background img
banner
banner

Kλαμπ και «after» στην… αναμονή

ΨΥΧΟΓΙΟΣ ΚΑΙ ΒΑΚΡΙΝΟΣ ΜΙΛΟΥΝ ΣΤO PROTIONLINE.GR – ΔΥΣΚΟΛΗ Η ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΧΩΡΙΣ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ

Στο απόλυτο κενό και στην πιο μεγάλη επαγγελματική “απελπισία” υποχρεώνονται οι ιδιοκτήτες των κλειστών χώρων διασκέδασης και οι εργαζόμενοι σε αυτά, όπως κλαμπ και μπουζούκια, αφού η πολύμηνη αναστολή της λειτουργίας τους και η συνεχόμενη και παρατεταμένη τους απραξία, τους οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε αφανισμό. Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται οι dj αλλά και οι μουσικοί της Αιγιάλειας, με τους μεν πρώτους να πλέουν σε “αχαρτογράφητα νερά” έχοντας εργασία μόνο κατά την διάρκεια της ημέρας και με πολύ μικρότερα μεροκάματα σε σχέση με πέρσι, ενώ για τους μουσικούς και τους εκπροσώπους των live… η πανδημία του κορωνοϊού αποδείχθηκε “ταφόπλακα”, αναγκάζοντάς τους να αλλάξουν ως και επάγγελμα κατά 90% στο σύνολο από αυτούς.

Σε όλες τις εκφάνσεις της υπόλοιπης κοινωνικής ζωής και τα καταστήματα εστίασης και ενώ ο εμβολιασμός δείχνει να προχωρά με γρήγορους ρυθμούς και στην Αιγιάλεια, η πλήρης επιστροφή σε οικονομικές και κοινωνικές δραστηριότητες γίνεται αργά και σταδιακά με σύμμαχο τον καλό καιρό του Κορινθιακού, δίχως όμως να μπορεί κάποιος να πει με βεβαιότητα τι θα γίνει για όλο το καλοκαίρι που φθάνει με την περίπτωση της διασκέδασης σε κλειστούς χώρους, των νυχτερινών κέντρων και κλαμπ.

Τα πράγματα για την νυχτερινή διασκέδαση είναι εντελώς… “αποκαρδιωτικά”

Μια χαρακτηριστική περίπτωση επαγγελματία που οι συνθήκες του κορωνοϊού τον… καθήλωσαν εξ ολοκλήρου θέλοντας και μη, δίχως κανένας να ξέρει τι θα ισχύσει τελικά και ποιο είναι το μέλλον στον κλάδο, είναι και η περίπτωση του επιχειρηματία Ανδρέα Ψυχογιού, του ιδιοκτήτη του εμβληματικού νυχτερινού κέντρου “BEAU RIVAGE” στην περιοχή του Λόγγου, ο οποίος μιλώντας στο protionline.gr επισημαίνει για το ζήτημα: «Στην περίπτωση των καταστημάτων του δικού μας κλάδου τα πράγματα είναι εντελώς “αποκαρδιωτικά” δυστυχώς. Με την ισχύουσα νομοθεσία και τα όσα έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής από το υπουργείο για τον τρόπο λειτουργίας, η δική μου επιχείρηση είναι εντελώς “ασύμφορο” να ανοίξει. Με το ωράριο να είναι αυτό που… είναι και την προϋπόθεση ότι θα απαγορεύεται η μουσική, δεν έχω λόγο να ανοίξω καν την επιχείρησή μου, παρόλο που οι ανάγκες της καθημερινότητας λένε ότι οι επιχειρήσεις όπως η δική μου δεν αντέχουν άλλο. Δεν θέλουμε να είμαστε κλειστοί και ανενεργοί».

Ψυχογιός: «Το μαγαζί μου είναι έτοιμο ανά πάσα στιγμή αλλά να υπάρχει… νόημα και αντίκρισμα»

Ο γνωστός επιχειρηματίας συνεχίζοντας τις δηλώσεις του και σχολιάζοντας τις διατάξεις του υπουργείου και των υγειονομικών δεδομένων, τονίζει: “Ελπίζω αυτές οι διατάξεις του υπουργείου να αλλάξουν σύντομα για τα καταστήματα που λογίζονται αποκλειστικά ως κλαμπ ή ξενυχτάδικα και όχι ταυτόχρονα και ως καφέ. Η επιχείρησή μου δεν μπορεί να υπάρξει τις υπόλοιπες ώρες τις ημέρας γιατί δεν βγαίνουν τα… “κουκιά”. Δεν έχει θετικό πρόσημο μια τέτοια λειτουργία. Δεν ξέρω τι θα κάνουν οι υπόλοιποι επιχειρηματίες της περιοχής που έχουν ανάλογες επιχειρήσεις, αν θα ανοίξουν ή πώς θα ανοίξουν και με ποιες συνθήκες. Το “BEAU RIVAGE” είναι ένα κατάστημα που η έναρξή του είναι ακριβώς την ώρα που ο νόμος λέει να το κλείσω. Το μεγαλύτερο κρίμα είναι πως ένα μεγάλο μέρος ανθρώπων και συνεργατών μου, πρέπει υποχρεωτικά να μην δουλέψουν! Κάθε χρόνο απασχολούνται περίπου 25 με 30 άτομα προσωπικό στο κατάστημα. Φέτος, όλος αυτός ο κόσμος μένει στην ανεργία. Είναι κρίμα, είναι κοινωνικά “άδικο” να μπορούν να δουλέψουν όλοι έστω και υπό συνθήκες, εγώ όμως όχι. Το μαγαζί μου είναι έτοιμο ανά πάσα στιγμή και θέλω πραγματικά να δουλέψω. Όμως να δουλέψω με αξιοπρέπεια, να υπάρχει νόημα και αντίκρισμα, να υπάρχει επαγγελματικό κίνητρο. Έτσι όπως έχουν τα πράγματα μέχρι στιγμής και με όσα έχουν ανακοινωθεί, η λειτουργία του κλαμπ είναι παντελώς ασύμφορη και δεν θα ανοίξω” λέει με στόμφο ο κ. Ψυχογιός.

Βάκρινος: Opening για τον “Κουρσάρο” το ερχόμενο Σαββατοκύριακο

Στον αντίποδα, τα καταστήματα της περιοχής που μπορούν να συνδυάζουν την νυχτερινή διασκέδαση με την πρωινή – μεσημεριανή τους λειτουργία ως καφέ ή φαγητό, όπως η περίπτωση του γνωστού ¨Κουρσάρου¨ της παραλίας Εγκάλης του Διακοπτού, είναι ασφαλώς σε καλύτερη μοίρα και σε μια πιο καλή και βιώσιμη κοινωνικά και οικονομικά, προοπτική. Ερωτώμενος ο γνωστός επιχειρηματίας Σταμάτης Βάκρινος για το τι θα ισχύσει στην επιχείρησή του για την θερινή σεζόν, αναφέρει στο protionline.gr: «Είμαστε στη διαδικασία προετοιμασίας για το opening του “Κουρσάρου” το ερχόμενο Σαββατοκύριακο και η προσοχή μας είναι στραμμένη στο να εξασφαλίσουμε στον κόσμο που μας εμπιστεύεται τα τελευταία 27 χρόνια ένα περιβάλλον ασφαλές. Πέρυσι αντιμετωπίσαμε τον κορωνοϊό καλά και φέτος, θέλουμε να συνεχίσουμε να σκεφτόμαστε θετικά για να μπορέσουμε να απολαύσουμε τις στιγμές που μας αξίζουν μετά από όλα αυτά που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε οι ιδιοκτήτες μαγαζιών εστίασης αλλά και οι εργαζόμενοι σε αυτά και πολύ περισσότερο ο ίδιος ο κόσμος, που στερήθηκε την διασκέδαση του και την ανάγκη του για να ξεφύγει από την καθημερινότητα του» λέει ο επιχειρηματίας.

«Όλοι οι εργαζόμενοι θα… τσεκάρονται μέσα από την διαδικασία των “self test”»

Ο κ. Βάκρινος που έχει αποφασίσει να λειτουργήσει την επιχείρησή του με όλες τις “δόξες και τιμές” που του δίδουν οι ρυθμίσεις του υπουργείου (πλην της νυχτερινής λειτουργίας του ως κλαμπ) μιλώντας στo protionline.gr καταλήγει: «Ο χώρος έχει ανανεωθεί αισθητά και έχουν γίνει σημαντικές αλλαγές στα σημεία όπου απαιτείται, έτσι ώστε να μην υπάρχει αμφιβολία και κανένας ενδοιασμός, για να μπορεί οποίος μας επισκεφτεί είτε για το μπάνιο του είτε για καφέ, ποτό ή φαγητό, να απολαύσει όσα επιθυμεί και να νιώσει την ασφάλεια που έχει ανάγκη, να νιώσει σαν το σπίτι του». Η οικογενειακή επιχείρηση του κ. Βάκρινου, που έχει κρατηθεί όλα αυτά τα χρόνια σαν μια αδιάσπαστη ομάδα, θα λειτουργεί όλες τις ημέρες ανεξαιρέτως με τα προκαθορισμένα εκ της κυβέρνησης ωράρια, ενώ ο ιδιοκτήτης κλείνοντας τις δηλώσεις του σπεύδει να τονίσει για την περίπτωση της μουσικής που μέχρι σήμερα είναι σε “σιγή” εκ του νόμου: «Τόσο το προσωπικό όσο και η διεύθυνση του καταστήματος έχουμε προβεί σε εμβολιασμούς για την αντιμετώπιση της πανδημίας και όλοι καθημερινά θα τσεκάρονται μέσα από την διαδικασία των “self test”. Ελπίζουμε σύντομα να ξεκαθαρίσει και το τοπίο με την μουσική και με το καλό να καταφέρουμε να “δυναμώσουμε” την ένταση των ηχείων, μιας και τα ¨events¨ μας πάντα ήταν το σήμα κατατεθέν στον “Κουρσάρο”. Τα live αποτελούσαν πάντοτε πηγή έμπνευσης… για τις πιο όμορφες ανατολές και τα πιο ειδυλλιακά ηλιοβασιλέματα!».


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΞΟΔΟΣ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr