background img
banner
banner

«1ο Λύκοι Τennis cup» στην Άκολη

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΣΤΙΣ 24 ΜΑΙΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ

Τουρνουά τέννις Ανδρών διοργανώνουν οι Λύκοι Αιγιάλειας με πλήθος συμμετοχών που έφτασαν στις 35. Το τουρνουά είναι τύπου Ladder με την 1η φάση να έχει ήδη ξεκινήσει στις δημοτικές εγκαταστάσεις Αντισφαίρισης στην Άκολη από την προηγούμενη Δευτέρα 24 Μαΐου και θα ολοκληρωθεί την 1η Αυγούστου. Η 2η φάση του τουρνουά θα ξεκινήσει την 2η Αυγούστου και το τουρνουά θα ολοκληρωθεί εντός του μήνα. O 1ος νικητής θα κερδίσει Δωροεπιταγή 200€ από το TennisShot ενώ ο 2ος ένα backpack Βabolat.
Οι προκλήσεις μεταξύ των αντιπάλων γίνονται αποκλειστικά μέσω Viber, ώστε να μπορούν όλοι οι συμμετέχοντες να γνωρίζουν ποιοι έχουν προκληθεί. Κάθε παίκτης μπορεί να προκαλέσει αντίπαλο έως 8 θέσεις πάνω του στην κατάταξη (π.χ. το νο 11 μπορεί να προκαλέσει έως και το νο 3) και μπορεί μέσα στη διάρκεια της αγωνιστικής εβδομάδας να προκαλέσει μία φορά και να προκληθεί άλλη μία.

Ένας παίκτης σε περίπτωση τραυματισμού ή κάποιου κωλύματος (ασθένεια, επαγγελματικά, κλπ) μπορεί να δηλώσει κώλυμα και να παγώσει η θέση του μέχρι 7 ημέρες, μια φορά κατά τη διάρκεια της 1ης Φάσης αλλά όχι την τελευταία εβδομάδα. Σε αυτό το διάστημα δε μπορεί ούτε να “προκληθεί” ούτε να “προκαλέσει”.
Οι αγώνες κρίνονται στα 2 νικηφόρα σετ και σε περίπτωση ισοπαλίας (1-1 sets) παίζεται tie-break στους 10 πόντους για το 3ο νικητήριο σετ. Η δεύτερη φάση θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή των 8 πρώτων της 1ης φάσης.

Οι 35 συμμετοχές

Κώστας Βελαώρας, Μάκης Πετρόπουλος, Ξενοφών Βαγενάς, Damien Chatelain, Γιώργος Δημητρόπουλος, Γιώργος Κοττικας, Λευτέρης Μπούρος, Φώτης Διαμαντόπουλος, Μίλτος Καραφωτιάς, Βασίλης Τσαγκαράκης, Παναγιώτης Λιάμης, Ασημάκης Λιακόπουλος, Γιώργος Αλεξόπουλος, Αλέξανδρος Παπαϊωάννου, Θύμιος Μελιδης, Πανααγιώτης Λουκόπουλος, Γιώργος Σωτηρόπουλος, Νέστορας Δρίτσας, Γιώργος Τσουκαλάς, Νίκος Κουνινιώτης, Γιώργος Παπαδόπουλος, Στάθης Χριστόπουλος, Γιάννης Τζόβολος, Άγγελος Αργυρόπουλος, Δημήτρης Τζουμανίκας, Πάνος Μητρόπουλος, Τάκης Αποστολόπουλος, Σάκης Κωνσταντίνου, Θάνος Τσινούκας, Γιάννης Αναστασίου, Σπύρος Μαραγκός, Γιώργος Παπαχριστόπουλος, Παναγιώτης Μουρκοβίτης, Μάριος Παπασημακόπουλος, Βασίλης Παπαχριστόπουλος.

Βασίλης Παπαϊωάννου: «Μας έλειψε η άθληση και η χαρά του παιχνιδιού»

Το “1ο Λύκοι Τennis cup” μπορεί να είναι το πρώτο τουρνουά που διοργανώνουν οι Λύκοι Αιγιάλειας αλλά όπως επισημαίνει ο Γενικός Διευθυντής του συλλόγου Βασίλης Παπαϊωάννου, μπορεί τα επόμενα χρόνια να εξελιχθεί σε θεσμό για την Αιγιάλεια. « Το τμήμα αντισφαίρισης των Λύκων λειτουργεί τα τέσσερα τελευταία χρόνια, σήμερα απαριθμεί περίπου 80 άτομα και έχει ως έδρα τα δημοτικά γήπεδα τέννις στην Άκολη. Η ιδέα για το τουρνουά ήταν του προπονητή μας Απόστολου Σκαρτσίλα και πιστεύουμε ότι θα έχει επιτυχία και – γιατί όχι – μπορεί να γίνει θεσμός τα επόμενα χρόνια. Οι συμμετοχές είναι πολλές και θα διαρκέσει σχεδόν όλο το καλοκαίρι, μέχρι τον Αύγουστο. Θα ήθελα να επισημάνω, ότι ξεκίνησε ένα παρόμοιο τουρνουά και επί ημερών της προηγούμενης δημοτικής αρχής, αλλά για διάφορους λόγους δεν ολοκληρώθηκε. Θέλαμε λοιπόν να διεξαχθεί φέτος, σχεδιασμένο με κάθε λεπτομέρεια, με όλους τους κανόνες και με πολλές συμμετοχές και τα καταφέραμε. Η άθληση μας έλειψε για μεγάλο διάστημα και όλοι θέλουμε να απολαύσουμε τη χαρά του παιχνιδιού».

Υπεύθυνος του τουρνουά ο Απόστολος Σκαρτσίλας

Εμπνευστής αλλά και κύριος υπεύθυνος του τουρνουά είναι ο προπονητής του τμήματος αντισφαίρισης των Λύκων Αιγιάλειας, Απόστολος Σκαρτσίλας.
Ο 42χρονος προπονητής είναι πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ με ειδικότητα στο τένις και το σκι και βρίσκεται στο σύλλογο από το 2018. Διαθέτει πλούσιο βιογραφικό και μεταξύ άλλων έχει εργαστεί από το 2008 έως το 2012 στη Ρόδο και άλλα τέσσερα χρόνια στο κέντρο αντισφαίρισης του Μαρκόπουλου Αττικής, που δημιουργήθηκε για τους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας το 2004. Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων και ενημερώνεται συνεχώς για τις εξελίξεις και στα δύο αθλήματα. Παλαιότερα εργάστηκε – με την ιδιότητα του προπονητή σκι – και στο χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων. «Είναι μία προσπάθεια, που έτυχε μεγάλης αποδοχής, κάτι που αποδεικνύεται και από τον αριθμό των συμμετοχών. Το τέννις είναι ένα πολύ όμορφο και δημοφιλές άθλημα και παίζεται από όλες τις ηλικίες», τονίζει μιλώντας στo protionline.gr ο Απόστολος Σκαρτσίλας.

Με προέλευση την Ευρώπη, προς το τέλος του 19ου αιώνα, η αντισφαίριση διαδόθηκε πρώτα σε όλο τον αγγλόφωνο κόσμο, ιδιαίτερα μεταξύ των ανώτερων κοινωνικών στρωμάτων. Είναι ολυμπιακό άθλημα και παίζεται από όλα τα στρώματα της κοινωνίας, από όλες τις ηλικίες, και σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο. Το πρώτο τουρνουά αντισφαίρισης καταγράφεται στο Γουίμπλεντον, στο Λονδίνο το 1877. Το πρώτο γυναικείο τουρνουά αντισφαίρισης διοργανώθηκε το 1887 στις Η.Π.Α., ενώ στην Ελλάδα το άθλημα χρονολογείται από το 1896, χρονιά των πρώτων σύγχρονων ολυμπιακών αγώνων.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr