background img
banner
banner

Έναρξη πολιτιστικού καλοκαιριού με… αγγελικές φωνές και μελωδίες | ΦΩΤΟ

ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ «ΕΝΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΜΑΣ» ΣΤΑ ΥΨΗΛΑ ΑΛΩΝΙΑ

Με τον πιο γλυκό και μελωδικό τρόπο, από ένα σημείο… σύμβολο του δήμου, από την πλατεία των Υψηλών Αλωνίων, έγινε το Σάββατο 26 Ιουνίου η έναρξη του Πολιτιστικού Καλοκαιριού Δήμου Αιγιαλείας. Με μουσικές και τραγούδια που υμνούν το καλοκαίρι και την ανέμελη και χαρούμενη διάθεση που το συντροφεύουν, τα χορωδιακά σύνολα της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αιγιαλείας έδωσαν την πρώτη αίσθηση για τα υπόλοιπα καλά που έπονται…

Την εκδήλωση, «Ένα καλοκαίρι, τα τραγούδια μας», παρακολούθησε πλήθος κόσμου που καταχειροκρότησαν μουσικούς και χορωδούς. Οι αγγελικές φωνές των παιδιών αγαλλίασαν τις ψυχές των παρευρισκόμενων που απόλαυσαν τη βραδιά, μετά το πολύμηνα μέτρα ενάντια στην πανδημία και μία αίσθηση ελευθερίας κυριαρχούσε παντού… Η ελευθερία που προκαλεί στο πνεύμα και τη δημιουργία η ίδια η μουσική, η μητέρα όλων των τεχνών… Χαρακτηριστική και η προτροπή της προέδρου της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. Μαρίας Τσουκαλά στον χαιρετισμό της στην αρχή της εκδήλωσης: ΄΄Ωθήστε τα παιδιά σας στη μουσική, δημιουργεί όμορφους ανθρώπους΄΄.

Το «στίγμα» του Πολιτιστικού Καλοκαιριού

Η κ. Τσουκαλά αναφέρθηκε στο πρόγραμμα του φετινού καλοκαιριού που μόλις πριν λίγη ώρα είχε ανακοινωθεί επισήμως, λέγοντας ΄΄φέτος θα… κουραστείτε από τις τόσες πολλές εκδηλώσεις΄΄! Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη συμβολή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος στις φετινές εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Καλοκαιριού του δήμου.

«Ευκαιρία για ανάταση ψυχής»…

Ο δήμαρχος Δημήτρης Καλογερόπουλος, χαιρετώντας την εκδήλωση ευχαρίστησε τη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. για το έργο της, εξυμνώντας τη δράση των χορωδιακών συνόλων και κάνοντας γνωστό πως είχε προγραμματίσει να βρίσκεται αλλού αλλά προτίμησε να ακούσει τα παιδιά. Τόνισε πως ο πολιτισμός ιδίως σε δύσκολες εποχές μας δίνει μία οδό διαφυγής χαρακτηρίζοντας την εκδήλωση ως «ευκαιρία για ανάταση ψυχής», επειδή όπως είπε, μέσα από τη μουσική και την παιδεία γινόμαστε καλύτεροι. Τέλος, δεσμεύτηκε ότι ο δήμος θα κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να στηρίξει τον πολιτισμό σε κάθε επίπεδο, την ποιότητα της ζωής και την αναψυχή στον τόπο, ευχόμενος «καλό καλοκαίρι».

Η μουσικός, μαέστρος Μπέσσυ Νάσση, παρουσίασε τα τμήματα Δημοτική Παιδική Χορωδία Αιγιαλείας (Τμήμα Διακοπτού), Μουσικά Παιχνίδια Αιγίου και Νεανικό Φωνητικό Σύνολο Αιγίου που είχαν είδη πάρει θέση στο «κιόσκι» των Υψηλών Αλωνίων για να ερμηνεύσουν λίγα λεπτά αργότερα όμορφα γνωστά τραγούδια, παρασύροντας και το κοινό να τραγουδήσει μαζί τους… Ήταν μία δροσερή όσο και ελπιδοφόρα «ανάσα» για τη συνέχεια…


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr