background img
banner
banner

Κρούσμα κορωνοϊού στο 3ο Δημοτικό

ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΓΙΑ 14 ΜΕΡΕΣ – ΣΕ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟ 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΝΑ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ

Λιγοστά και μεμονωμένα είναι τα θετικά self tests που δηλώνονται σε σχολεία της Αιγιάλειας ωστόσο από την… ημερήσια διάταξη δεν έλειψε η κατάληψη. Ο covid και η ανασφάλεια που γεννά επηρεάζει την εκπαίδευση και η αφαίρεση του ενός self test την εβδομάδα έρχεται να διαταράξει το κλίμα, με αρκετούς γονείς να δηλώνουν πως θα αναγκάζονται να το πληρώνουν από την τσέπη τους…

Από όλα τα σχολεία της Αιγιάλειας, σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, σήμερα Δευτέρα 17/5 δηλώθηκε ένα θετικό self test που γρήγορα επιβεβαιώθηκε και με μοριακό και αφορά μαθητή της Β΄ τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου. Αμέσως ειδοποιήθηκε ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που καθ’ υπόδειξη της Προϊσταμένης Διεύθυνσης Υγείας, αποφάσισε να κλείσει το τμήμα, να μπει σε καραντίνα για 14 ημέρες και το μάθημα να πραγματοποιείται όλο αυτό το διάστημα με τηλεκπαίδευση.

Απολύμανση με ευθύνη της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Όπως ανέφερε στο protionline.gr ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δ. Αιγιαλείας Δημήτρης Ελευθεριώτης, ΄΄εμείς σαν δήμος δεν μπορούμε να αποφασίσουμε για το πώς θα λειτουργήσει το σχολείο ή το τμήμα όπου υπήρξε ενδεχόμενο κρούσμα. Αυτό που κάνουμε σαν Επιτροπή είναι να πραγματοποιούμε απολύμανση στους χώρους του εκάστοτε εκπαιδευτηρίου. Αυτό πραγματοποιήσαμε και χθες βράδυ τόσο στο 3ο Δημοτικό Σχολείο που παρουσιάστηκε το μεμονωμένο κρούσμα, όσο και στα σχολεία που συστεγάζεται, δηλαδή στο 4ο Νηπιαγωγείο και το Ειδικό Νηπιαγωγείο Αιγίου, στα οποία τα μαθήματα θα διεξαχθούν κανονικά΄΄.

Προβληματισμός για την περικοπή των self tests

Πάντως, ο κ. Ελευθεριώτης μετέφερε και την αγωνία γονιών και εκπαιδευτικών για τη μείωση των διαθέσιμων self tests προς μαθητές και εκπαιδευτικούς, από δύο που ίσχυαν σε ένα, γεγονός που όπως είπε, δημιουργεί μεγάλη ανασφάλεια. Μάλιστα, επισήμανε ότι αρχικά η Επιτροπή είχε εισηγηθεί τη διενέργεια ενός self κι ενός rapid test την εβδομάδα καθιερώθηκαν δύο self tests και τώρα περικόπτεται το ένα. ΄΄Έχουμε γίνει αποδέκτες της δυσαρέσκειας γονέων γι’ αυτή την απόφαση και ανασφάλεια, διότι πιστεύουν ότι με τα self tests υπήρξε μία προστασία΄΄, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ένα άλλο σημείο που θα πρέπει να γνωρίζουν γονείς και εκπαιδευτικοί είναι ότι δεν έχουν δικαίωμα οποιαδήποτε μέρα να προμηθευτούν από το φαρμακείο το self test εν όψει Δευτέρας, παρά μόνο Πέμπτη, Παρασκευή και κατ’ εξαίρεση το Σάββατο.

Έγκειται στην… καλή διάθεση του καθενός

Εν μεταξύ, μετά το θετικό self test μαθητή την προηγούμενη εβδομάδα στο 2ο Γυμνάσιο Αιγίου και την απολύμανση που πραγματοποιήθηκε, οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Αιγίου, διαμαρτυρόμενοι γιατί στο δικό τους σχολείο δεν έχει πραγματοποιηθεί απολύμανση παρότι γειτνιάζουν, προχώρησαν σε κατάληψη. Τα μαθήματα του σχολείου πραγματοποιήθηκαν διαδικτυακά.

Όπως ανέφερε στo protionline.gr, ερωτηθείσα σχετικά με τα self tests η πρόεδρος της Β΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας Δώρα Μαστραπά, ΄΄όλα είναι στην καλή και αγαθή διάθεση του κόσμου, στο κατά πόσο ο καθένας έχει θετική ή όχι αντιμετώπιση για τα πράγματα. Δεν μπορεί να ελεγχθεί κάθε οικογένεια, κάθε μαθητής, αν λέει και δηλώνει την αλήθεια με το εκάστοτε τεστ που κάνει στο σπίτι του. Πολλές φορές έχουν σημειωθεί διάφορα περαστικά σε όλη την Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες. Ορισμένες φορές οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί δεν έχουν την απόλυτη αντίληψη και την ενημέρωση του τι ακριβώς συμβαίνει. Ο διευθυντής του κάθε σχολείου, έχει πολλές ευθύνες και τρομερές αρμοδιότητες, οι συνθήκες λειτουργίας ενός σχολείο με ¨καθεστώς¨ covid και… ό,τι συνεπάγεται αυτό, δεν είναι εύκολες΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr