background img
banner
banner

Rapid tests την Πέμπτη στα Υψηλά Αλώνια

71 ΝΕΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΧΑΪΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΟΔΥ – ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Τη δυνατότητα να εξεταστούν δωρεάν για covid-19 έχουν όσοι βρεθούν την Πέμπτη 20 Μαΐου, στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων όπου θα διεξαχθούν δωρεάν έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid tests) για το κοινό. Οι έλεγχοι θα πραγματοποιούνται από τις 9.00 το πρωί ως τις 2.00 το μεσημέρι.

Σε ό,τι αφορά τα νέα κρούσματα πάντως, μετά τα χαμηλά νούμερα του Σαββατοκύριακου (33 το Σάββατο, 40 την Κυριακή), η Αχαΐα παρουσιάζει ελαφρά άνοδο μετρώντας σήμερα 71 νέα κρούσματα covid – 19 και χθές 70, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ.

Επίσης, γονείς, εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι σε σχολικές μονάδες της περιοχής θα πρέπει να γνωρίζουν ότι την Πέμπτη και την Παρασκευή αλλά και το Σάββατο εκ περιτροπής, θα χορηγούνται από τα φαρμακεία της περιοχής τα δωρεάν self tests που δικαιούνται. Θα λαμβάνουν από δύο έκαστος και καλούνται να κάνουν γνωστό το αποτέλεσμα την ερχόμενη Δευτέρα. Στις δέκα ημέρες από την έναρξη των συμπτωμάτων θα επιστρέφουν οι μαθητές στις σχολικές αίθουσες, σε περίπτωση εργαστηριακά επιβεβαιωμένου περιστατικού κορωνοϊού, σύμφωνα με την νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση. Το ίδιο ισχύει και για τους εκπαιδευτικούς, το διοικητικό και λοιπό προσωπικό των σχολείων.

Εν τω μεταξύ, σε περίπτωση εργαστηριακά επιβεβαιωμένου περιστατικού κορωνοϊού COVID-19, η ασφαλής επιστροφή στη σχολική μονάδα του μαθητή πραγματοποιείται μετά την παρέλευση τουλάχιστον δέκα ημερών από την έναρξη των συμπτωμάτων. Για την ασφαλή επιστροφή, υπολογίζονται τουλάχιστον τρία εικοσιτετράωρα από την πλήρη υποχώρηση του πυρετού, χωρίς τη λήψη αντιπυρετικών, και την απουσία των άλλων συμπτωμάτων, που μπορεί να επιμηκύνουν το δεκαήμερο.


Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr