background img
banner
banner

‘’Μεγάλα παιδιά’’ απέναντι στον covid

ΜΕ ΜΕΘΟΔΙΚΟΤΗΤΑ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΣΠΕΡΙΝΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ

Με μεγάλη προσοχή και με λίγη μικρότερη προσέλευση συνεχίζεται η λειτουργία των εσπερινών σχολείων στην ευρύτερη περιοχή, με τις υγειονομικές συνθήκες να… κρατούν καλά σε όλους τους χώρους των μονάδων και βεβαίως, τους μαθητές να επιδεικνύουν μια τρομερή προσαρμοστικότητα και μια σαφέστατη υπευθυνότητα, κυρίως λόγω ηλικίας, ως προς την ασφαλή λειτουργία σε επίπεδο υγιεινής.

Αυτό που μπορεί κανείς να διακρίνει με μια πρώτη ματιά κοιτώντας το διδακτικό προσωπικό και τους εκπαιδευτικούς που εκπροσωπούν τις συγκεκριμένες μονάδες, είναι ότι πρόκειται για ανθρώπους που έχουν μεγάλο μεράκι και αγάπη για την δουλειά τους και σε κάθε περίπτωση, την απόλυτη κατανόηση της ιδιαιτερότητας των μαθητών και των συνθηκών της ζωής τους. Οι περισσότεροι μαθητές είναι άνθρωποι που εργάζονται ή έχουν οικογένεια, έχουν τις υποχρεώσεις και τις ευθύνες κάθε ενήλικα και έτσι διαθέτουν την απόλυτη κατανόηση, στην προσπάθεια τους.

¨Υπεύθυνος διαχείρισης covid¨ στα Εσπερινά

Στα Εσπερινά Σχολεία της Αιγιάλειας ισχύει αυτό που ισχύει και στα Ημερήσια Σχολεία και οι συνθήκες λειτουργίας τους, ειδικά αυτές του υγειονομικού ενδιαφέροντος, δεν διαφέρουν καθόλου από τις ήδη γνωστές και υπάρχουσες συνθήκες λειτουργίας γενικώς: Αποστάσεις κατά τα διαλείμματα, μάσκες προστασίας, συχνές απολυμάνσεις σε χώρους και γενική καθαριότητα με σχολαστικό τρόπο. Το ¨self test¨ που… όλοι οφείλουν οι μαθητές να δηλώνουν και να φέρουν μαζί τους είναι ένα κάθε βδομάδα, κάθε Δευτέρα πρωί, το οποίο και γνωστοποιούν κατά την είσοδό τους στην μονάδα. Μέχρι στιγμής και από την στιγμή που το υπουργείο έδωσε το ¨πράσινο φως¨ της επανεκκίνησης της λειτουργίας των σχολικών μονάδων γενικότερα, δεν έχει υπάρξει κανένα θετικό κρούσμα κορωνοϊού και δεν έχει αναφερθεί κανένας μαθητής ο οποίος θα πρέπει να ¨αποκοπεί¨ από την μονάδα έτσι ώστε να αποθεραπευτεί. Τέλος, σε όλα τα Εσπερινά Σχολεία της περιοχής, ισχύει ένας εκπαιδευτικός ¨ορισμένος¨ από το δυναμικό του ίδιου του σχολείου, ο οποίος λογίζεται ως ¨υπεύθυνος διαχείρισης covid¨ και είναι υπεύθυνος να ελέγχει τις καρτέλες των μαθητών, να δίδει κατευθύνσεις υγειονομικού χαρακτήρα και να κρατά το πρωτόκολλο λειτουργίας.

Μπαζιώτης: ‘’Συνεχίσουμε με μεγάλη αυταπάρνηση και αρκετό μεράκι αυτό που ξέρουμε πολύ καλά να κάνουμε’’

Μιλώντας στo protionline.gr ο διευθυντής του Εσπερινού Γενικού Λυκείου Δημήτρης Μπαζιώτης, τονίζει για το θέμα: «Έχουμε ειδικό χώρο στο σχολείο που να προκύψει κάποιο κρούσμα ή κάποιος έχει συμπτώματα. Μπορεί να απομονωθεί μέχρι την στιγμή που θα φύγει για το σπίτι του να ιαθεί και βέβαια, να λάβει από την μονάδα την όποια ιατρική φροντίδα για λίγη ώρα. Τα παιδιά τα δικά μας είναι… ¨μεγάλα παιδιά¨, από την άποψη ότι είναι άνθρωποι που ζουν μέσα στην κοινωνία και τις συνθήκες που επικρατούν με τον κορωνοϊό και είτε λίγο είτε πολύ, έχουν προσαρμοστικότητα και ευελιξία στο τι πρέπει να κάνουν και πως μπορούν να αυτοπροστατεύονται» αναφέρει ο κ. Μπαζιώτης, ενώ σε άλλη ερώτηση για το ποια θα είναι η λειτουργία μέχρι το πέρας της σχολικής χρονιάς, τονίζει: «Εμείς θα συνεχίσουμε με μεγάλη αυταπάρνηση και αρκετό μεράκι αυτό που ξέρουμε πολύ καλά να κάνουμε, μέχρι το πέρας της φετινής σχολικής χρονιάς, η οποία είχε και ανατρεπτικότητα και αρκετή ¨αλλαγή¨ συναισθημάτων. Έχουμε μερικές απουσίες και το θεωρώ απολύτως φυσιολογικό, καθώς πολλοί μαθητές μας εργάζονται ταυτόχρονα και αναγκάζονται να εξαντλούν τις απουσίες τους».

Προληπτική καραντίνα για δύο μαθητές

Στην περίπτωση μάλιστα του συγκεκριμένου Εσπερινού Γενικού Λυκείου, υπήρξαν τις προηγούμενες ημέρες δύο μαθητές, οι οποίοι είχαν έρθει σε άμεση και πλήρη επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα covid-19 στο οικογενειακό τους περιβάλλον. Και στις δύο αυτές περιπτώσεις, ακολουθήθηκαν τάχιστα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και οι απαιτούμενες διαδικασίες, κάνοντας και οι δύο μοριακά τεστ ανίχνευσης ώστε να διαπιστωθεί άμεσα εάν έφεραν τον ιό και ενώ το τεστ τους βγήκε αρνητικό και οι δύο αποφάσισαν να ¨προστατεύσουν¨ και τους υπόλοιπους μαθητές του σχολείου και εξ ιδίας πρωτοβουλίας παρέμειναν στο σπίτι τους, σε καραντίνα 14αρων ημερών προκειμένου να μην γίνουν πιθανοί φορείς του κορωνοϊού.

Να σημειωθεί, ότι όπως σε κάθε άλλη περίπτωση σχολείου και σε κάθε βαθμίδα λειτουργίας, έτσι και στα Εσπερινά Σχολεία που υπάρχουν στην Αιγιάλεια, ο συχνός και σχολαστικός καθαρισμός από τους υπαλλήλους καθαριότητας είναι όχι μόνο συνεχής, αλλά και υπέρ το δέον σε κάθε περίπτωση. Τα αντισηπτικά είναι σχεδόν σε κάθε χώρο, στις τουαλέτες και στους ειδικούς χώρους γίνεται καθημερινός έλεγχος και τέλος, υπάρχουν τα πλεονεκτήματα των διαλειμμάτων με ¨άπλα¨ λόγω του αριθμού των μαθητών, καθώς και τα διαφορετικά λεπτά της ώρας κατά την είσοδο και έξοδο τους, ώστε να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός και οι περιπτώσεις ¨μπουλουκιών¨, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr