background img
banner
banner

Φόρος τιμής σε έναν σπουδαίο επιστήμονα και άνθρωπο!

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΛΑΚΩΝ ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΤΕΛΕΤΗ – ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΦΕΤΣΗ ΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΚΑΜΑΡΩΝ ΚΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΕΜΠΡΟΣΘΕΝ ΑΥΤΟΥ

Με μία σεμνή και λιτή τελετή, με κύριο χαρακτηριστικό της τη συγκίνηση, ο δήμος Αιγιαλείας τίμησε χθες το μεσημέρι, τον ιατρό Τριαντάφυλλο Φέτση που έφυγε από τη ζωή τον Αύγουστο του 2017, αφού προηγουμένως φρόντισε να αναβαθμίσει το Αγροτικό Ιατρείο Καμαρών, προσφέροντας με αυταπάρνηση τις πολύτιμες υπηρεσίες του στην τοπική κοινωνία. Πλέον και επίσημα, με την τοποθέτηση των ανάλογων μαρμάρινων πλακών, τόσο ο δρόμος εκτός αυτού όσο και το Αγροτικό Ιατρείο, φέρουν το όνομα του σπουδαίου επιστήμονα και ανθρώπου που θα θυμούνται όλοι με πολλή αγάπη.

«Για εκείνον που άγγιξε τις καρδιές όλων μας»

Πρόκειται για την υλοποίηση της απόφασης που είχε λάβει το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας τον Οκτώβριο του 2017, κατόπιν πρότασης του προέδρου του, Γιώργου Ντίνου, σε μία προσπάθεια να αποτεθεί φόρος τιμής του εκλιπόντα. Ο κ. Ντίνος προχώρησε τότε σε αυτή την πρόταση εκφράζοντας το καθολικό αίτημα της περιοχής «για τον άνθρωπο που άγγιξε τις καρδιές όλων μας» όπως χαρακτηριστικά είχε αναφέρει.

΄΄Ο Τριαντάφυλλος Φέτσης υπηρέτησε από το 1983, με αγάπη, με αυταπάρνηση και τεράστια προσφορά, αναλώνοντας την ζωή του, δίνοντας το είναι του, μια περιοχή που αγάπησε και τον αγάπησε τόσο, που δέθηκε μαζί της. Ξεχώρισε τόσο για την μοναδική επιστημονική του επάρκεια, αλλά κυρίως ξεχώρισε ως άνθρωπος, που έτρεχε πάντα σε όποιον τον καλούσε, οποιαδήποτε στιγμή του εικοσιτετράωρου και έδινε πάντα λύσεις στοχευμένες και αποτελεσματικές. Δεν επέλεξε τον δρόμο να ιδιωτεύσει, να κερδίσει χρήματα, αλλά παρέμεινε επί 34 χρόνια, δίπλα σε όλο αυτό τον κόσμο που αγάπησε. Βαριά πληγωμένος από την αρρώστια, υπηρέτησε ως την τελευταία αναπνοή του τον όρκο του, λέγοντας μια φράση που πρέπει να μείνει στην ιστορία, «θα πεθάνω με τους ανθρώπους μου, δίπλα τους». Έτσι κι έγινε΄΄, αναφερόταν τότε στην εισήγηση του προέδρου που είχε γίνει αποδεκτή από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Με έκδηλη τη συγκίνηση…

Από τη χθεσινή τελετή δεν θα μπορούσε να απουσιάζει ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ παρόντες ήταν ακόμη ο εντεταλμένος σύμβουλος του δήμου για Τεχνικά Έργα Βασίλης Χριστόπουλος, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Καμαρών Παναγιώτης Περλέγκας, η κόρη του αείμνηστου ιατρού, Αλεξία Φέτση και ο αδελφός του Δημήτρης Φέτσης με έκδηλη τη συγκίνηση στα πρόσωπά τους.

Μιλώντας στo protionline.gr ο κ. Ντίνος ανέφερε: ΄΄Υλοποιήθηκε η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας, που είχε εισηγηθεί η Τοπική Κοινότητα Καμαρών και η Τοπική Κοινότητα Ζήριας, με την τοποθέτηση μαρμάρινων πλακών με το όνομα του Τριαντάφυλλου Φέτση, στον δρόμο έμπροσθεν και το Αγροτικό Ιατρείο Καμαρών. Η απόφαση υλοποιήθηκε κατά κύριο λόγο, δεδομένου ότι είχαμε προτείνει και εκδήλωση, η πραγματοποίηση της οποίας όμως δεν κατέστη εφικτή λόγω των μέτρων΄΄.

΄΄Αποτίσαμε τον ελάχιστο φόρο τιμής σε έναν άνθρωπο που με την παρουσία του και την προσφορά του λάμπρυνε τον τόπο, δίνοντας κάθε ικμάδα των δυνατοτήτων του προκειμένου να στηρίξει όχι μόνο τους κατοίκους των Καμαρών αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Ένας επιστήμονας που δεν εκτελούσε απλώς το ιατρικό του καθήκον, αλλά ήταν κοντά στον άνθρωπο με μεγάλη δύναμη και διάθεση προσφοράς. Κι αυτό αναγνωρίζεται από το γεγονός ότι η περιοχή τον εκτιμούσε και τον λάτρευε΄΄, πρόσθεσε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr