background img
banner
banner

Χωρίς «Γαλάζιες Σημαίες» και φέτος η Αιγιάλεια

Ο ΔΗΜΟΣ ΑΚΟΜΗ… ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ) διοργανώνει, διαδικτυακή εκδήλωση για την ανακοίνωση των βραβεύσεων του Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» για το 2021 την Τρίτη 18 Μαΐου. Από τη λίστα θα απουσιάζει και φέτος ο δήμος Αιγιαλείας που εκτίει ποινή, μετά την αφαίρεση του συμβόλου από παραλίες το καλοκαίρι του 2019, εξαιτίας της ύπαρξης των απορριμμάτων στους δρόμους την περίοδο εκείνη.

Υπό άλλες συνθήκες και δεδομένου ότι ο δήμος είχε μπει… δυναμικά σε αυτό τον τομέα, αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα της Γαλάζιας Σημαίας, θα ανέμενε την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ώστε να το «χρησιμοποιήσει» για την προβολή της περιοχής.

Β. Χριστόπουλος: ΄΄Από του χρόνου έχουμε δικαίωμα υποβολής αίτησης΄΄

΄΄Δυστυχώς, ακόμη εκτίουμε την ποινή που μας είχε επιβληθεί εξαιτίας της μη αποκομιδής τον απορριμμάτων εκείνη την περίοδο, επομένως και φέτος, όπως πέρυσι δεν υποβάλαμε αίτηση. Είναι βέβαιο όμως ότι αυτό θα γίνει για το καλοκαίρι του 2022 οπότε αποκτάμε πάλι δικαίωμα, αφού προηγουμένως έχουμε προχωρήσει στις ανάλογες παρεμβάσεις΄΄, επισήμανε στo protionline.gr ο εντεταλμένος σύμβουλος του δήμου για Τεχνικά Έργα Βασίλης Χριστόπουλος, ερωτηθείς σχετικά.

Τόνισε ωστόσο πως δεν είναι μόνο η βράβευση με τη «Γαλάζια Σημαία» το κίνητρο ώστε να γίνουν παρεμβάσεις στις παραλίες του δήμου. ΄΄Ξεκινάμε σιγά – σιγά την προετοιμασία για τη θερινή σεζόν. Τις επόμενες ημέρες αρχίζει η επανατοποθέτηση εξοπλισμού στις παραλίες μας, αφού τη χειμερινή περίοδο μαζεύουμε ντους και όλα όσα μπορούν να αφαιρεθούν για να τα προφυλάξουμε΄΄, σημείωσε ο κ. Χριστόπουλος, προσθέτοντας: ΄΄Θα κάνουμε επίσης τις εργασίες καθαρισμού που πραγματοποιούμε κάθε χρόνο, ώστε να παραδώσουμε τις παραλίες μας σε λουόμενους, ντόπιους και επισκέπτες΄΄.

Η έλλειψη προϋπολογισμού «τρενάρει» τη διαδικασία για τους ναυαγοσώστες

Στο ερώτημα για το εάν έχουν κινηθεί διαδικασίες για τη ναυαγοσωστική κάλυψη παραλιών της περιοχής, τουλάχιστον αυτών που έχουν χαρακτηριστεί ως «πολυσύχναστες», ο εντεταλμένος σύμβουλος του δήμου είπε πως μέχρι στιγμής δεν έχει καταστεί εφικτό λόγω της έλλειψης προϋπολογισμού στον δήμο…
Βεβαίως, το ζητούμενο είναι ο δήμος να μην επιβαρυνθεί με πρόστιμα εξαιτίας της έλλειψης ναυαγοσωστικής κάλυψης που πέρυσι του… στοίχησε 70.000 ευρώ πρόστιμο και πρόπερσι 146.000 ευρώ όπως και το 2018…


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr