background img
banner
banner

Με δυσκολίες έλλειψη χρημάτων και προϋπολογισμού

ΑΛΛΑ ΜΕ ΔΙΑΘΕΣΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΚΟΣΜΟ ΣΙΓΑ – ΣΙΓΑ ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Ακολουθώντας τη ροή των τελευταίων χρόνων που θέλει τον κόσμο να ξεχύνεται στη θάλασσα πριν την επίσημη έλευση του καλοκαιριού, οι Αιγιαλείς αλλά και οι λιγοστοί επισκέπτες της περιοχής, ορμώμενοι και από τις υψηλές θερμοκρασίες αλλά και από την ανάγκη της εξόδου, το Σαββατοκύριακο απόλαυσαν το μπάνιο τους στα καθαρά νερά του Κορινθιακού.
Καταστήματα, κοινότητες, τοπικοί σύλλογοι αλλά και ο δήμος, όσο του επιτρέπουν οι συνθήκες, την περίοδο αυτή προχωρούν σε παρεμβάσεις στις παραλίες ώστε όλα να είναι έτοιμα για την καλοκαιρινή περίοδο.

Με «δεμένα τα χέρια» οι πρόεδροι

Από πλευράς τοπικών κοινοτήτων έχουν γίνει κάποιες προσπάθειες σε συνεργασία με τοπικούς παράγοντες και καταστηματάρχες που έχουν να κάνουν κυρίως με τον καθαρισμό των παραλιών τους, ωστόσο, όπως οι ίδιοι οι πρόεδροι μεταφέρουν στo protionline.gr τα… χέρια τους είναι δεμένα από τη στιγμή που έχουν να λάβουν παγία προκαταβολή εδώ και έντεκα μήνες! Ο λόγος σχετίζεται με την έλλειψη ψηφισμένου προϋπολογισμού από τον δήμο, γεγονός που έχει μπλοκάρει πολλές δραστηριότητες σχετικά με τις παρεμβάσεις που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στις παραλίες αλλά και με αυτές που φέτος, για πρώτη φορά, έχουν προγραμματιστεί.

Σε εκκρεμότητα οι παρεμβάσεις για την πεζοδρόμηση της Αλυκής

Για παράδειγμα, στην παραλία Αλυκής, βάσει ειλημμένης απόφασης, από την Τρίτη 1η Ιουνίου θα τεθούν σε εφαρμογή οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που προβλέπουν μονοδρόμηση της οδού από το σημείο που βρίσκονται οι προστατευτικές μπάρες μέχρι το τέρμα με μοναδικό άξονα εξόδου αυτόν της Αλυκόβρυσης, ωστόσο λείπει η απαιτούμενη σήμανση από το νεοανοιχθέν σημείο αλλά και ο φωτισμός. Επιπλέον, δεν έχει γίνει η παραμικρή διαμόρφωση ακόμη του σημείου που θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από πεζούς και οχήματα, κατά μήκος του δρόμου στην πλευρά προς τη θάλασσα. Όσο για τη ναυαγοσωστική κάλυψη δεν έχει διευθετηθεί επίσης λόγω των προβλημάτων του προϋπολογισμού.

«Μαλάκωσε» ο καιρός και αυξήθηκε ο κόσμος

Σε γενικές γραμμές πάντως, τις τελευταίες ημέρες, εν αντιθέσει με όλη σχεδόν την άνοιξη, η παραλία Αλυκής δεν προσέλκυσε κόσμο, λόγω του δυνατού μαΐστρου που καθημερινά καθιστούσε αδύνατο το να πλησιάσει κανείς την ακτή. ΄΄Τις τελευταίες ημέρες δεν είχαμε κόσμο, ούτε καν περιπατητές, λόγω των καιρικών συνθηκών. Κι εμείς σαν σύλλογος προγραμματίσαμε δράσεις καθαρισμού της ακτής όμως ήταν αδύνατον να πλησιάσουμε καθώς τα κύματα έβγαιναν έξω. Αυτό θα γίνει αυτές τις μέρες αφού σιγά – σιγά μπαίνουμε σε προγραμματισμό΄΄, ανέφερε στo protionline.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Αλυκής «Ο Άγ. Νικόλαος» Νίκος Παπαδόπουλος, προσθέτοντας: ΄΄Κοιτάζουμε να οργανωθούμε να μαζέψουμε κλαδιά και φύλλα αν και φέτος δεν υπάρχουν πολλά, ενώ στα σημεία που εκμεταλλεύονται έχουν καθαριστεί από τα καταστήματα΄΄. Πάντως, ακόμη δεν έχουν τοποθετηθεί στην Αλυκή ούτε οι ομπρέλες του δήμου κάτι που ήταν εξαιρετικά δύσκολο επίσης λόγω του καιρού.

΄΄Κατά τα άλλα, τα καταστήματα έχουν ανοίξει, είναι σχεδόν έτοιμα και χθες Κυριακή υπήρξε κάποια κίνηση΄΄, σχολίασε ακόμη ο πρόεδρος του Συλλόγου Αλυκής, παρατηρώντας ωστόσο ότι δεν έχουν γίνει οι απαιτούμενες ενέργειες που θα πρέπει να προηγηθούν των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων. Μάλιστα, εστίαση στην ασφάλεια του νεοανοιχθέντος τμήματος του δρόμου, λέγοντας: ΄΄Το τμήμα αυτό δεν έχει καθόλου σήμανση και υπάρχει κίνδυνος για κάποιον που δεν γνωρίζει, να βγει στην οδό Παυσανίου, εκεί που λόγω της ευθείας αναπτύσσονται μεγάλες ταχύτητες, και να συμβεί ατύχημα. Επίσης, δεν υπάρχει καθόλου φωτισμός στο σημείο αυτό. Επομένως, είναι επιτακτική ανάγκη να τοποθετηθούν πινακίδες και κυρίως «stop» στο σημείο που τα οχήματα εξέρχονται από την Αλυκόβρυση στην Παυσανίου΄΄. Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι την περασμένη εβδομάδα σημειώθηκε ατύχημα στην οδό Παυσανίου…

Με… προβάδισμα η παραλία του Λόγγου

Από την άλλη, ο άνεμος των τελευταίων ημερών ωφέλησε αισθητά τον Λόγγο εκεί όπου η θάλασσα έμοιαζε λίμνη όταν σε άλλες παραλίες προσφερόταν μόνο για serf. ΄΄Τα καταστήματα έχουν ανοίξει στη συντριπτική πλειοψηφία τους, η κίνηση έχει ξεκινήσει όμως σε καμία περίπτωση δεν είναι γεμάτα τις καθημερινές. Η κίνηση για την ώρα είναι ικανοποιητική μόνο τα σαββατοκύριακα που είτε έρχονται επισκέπτες από την Πάτρα ή από την Αθήνα ή οι ντόπιοι επισκέπτονται τις παραλίες μας΄΄, ανέφερε στo protionline.gr ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σελιανιτίκων -Λόγγου Χρήστος Σερβές. Σημείωσε ακόμη τα εξής: ΄΄Σε ό,τι αφορά την παραλία μας και την κίνηση των παραλιακών καταστημάτων, όπως είναι λογικό, πολλά θα εξαρτηθούν από τους τουρίστες που θα επισκεφθούν την περιοχή μας. Για παράδειγμα, από τώρα γνωρίζουμε πως ο Αύγουστος είναι γεμάτος από άποψη κρατήσεων, όμως δεν συμβαίνει το ίδιο με τον Ιούλιο και πολύ περισσότερο με τον Ιούνιο΄΄.

Πεζοδρόμηση του παραλιακού δρόμου από 1η Ιουλίου

Πάντως, τα παραλιακά καταστήματα θα βρεθούν εν μέσω κάτι νέου για την περιοχή, αφού από την 1η Ιουλίου έως την 31η Αυγούστου, έχει αποφασιστεί η πεζοδρόμηση από το «τρίγωνο» των Σελιανιτίκων έως και το κατάστημα «Άσπρο Μαύρο» του Λόγγου. Όπως ανέφερε ο κ. Σερβές, ΄΄πρόκειται για κάτι εντελώς νέο. Ο δρόμος θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από πεζούς κάθε μέρα, από τις 12.00 το μεσημέρι ως τη 1.00 τη νύχτα. Ερωτηθείς σχετικά με το πώς το βλέπουν οι καταστηματάρχες, είπε πως ΄΄υπάρχουν κάποιοι ενδοιασμοί όμως περιμένουν να δουν πώς θα λειτουργήσει το μέτρο από την 1η Ιουλίου΄΄.

Καθαρισμός παραλιών στην Ανατ. Αιγιάλεια

Και στην Ανατολική Αιγιάλεια, καταβάλλονται προσπάθειες ώστε να καθαριστούν και να ετοιμαστούν οι παραλίες. Όπως ανέφερε στo protionline.gr ερωτηθείσα σχετικά η πρόεδρος της Τ.Κ. Τράπεζας Ξανθή Παπακανέλλου, ΄΄η παραλία της Πούντας με τα κρυστάλλινα νερά της θα είναι και φέτος στη διάθεση των λουομένων. Σαν κοινότητα έχουμε κάνει κάποιες εργασίες καθαρισμού σε συνεργασία με τους καταστηματάρχες΄΄. Να σημειωθεί ότι τα τρία καταστήματα της Πούντας έχουν τοποθετήσει ήδη ομπρέλες και ξαπλώστρες, με τη χθεσινή μέρα να παρουσιάζουν κάποια επισκεψιμότητα. Δεδομένου όμως ότι η εν λόγω παραλία είναι η αγαπημένη πολλών επισκεπτών, ακόμη δεν παρουσιάζει μεγάλη κίνηση αφού οι τουρίστες δεν έχουν καταφθάσει ακόμη, λόγω των συνθηκών της πανδημίας.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr