background img
banner
banner

Προτάσεις Ψυχράμη για την ομαλή λειτουργία του δήμου Αιγιαλείας

Με αφορμή τις χθεσινοβραδινές αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου Αιγιαλείας, για τον προϋπολογισμό έτους 2021, η επικεφαλής της “Ποιοτικής Αιγιάλειας” Βασιλική Ψυχράμη, εν όψει της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής σήμερα το μεσημέρι, με επιστολή της στο δήμαρχο προτείνει τα εξής:

“Κύριε Δήμαρχε, αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι, 

γνωρίζουμε όλοι ότι ο Δήμος Αιγιαλείας σε 10 μέρες από σήμερα θα έχει τεράστιο πρόβλημα λειτουργίας, λόγω έλλειψης εγκεκριμένου προϋπολογισμού του Δήμου για το έτος 2021.
Από την χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου έγινε φανερό ότι η συντριπτική πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων συμφωνούν με την άποψη που ήδη είχαμε εκφράσει κατά την ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος τον Νοέμβριο που μας πέρασε.  Κι αυτή δεν είναι άλλη από την περικοπή μη αναγκαίων και περιττών δαπανών από την ΔΗΚΕΠΑ και την κατανομή των χρημάτων αυτών στην στήριξη των ευπαθών ομάδων του Δήμου και σε βασικές ανάγκες της καθημερινότητας των δημοτών. 
Επειδή, κ Δήμαρχε  η ευθύνη που έχετε, για την ομαλή λειτουργία του Δήμου μας και που σεις ο ίδιος ανελλιπώς διατείνεστε οτι είναι μεγαλύτερη από ημών των υπολοίπων, επειδή σεις είστε δήμαρχος,
θα πρέπει έστω και την ύστατη στιγμή να σκεφθείτε ότι δεν έχετε δικαίωμα να θυσιάζετε τους δημότες στον βωμό των εσωπαραταξιακών σας ισορροπιών.
Θα πρέπει να σταματήσετε να ταλανίζετε ολόκληρο τον Δήμο και να  κατηγορείτε όλους εμάς για να μην ” χάσετε ” κάτι που , στην ουσία, ποτέ δεν είχατε. 
Επειδή ο όρκος που όλοι έχουμε δώσει επιτάσσει την συνεργασία και την συναίνεση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του τόπου μας και την πρόοδό του, 
σας καλώ για άλλη μια φορά να επαναξιολογήσετε την στάση σας,  και, αν πραγματικά επιθυμείτε τη λύση, να αφήσετε τους τακτικισμούς- που σε κάθε περίπτωση είναι επιζήμιοι για τον τόπο-  και να συναινέσουμε σε δυο βασικά θέματα. 
Τα θέματα αυτά, προτείνω να ενταχθούν στην προ ημηρεσιας διάταξη στην σημερινή συνεδρίασή μας στις 14.00 η ώρα και είναι τα εξής:
1ο θέμα Ε.Υ.Δ
Τροποποίηση της υπ’ αριθ….απόφασης της  Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Αιγιαλείας 
Εισήγηση 
Η παράταξή μας εισηγείται την μείωση της επιχορήγησης του Δήμου Αιγιαλείας προς την ΔΗΚΕΠΑ κατά το ποσό των 300.000 € και την συνεπαγόμενη άμεση εντολή προς το Δ.Σ της ΔΗΚΕΠΑ για τροποποίηση του προϋπολογισμού της για το έτος 2021 στην κατεύθυνση της μείωσης των εξόδων της, ώστε η διαφορά εσόδων- εξόδων  που επιχορηγειται από τον Δήμο, να ανέλθει στο ποσό των 300.000€ .
Στην συνέχεια , τα υπόλοιπα 300.000 € να τα διαθέσουμε κατά την εκ νέου σύνταξη του προϋπολογισμού του Δήμου μας στην κοινωνική πολιτική, στην συντήρηση της κακής οδοποιίας , δηλαδή σε βασικές πραγματικές ανάγκες των δημοτών. 
Κύριε Δήμαρχε, επίορκος είναι αυτός που παραβαίνει τον όρκο που έδωσε. Κι εμείς όλοι δώσαμε τον όρκο να υπερασπιζόμαστε το συμφέρον των πολλών αλλά και των αδυνάτων. Και σε αυτόν τον όρκο δεν υπάρχουν ούτε ” εκτός ” ούτε ” αλλά “.
Γι αυτό κ. δήμαρχε και αγαπητοί συνάδελφοι, επειδή έχουμε εγκληματικά αργήσει να αποκτήσουμε εγκεκριμένο προϋπολογισμό του Δήμου μας για το έτος 2021 , με ακέραια την ευθύνη της δημοτικής αρχής  και επειδή πρέπει ο δήμος να λειτουργήσει ομαλά, παρακαλώ να ενταχθεί το θέμα σε συζήτηση προ ημερήσιας διάταξης και ψήφιση της πρότασής μας αυτής. 
2ο θέμα Ε.Υ.Δ
Αποδέσμευση των κωδικών του προϋπολογισμού του Δήμου Αιγιαλείας για το έτος 2021
Επειδή, ως γνωστόν, από τον μήνα Ιανουάριο ο Δήμος Αιγιαλείας λειτουργεί με πλασματικό προϋπολογισμό, η δημοτική αρχή έχει δεσμεύσει τους κωδικούς του προϋπολογισμού του Δήμου για το έτος 2021, με αποτέλεσμα να καθιστά εν τοις πράγμασι αδύνατη την όποια προσπάθεια εναλλακτικής πρότασης για την κατάρτιση αυτού. 
Αυτή η ενέργεια απαιτείται μεν για συμβάσεις που ήδη έχουν υπογραφεί, απαιτείται για συμβάσεις που πρόκειται να υπογραφούν ως αποτέλεσμα διαγωνισμού, ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΊΤΑΙ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΌΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΩΔΙΚΟΎΣ ΔΑΠΑΝΏΝ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΎ. 
Εισηγούμαστε την άμεση αποδέσμευση των κωδικών του προϋπολογισμού που σήμερα δεν υφίσταται λόγος για εκ των προτέρων δέσμευσή τους , ώστε να έχουμε όλοι μαζί την δυνατότητα για πραγματικό δημοκρατικό διάλογο και κατάθεση προτάσεων, με γνώμονα πάντα την ιεράρχηση και ικανοποίηση των αναγκών της κοινωνίας, 
δηλαδή την βελτίωση της ποιότητας ζωής της καθημερινότητας των δημοτών, την ενίσχυση της δυνατότητας των Προέδρων να προσφέρουν έργο στον τόπο τους, την ενίσχυση των πολιτιστικών φορέων που συντελούν στην διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς, την αγορά μικρών οικοπέδων που θα χρησιμεύσουν ως κοινόχρηστοι χώροι σε χωριά που ” ασφυκτιούν” από την έλλειψη χώρου και άλλες βασικές ανάγκες των δημοτών. 
Επειδή,  πρέπει να ψηφίσουμε προϋπολογισμό του Δήμου Αιγιαλείας που να είναι αποτέλεσμα της μεγίστης δυνατής συναίνεσης, παρακαλούμε να ενταχθεί  το θέμα στην  προ ημερησίας συζήτηση και ψήφιση, σύμφωνα με την εισήγηση της παράταξής μας. 
Κι ένα τρίτο θέμα, κ. Δήμαρχε, που επανειλημμένα σας έχω ζητήσει   να δεχθείτε είναι το εξής: 
Επειδή με τις τροποποιήσεις του νόμου η Οικονομική Επιτροπή έχει αναχθεί σε μείζον όργανο λήψης αποφάσεων και έχει αντικαταστήσει, δυστυχώς, το δημοτικό συμβούλιο στη λήψη των αποφάσεων αυτών, σας θέτω εκ νέου το αίτημα της παράταξής μας για ζωντανή μετάδοση των συνεδριάσεων της Οικονομικής Επιτροπής και απομανητοφώνηση των πρακτικών. 
Με εκτίμηση 
Βασιλική Ψυχράμη, μέλος της Οικονομικής Επιτροπής, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ”

 


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr