background img
banner
banner

Μεταφορά της αποθήκης και του προσωπικού της Τεχνικής Υπηρεσίας στη Χαρτοποιία

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ

Σύγχυση έχει προκαλέσει η απόφαση της δημοτικής αρχής για μετεγκατάσταση της αποθήκης υλικών και του προσωπικού των συνεργείων της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου στις εγκαταστάσεις της πρώην Χαρτοποιίας Αιγίου, παρά το γεγονός ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας είχε λάβει εντελώς αντίθετη απόφαση. Βεβαίως, η απόφαση αυτή είχε ακυρωθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ωστόσο το θέμα δεν επανήλθε στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Συγκεκριμένα, με εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου είχε συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο η μεταφορά σε κτίριο της πρώην Χαρτοποιίας, δεδομένου ότι το υπάρχον στην παραλία Αιγίου παρουσιάζει προβλήματα στατικότητας. Πλην όμως, η πρόταση δεν είχε βρει σύμφωνη την αντιπολίτευση και είχε απορριφθεί κατά πλειοψηφία. Μάλιστα, την πρόταση της δημοτικής αρχής είχαν καταψηφίσει και η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αιγιαλείας Μαρία Τσουκαλά, αλλά και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Στράτος Βαρδάκης.
Ωστόσο, ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης δεν ενέκρινε την απόφαση με τη σκεπτικό της αναγκαιότητας μεταφοράς των αποθηκών και του προσωπικού και παρά το γεγονός ότι οι σύμβουλοι που είχαν καταψηφίσει την πρόταση της δημοτικής αρχής είχαν ζητήσει να φύγουν από το υπάρχον επικίνδυνο κτίριο και ο δήμος να προχωρήσει σε ενοικίαση άλλου χώρου για τις ανάγκες των συνεργείων των Τεχνικών Υπηρεσιών.

Λίγο καιρό μετά και συγκεκριμένα στις 29 Μαρτίου, δημοσιεύθηκε στο «Διαύγεια» η απόφαση της αντιδημάρχου Διοικητικής Υποστήριξης Μαρίας Σταυροπούλου που αναφέρει: «Αποφασίζουμε τη μετεγκατάσταση της αποθήκης υλικών και του προσωπικού των συνεργείων της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αιγιαλείας στο ιδιόκτητο κτίριο της πρώην Χαρτοποιίας Αιγίου, στο βορειοδυτικό τμήμα αυτής, όπως περιγράφεται στο υπ’ αριθμόν 28184/2020 έγγραφο του Διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αιγιαλείας».

Φωτό Αρχείου

Παρέμβαση Β. Ψυχράμη στην Οικονομική Επιτροπή

Το γεγονός ότι παραβιάστηκε η βούληση του Δημοτικού Συμβουλίου, επισήμανε στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου το μεσημέρι της Τρίτης, η επικεφαλής της «Ποιοτικής Αιγιάλειας» Βάσω Ψυχράμη, επ’ ευκαιρία και του ότι η κ. Σταυροπούλου που υπογράφει την απόφαση ήταν παρούσα αναπληρώνοντας τακτικό μέλος. Ωστόσο, η αντιδήμαρχος δεν έδωσε κάποια απάντηση επιφυλασσόμενη να διευκρινίσει τους λόγους της απόφασης στο μέλλον. Αναλόγως και σε ερώτημα της «Π» ανέφερε πως το ερώτημα θα απαντηθεί επίσημα και διεξοδικά, χωρίς να δώσει περισσότερα στοιχεία.

΄΄Το Δημοτικό μας Συμβούλιο κατά πλειοψηφία είχε αποφασίσει να μην γίνει η προτεινόμενη μετεγκατάσταση καθώς έκρινε πως ήρθε η ώρα, οι εγκαταστάσεις της πρώην Χαρτοποιίας, το κυριότερο περιουσιακό στοιχείο του δήμου μας, να αξιοποιηθούν και όχι να χρησιμεύσουν ως αποθηκευτικός χώρος΄΄, επισήμανε στo protionline.gr η κ. Ψυχράμη, προσθέτοντας: ΄΄Στην απορριπτική απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης δεν αναφέρεται καν η πρότασή μας να φύγουν από το σημείο οι Τεχνικές Υπηρεσίες και να μεταστεγαστούν σε χώρο που θα νοίκιαζε ο δήμος΄΄.

Επικίνδυνο το υπάρχον κτίριο

Υπενθυμίζεται ότι στην εισήγησή του τότε, ο διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Λεωνίδας Καράμπελας είχε αναφερθεί στην από τον Απρίλιο του 2019 έκθεση επικινδύνου οικοδομής από άποψη στατικής και δομικής, του τεχνικού ασφαλείας του δήμου και της Διεύθυνσης Υπηρεσίας Δόμησης, που αφορούσε στο κτίριο που στεγάζει την αποθήκη και προσωπικό των συνεργείων του Δήμου Αιγιαλείας και βρίσκεται επί της οδού Φιλοποίμενος στην παραλία Αιγίου. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ως ιδιοκτήτης του κτιρίου, είχε καλέσει τον δήμο Αιγιαλείας να απομακρύνει τα κινητά πράγματα και να εκκενώσει το κτίριο εντός προθεσμίας δέκα ημερών, λόγω αυτοδίκαιης λήξης της παραχώρησης χρήσης αυτού.

Το εν λόγω κτίριο είχε παραχωρηθεί κατά χρήση από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αχαΐας το 1998 για 10 χρόνια στον δήμο Αιγίου, ενώ το 2003 με πράξη παραχώρησης του τότε Νομάρχη Αχαΐας η παραχώρηση χρήσης της επίδικης αποθήκης παρατάθηκε κατά 20 επιπλέον χρόνια. Λόγω του προβλήματος του υπάρχοντος κτιρίου και εξετάζοντας τους διατιθέμενους χώρους μετεγκατάστασης, η Τεχνική Υπηρεσία διαπίστωσε ότι η άμεσα μοναδική λύση είναι το κτίριο που βρίσκεται βορειοδυτικά του συγκροτήματος κτιρίων της πρώην χαρτοποιίας Αιγίου που έχει εμβαδόν, 335 τ.μ., το οποίο είναι ικανό για τις ανάγκες που καλείται να εξυπηρετήσει και συνεπώς καλύπτει τις προϋποθέσεις για την μετεγκατάσταση της αποθήκης και του προσωπικού των συνεργείων του δήμου.

Πλην όμως όλοι οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, ένας ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος αλλά και η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. είχαν διαφωνήσει με την πρόταση μεταφοράς στη Χαρτοποιία.
Τότε από πλευράς δημοτικής αρχής είχε δοθεί η απάντηση πως προχωρά το πλάνο για την επανάχρηση των κτιρίων της Χαρτοποιίας με αναπτυξιακή προοπτική κι αυτό δεν θα ανατραπεί από την αξιοποίηση ενός εκ των κτιρίων για τις ανάγκες του δήμου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr