background img
banner
banner

2,735 εκατ. ευρώ για την ενεργειακή αναβάθμιση του Νοσοκομείου Αιγίου

ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ 2014-2020»

Με 2.735.000 ευρώ χρηματοδοτείται η ενεργειακή αναβάθμιση του Νοσοκομείου Αιγίου που εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδας 2014-2020», με απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριου Φαρμάκη.

Πρόκειται για μια ακόμη δημόσια μονάδα υγείας της Δυτικής Ελλάδας που ενισχύεται, με στόχο να αναβαθμίσει τις υπηρεσίες της προς τους πολίτες αλλά και να μειώσει το  ενεργειακό κόστος, δεδομένου ότι οι ενεργειακές αναβαθμίσεις του δημοσίου κτιριακού αποθέματος  συνιστούν  προτεραιότητα για την Περιφερειακή Αρχή.

Στο πλαίσιο του έργου «Ενεργειακή αναβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Ανατολικής Αχαΐας – Νοσηλευτική Μονάδα Αιγίου» που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) προβλέπεται δραστική ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων Α, Γ, Δ του Νοσοκομείου Αιγίου, η οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνει παρεμβάσεις, όπως:

  • Βιοκλιματική αναβάθμιση των Κτιρίων ( εφαρμογή θερμοπρόσοψης στις εξωτερικές επιφάνειες των θερμαινόμενων χώρων, επισκευή των ρηγματώσεων της επικάλυψης του σκυροδέματος και προστασία του οπλισμού από περαιτέρω διάβρωση).
  • Αντικατάσταση των εξωτερικών κουφωμάτων του κελύφους με κουφώματα αλουμινίου με θερμοδιακοπή και διπλά ενεργειακά τζάμια.
  • Αντικατάσταση της στεγάνωσης και προσθήκης θερμομόνωσης
  • Παρεμβάσεις στις ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις
  • Αντικατάσταση του υφιστάμενου παλαιού συστήματος θέρμανσης με νέο σύστημα με αντλίες θερμότητας.
  • Αντικατάσταση Κεντρικών Κλιματιστικών Μονάδων
  • Εισαγωγή ηλιοθερμικής μονάδας για Θέρμανση-Ψύξη- παραγωγής Ζεστού Νερού Χρήσης
  • Αντικατάσταση λαμπτήρων φθορισμού στα κτίρια με λαμπτήρες LED
  • Εγκατάσταση Συστήματος Εποπτικού Ελέγχου και Διαχειρίσεως

Υπενθυμίζεται πως το συγκεκριμένο έργο είχε ενταχθεί τον Νοέμβριο του 2018, αλλά απεντάχθηκε τον Δεκέμβριο του 2020 καθώς ο τότε δικαιούχος δεν προχώρησε έγκαιρα στην υποβολή των τευχών δημοπράτησης προς έλεγχο στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της ΠΔΕ, με αποτέλεσμα η έναρξη υλοποίησης να μην είναι δυνατή. Έτσι, η Περιφέρεια για να υπερβεί αυτή την αδυναμία και να μην χαθεί ένα τόσο σημαντικό έργο για την περιοχή, προχώρησε σε νέα πρόσκληση με δικαιούχο την ΚΤΥΠ Α.Ε και προχώρησε άμεσα σε νέα ένταξη. Ενισχύοντας τους ρυθμούς επιτάχυνσης, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δρομολογεί έργα ενεργειακής αναβάθμισης, τα οποία χρηματοδοτούνται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα και αφορούν σημαντικές παρεμβάσεις συνολικού ύψους άνω των 15 εκατ. ευρώ σε νοσοκομεία της Δυτικής Ελλάδας.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr