background img
banner
banner

Άγρια συμπλοκή στο Δικαστικό Μέγαρο Αιγίου | ΦΩΤΟ

ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΥΛΙΚΩΝ ΖΗΜΙΩΝ ΣΤΟ ΑΦΥΛΑΚΤΟ ΜΕΓΑΡΟ – ΑΝΤΙΔΙΚΟΙ ΡΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ… ΠΙΑΣΤΗΚΑΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ

Σε… πεδίο μάχης μετατράπηκε την Πέμπτη 3/6 το Δικαστικό Μέγαρο Αιγίου, στο προαύλιο του οποίου σημειώθηκε έντονος διαπληκτισμός μελών οικογενειών Ρομά, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν και υλικές ζημιές στο κτίριο. Το γεγονός κατέδειξε ωστόσο την αναγκαιότητα παρουσίας αστυνομικής δύναμης στο κτίριο σε ώρες λειτουργίας, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνονται επεισόδια.

Το περιστατικό σημειώθηκε αμέσως μετά την εκδίκαση υπόθεσης μετά από μήνυση ενός Ρομά σε άλλον. Στο σημείο είχαν συγκεντρωθεί και οι οικογένειές τους. Μόλις εξήλθαν του χώρου «ήρθαν στα χέρια, εξαπολύοντας ύβρεις, απειλές αλλά και… αντικείμενα οι μεν στους δε, ενώ από θαύμα δεν προκλήθηκε κάποιος τραυματισμός. Εντύπωση προκαλεί ότι επρόκειτο για περίπου δέκα άτομα, ανάμεσά τους και γυναίκες και παιδιά. Είναι χαρακτηριστικό ότι έπαιρναν σίδερα από τα υλικά των εργασιών που εκτελούνται στο κτίριο και τα εκσφενδόνιζαν, ενώ η κατάσταση έμοιαζε ανεξέλεγκτη όταν κάποιος πέταξε γρύλο που χρησιμοποιείται για αλλαγή ελαστικών αυτοκινήτων, ο οποίος… προσέκρουσε στη τζαμαρία της εισόδου του Μεγάρου, την οποία και έσπασε…
Από πλευράς διοίκησης του Δικαστικού Μεγάρου κατατέθηκε μήνυση για διακεκριμένες φθορές, ενώ λίγη ώρα αργότερα συνελήφθη ο ένας εκ των εμπλεκόμενων.

Έχει ζητηθεί να υπάρχει φρουρά στο κτίριο…

Να σημειωθεί ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος Αιγίου, από το 2018 κιόλας είχε ζητήσει να υπάρχει φρουρά στο κτίριο, ωστόσο ο Αστυνομικός Διευθυντής Αχαΐας είχε αναφέρει πως θα πραγματοποιούνται μόνο περιπολίες καθώς δεν υπάρχει διαθέσιμη αστυνομική δύναμη…

Το θέμα έθιξε χθες για ακόμη μία φορά ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Γιώργος Μπέσκος μιλώντας στο protionline.gr, τονίζοντας πως μόνο το Δικαστικό Μέγαρο Αιγίου δεν φυλάσσεται. Συγκεκριμένα, ανέφερε: ΄΄Ο Αστυνομικός Διευθυντής Αχαΐας και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είναι συνυπεύθυνοι για τις εικόνες ντροπής σήμερα στο Δικαστικό Μέγαρο Αιγίου όπου Ρομά ήλθαν σε συμπλοκή μεταξύ τους με ξύλα, γρύλους σπάζοντας την κεντρική τζαμαρία του Δικαστικού Μεγάρου, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα ανυποψίαστων πολιτών και συναδέλφων που ήταν στον χώρο. Είναι ντροπή στο δεύτερο Δικαστικό Μέγαρο τη τάξει του νομού Αχαΐας η αστυνομία να αναφέρει ότι δεν έχει διαθέσιμο φρουρό, παρά τα έγγραφα του προέδρου Πρωτοδικών και τις οχλήσεις του Δικηγορικού Συλλόγου… Από το γραφείο του υπουργού ακόμα περιμένουμε ενημέρωση…΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr