background img
banner
banner

Άνοιγμα της Μητροπόλεως κατά πλειοψηφία

ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΙΓΙΟΥ

Η εισήγηση του προέδρου της Κοινότητας Αιγίου Γιώργου Γκιώνη ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Κοινότητας Αιγίου και αφορά την άρση του μέτρου της πεζοδρόμησης που έχει εφαρμοστεί στην οδό Μητροπόλεως στο ύψος του πάρκου, κατόπιν σχετικών αιτήσεων αλλά και ενστάσεων πολιτών.

Κάπως έτσι, ανοίγει ο δρόμος για να δοθεί και πάλι στην κυκλοφορία το τμήμα από το ύψος της οδού Μελετοπούλων ως τη Ρωμανιώλη, που είχε ξεσηκώσει έντονες αντιδράσεις από μερίδα κατοίκων και επαγγελματιών.

Φωτό Αρχείου

Η εισήγηση που εξετάστηκε, έγινε από τον πρόεδρο καθώς ο ίδιος έλαβε υπόψη τις αιτήσεις και ενστάσεις πολιτών και επαγγελματιών και τις δημόσιες τοποθετήσεις φορέων όπως ο Σύλλογος Μηχανικών για παύση του μέτρου αυτού στο πλαίσιο των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, σε συνάρτηση με το γεγονός ότι εξαιτίας των κλιματολογικών και καιρικών συνθηκών του καλοκαιριού έχει περιοριστεί η κυκλοφορία στο πάρκο των Υψηλών Αλωνίων αλλά και στο εν λόγω τμήμα, οπότε εκτίμησε πως δεν συντρέχει λόγος πρόκλησης συνωστισμού. Άλλωστε, υπενθύμισε πως η απόφαση πεζοδρόμησης του τμήματος είχε ληφθεί ακριβώς γι’ αυτό τον σκοπό. Δηλαδή για να μην συνωστίζονται οι πολίτες και τίθενται σε κίνδυνο λόγω covid. ΄΄Εισηγήθηκα την άρση του μέτρου της πεζοδρόμησης του τμήματος εφόσον βέβαια τηρηθούν οι κανόνες για την ασφάλεια των δημοτών΄΄, είχε αναφέρει στο protionline.gr ο κ. Γκιώνης.

Να σημειωθεί ότι από τα έντεκα μέλη του Συμβουλίου, έλαβαν μέρος στη συνεδρίαση τα εννέα (απουσίασαν οι κ. Κάλπης και Τρίψας) και όλοι οι συμμετέχοντες ψήφισαν υπέρ της εισήγησης του προέδρου πλην δύο. Πρόκειται για τους Φάνη Ραμπαβίλα και Μαντώ Παρίση -Μπέσκου που πρότειναν διατήρηση της πεζοδρόμησης αλλά άνοιγμα του δρόμου για την κυκλοφορία σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας. Τελικώς με ψήφους επτά – δύο, υπερίσχυσε η απόφαση άρσης του μέτρου της πεζοδρόμησης.

Αύριο Τετάρτη 16/6, το θέμα πηγαίνει προς συζήτηση στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr