοποιείτο το αποτέλεσμα, ενώ, όπως είπε, δεν έλειψαν και οι χειρόγραφες υπεύθυνες δηλώσεις. ΄΄Τα σχολεία πρέπει να είναι ευέλικτα σε αυτό το θέμα και να μένουν στην ουσία και όχι στον τρόπο. Αυτό που μετράει είναι να υποβαλλόμαστε όλοι σε αυτοέλεγχο ώστε να κρατάμε μακριά τον ιό από την εκπαιδευτική κοινότητα΄΄, σχολίασε ο κ. Ελευθεριώτης.

Σχετικά με την παρουσία των παιδιών στα σχολεία, χθες μετρήθηκαν αρκετές απουσίες, χωρίς ωστόσο να είναι απόλυτο ότι σχετίζονται με τον κορωνοϊό. Σε τοπικό επίπεδο υπολογίζεται πως δεν προσήλθε ένα 3% με 4% από το σύνολο των μαθητών όλων των βαθμίδων που υπολογίζονται περίπου σε 5.500.

Όσο για το νούμερο των 3.000 «θετικών» που ανακοινώθηκε για όλη τη χώρα, ο κ. Ελευθεριώτης είπε πως μπορεί να έχει αυξηθεί εξαιτίας προβληματικών self test στη Βόρεια Ελλάδα που έβγαζαν αναληθή αποτελέσματα, τονίζοντας ωστόσο πως το νούμερο δεν είναι υπερβολικά μεγάλο αναλογικά με τον αριθμό μαθητών και εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων στη χώρα.

Απουσίασαν και εκπαιδευτικοί

Στην Αιγιάλεια πάντως υπήρξαν και τμήματα σχολείου για τα οποία υπήρξε ενημέρωση από τον Σύλλογο Γονέων ότι δεν θα λειτουργήσουν, λίγα εικοσιτετράωρα πριν το «κουδούνι» της Δευτέρας. Πρόκειται για το 9ο Δημοτικό, τρία τμήματα του οποίου, σύμφωνα με τον Σύλλογο Γονέων, θα παρέμεναν κλειστά λόγω απουσίας των εκπαιδευτικών για σοβαρούς προσωπικούς λόγους.

Για τους μαθητές του Δημοτικού πάντως, η εμπειρία του self test ήταν πρωτόγνωρη, ωστόσο η διαδικασία κύλησε ομαλά με ελάχιστες εξαιρέσεις, ενώ έκδηλη ήταν η χαρά τους για την επιστροφή στο σχολείο.

Χωρίς προβλήματα η επάνοδος και στη Δευτεροβάθμια

Και στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η επάνοδος έγινε σε θετικό κλίμα κάτι που επιβεβαιώνει και ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Αιγιάλειας Μένιος Κουτρόπουλος. ΄΄Τα παιδιά μας επέστρεψαν στις σχολικές αίθουσες, εκεί που θα έπρεπε να είναι. Γνωρίζουμε πως η διαδικασία του αυτοελέγχου προβλημάτισε κάποιους γονείς, όμως στην παρούσα φάση είναι αναπόφευκτος και αυτό που προέχει είναι η ασφάλεια των παιδιών και των εκπαιδευτικών΄΄. ΄΄Ευτυχώς, η επάνοδος έγινε ομαλά, χωρίς να επαναληφθούν τα φαινόμενα που είχαμε με την έναρξη των Λυκείων. Οφείλουμε να τηρούμε κατά γράμμα τα μέτρα και να δίνουμε στα παιδιά μας τα self test. Σαν γονείς έχουμε προσωπική ευθύνη να λειτουργήσουμε έτσι ώστε να ξεπεραστεί όλη αυτή η δυσάρεστη κατάσταση΄΄, κατέληξε ο πρόεδρος της Ένωσης, εκφράζοντας την ικανοποίησή του και για την αύξηση του ωραρίου των καθαριστριών που τίθεται άμεσα σε εφαρμογή.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr