background img
banner
banner

Στον ΟΣΕ ο Γούτος

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΑΛΙΑΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΤΟΥ ΤΡΕΝΟΥ

Συνάντηση, σε πολύ καλό κλίμα, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στα κεντρικά γραφεία του ΟΣΕ στην Αθήνα, μεταξύ του επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “Αιγιάλεια Αύριο” Χρήστου Γούτου και των υψηλόβαθμων στελεχών του Οργανισμού κ.κ Θανάση Κοτταρά (αν. διευθύνων σύμβουλος), Μάκη Κατσιγιάννη (μέλος ΔΣ) και Κώστα Ταγγίρη (μέλος Δ.Σ.), με σκοπό την αξιοποίηση της παλιάς σιδηροδρομικής γραμμής Αίγιο – Διακοπτό.

Προ ημερών είχε βρεθεί στο Αίγιο για αυτοψία ο κ. Κατσιγιάννης, μετά από πρόσκληση του κ. Γούτου, στην κατεύθυνση επαναφοράς του αιτήματος αποχαρακτηρισμού της γραμμής, το οποίο είχε αποσυρθεί σε προηγούμενη συνεδρίαση του ΔΣ του Οργανισμού.

Ο κ. Γούτος ζήτησε να επανέλθει το θέμα, εξηγώντας στα στελέχη του ΟΣΕ την αναγκαιότητα να αξιοποιηθεί η γραμμή του τρένου προς όφελος των δημοτών της Αιγιάλειας, δηλώνοντας τα εξής:
“ Η συνάντηση ήταν απολύτως θετική, για την ομαλή εξέλιξη του αιτήματος, όπως με διαβεβαίωσαν, τα στελέχη της διοίκησης του ΟΣΕ, στα οποία τεκμηρίωσα με σαφήνεια την αναγκαιότητα για το δίκαιο αίτημα αποχαρακτηρισμού της γραμμής , που είναι το πρώτο βήμα για παραχώρηση της στον δήμο Αιγιάλειας.

Ελπίζουμε ότι οι προσπάθειές μας, που κινούνται πάντα με γνώμονα το συμφέρον του τόπου, να ευοδωθούν, κάτι που έγινε εμφανές κατά την συνάντηση στον ΟΣΕ”.

“Καμπανάκι» στη δημοτική αρχή για προϋπολογισμό

Εντωμεταξύ, με αφορμή την νέα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιάλειας για την έγκριση του προϋπολογισμού, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “Αιγιάλεια Αύριο” Χρήστος Γούτος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Ως υπεύθυνη αξιωματική αντιπολίτευση, από τον περασμένο Δεκέμβριο, με την πρόταση και μετέπειτα ψήφιση των μειωμένων δημοτικών τελών του 2021, δώσαμε την δυνατότητα στη δημοτική Αρχή να έχει προϋπολογισμό έγκαιρα. Αυτή ωστόσο, μη σεβόμενη την απόφαση της πλειοψηφίας και θέλοντας πιο υψηλά δημοτικά τέλη, επέλεξε την οδό της προσφυγής, οδηγώντας τον προϋπολογισμό σε αδιέξοδο και τον Δήμο σε επικίνδυνες καταστάσεις.

Εδώ που έφτασαν τα πράγματα, εμείς δεν θα αφήσουμε τον Δήμο να καταστραφεί.

Εναπόκειται στη δημοτική Αρχή να εγκαταλείψει τις λογικές της…αλόγιστης χρήσης κονδυλίων σε μη πραγματική βάση και να προσχωρήσει στην κάλυψη πραγματικών αναγκών του Δήμου καθ’όλη τη διάρκεια του έτους.

Χρονικοί “εκβιασμοί” έγκρισης ενός προϋπολογισμού, χωρίς την παροχή και λεπτομερειακή μελέτη των οικονομικών στοιχείων του προϋπολογισμού, θέτουν εν αμφιβόλω την μεταξύ μας συνεργασία και συνεννόηση.

Τέλος, οποιαδήποτε προσπάθεια “τρομοκράτησης” του συνόλου των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης περί “μη νομιμότητας των θέσεών τους και παρεπομένων ευθυνών τους” – εκ μέρους της δημοτικής Αρχής – όχι μόνο δεν βοηθούν, αλλά τορπιλίζουν την κοινή προσπάθεια εξόδου από την διαφαινόμενη κρίση στον Δήμο.
Προσωπικά έχω καταστήσει με σαφήνεια στον κ. Δήμαρχο ποια είναι η “χρυσή τομή”.

Αναμένω, με περισσή αγωνία και υπευθυνότητα, να μας αποδείξει ότι την έχει αντιληφθεί και έτσι να προχωρήσουμε σε έναν σωστό και σε πραγματικές βάσεις προϋπολογισμό”.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr