background img
banner
banner

Έχει εμβολιαστεί το 50% του πληθυσμού της Αιγιάλειας!

ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΦΕΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ

Βαθιά… ανάσα δίνουν στην Αιγιάλεια τα αισθητά μειωμένα κρούσματα κορωνοϊού των τελευταίων ημερών σε συνάρτηση με τους εμβολιασμούς που προχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς. Η εκτίμηση του διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας στo protionline.gr ότι στην Αιγιάλεια έχει εμβολιαστεί σχεδόν το 50% του πληθυσμού, δημιουργεί κλίμα αισιοδοξίας για ένα ήρεμο και ασφαλές καλοκαίρι.

Με βάση τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΕΟΔΥ, το Σάββατο στην Αχαΐα καταγράφηκαν 11 νέα κρούσματα του ιού και την Κυριακή 7.

Αλλαγή επιπέδου στον επιδημιολογικό χάρτη

Η σημαντική υποχώρηση της πανδημίας κατέταξε την Αχαΐα, από το «πορτοκαλί» στους δείκτες επικινδυνότητας, στο «κίτρινο» επίπεδο, δηλαδή «σε αυτές τις ενότητες δείχνει να υπάρχει σημαντική υποχώρηση της πανδημίας γεγονός το οποίο είναι ενθαρρυντικό» όπως ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, την Παρασκευή.
΄΄Η αλλαγή του «χρώματος» του νομού είναι μια συνολική επιτυχία. Όλοι οι φορείς, οι υγειονομικές υπηρεσίες, οι δημοτικοί, η Περιφέρεια, ο κόσμος… όλοι “δουλεύουν” με γνώμονα το κοινό καλό. Γι’ αυτό πιστεύω ότι άλλαξε το “χρώμα” της επικινδυνότητας για την Αχαΐα. Τα κρούσματα ίσως να έχουν περιοριστεί και οι συμπολίτες μας να προσέχουν, όμως δεν έχουμε “ξεμπερδέψει” ακόμα με τον covid-19 και δεν πρέπει να το ξεχνάμε αυτό.

Τώρα μάλιστα που η τουριστική περίοδος έχει ξεκινήσει, η σχολαστικότητα και η προσοχή πρέπει να γίνουν σε όλους μας, βίωμα. Το καλό “κεκτημένο” που καταφέραμε όλοι μαζί μέχρι στιγμής, δεν πρέπει να χαθεί και θεωρώ πως δεν θα χαθεί, ο κόσμος δείχνει συνέπεια και υπευθυνότητα΄΄, ανέφερε στο protionline.gr ερωτηθείς σχετικά, ο ΥΠΕάρχης Γιάννης Καρβέλης, δίνοντας σημαντικά στοιχεία και για την πορεία του εμβολιασμού του πληθυσμού της Αιγιάλειας

Αύξηση εμβολιασμών στις νέες ηλικίες

Όπως ανέφερε, ΄΄η εμβολιαστική διαδικασία συνεχίζεται με πολύ εντατικούς ρυθμούς. Από την στιγμή που άνοιξε στην πλατφόρμα η δυνατότητα των ραντεβού σε όλες σχεδόν τις ηλικιακές ομάδες και αφού τώρα πλέον “παίζουν” σχεδόν όλα τα εμβόλια από όλες τις διαθέσιμες εταιρείες, η διαδικασία έχει πάρει μια διπλάσια ταχύτητα, τουλάχιστον. Το πιο ευχάριστο από όλα είναι ότι η ζήτηση από τις μικρές ηλικίες (18 έως 30) αυξάνεται κάθε μέρα όλο και περισσότερο και αυτό, ίσως αποδειχθεί η… λύση του “γόρδιου δεσμού” σε σχέση με τον ιό και την επιμονή του. Να επισημάνω, ότι έχει σημειωθεί μια… κάμψη στην ζήτηση για την διαδικασία από τις ηλικίες 55 έως 65 ετών σε γενικές γραμμές, αλλά ελπίζουμε ότι είναι μια “παροδική” εικόνα. Καλούμε αυτές τις ηλικίες να δείξουν σύνεση και συνέπεια. Ο σχεδιασμός είναι πολύ καλός, το πρόγραμμα ακολουθείται πιστά και είμαστε πολύ χαρούμενοι όλοι. Αν συνεχίσουμε έτσι, σύντομα θα φτάσουμε στα επιθυμητά επίπεδα του 60 με 65% του συνόλου της χώρας να έχει λάβει το εμβόλιο του κορωνοϊού. Η Αιγιάλεια κινείται δυναμικά στον εμβολιασμό και όπως φαίνεται είναι περίπου στο 50%΄΄.

Οι εμβολιασμοί με αριθμούς

Συγκεκριμένα, με βάση τα στοιχεία που έθεσε στη διάθεση του protionline.gr ο κ. Καρβέλης, στο Γενικό Νοσοκομείο Ανατολικής Αχαΐας (Αιγίου) έχουν εμβολιαστεί ως τώρα 11.840 άτομα με σκευάσματα της Pfizer και 8.500 Αstra Zeneca και Johnson. Επίσης, στο Κέντρο Υγείας Ακράτας έχουν γίνει 2.970 εμβόλια Αstra Zeneca, με τον συνολικό να ανέρχεται σε 23.310 εμβολιασμούς. Αν αναλογιστεί κανείς ότι αρκετοί Αιγιαλείς έχουν εμβολιαστεί σε εμβολιαστικά κέντρα της Πάτρας αλλά και στα Καλάβρυτα, ενώ κάποιοι έχουν νοσήσει και δεν χρειάζεται να εμβολιαστούν, συνυπολογίζοντας και τον αριθμό των παιδιών, τότε ευσταθεί το συμπέρασμα ότι ο μισός πληθυσμός της Αιγιάλειας έχουν «θωρακιστεί» στον ιό με εμβολιασμό!

Αυτοτέστ έως τις 19 Ιουνίου και… βλέπουμε

Την ίδια στιγμή, ερωτήματα προκαλεί στους πολίτες το τι ισχύει για τα self test. Από σήμερα, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φαρμακοποιών αρχίζει να διαπραγματεύεται με το υπουργείο και δεν μπορεί να γνωρίζει κανείς ποια θα είναι τα πορίσματα των δύο πλευρών. Αυτό που θα συζητηθεί από τις δύο πλευρές είναι αφενός εάν θα συνεχιστεί το μέτρο που ισχύει μέχρι και σήμερα, όσον αφορά τα “self test” στα σχολεία και τους μαθητές (πλην της διαδικασίας των πανελλαδικών εξετάσεων), αφετέρου θα πέσουν στο “τραπέζι” διάφορα θέματα που χρονίζουν και που απασχολούν τον κλάδο των φαρμακοποιών και τα πάγια αιτήματά τους.

Η διάθεση των αυτοτέστ με τα μέχρι τώρα δεδομένα, ισχύει μέχρι τις 19 Ιουνίου, όπου θα υπάρξουν νέες ανακοινώσεις από το υπουργείο και θα ανακοινωθεί το τι θα ισχύσει για το υπόλοιπο διάστημα του καλοκαιριού. Να διευκρινιστεί ότι τα φαρμακεία της Αιγιάλειας έχουν ήδη προμηθεύσει τους εργαζόμενους τα 3 τεστ που δικαιούνται για την προηγούμενη και την τρέχουσα εβδομάδα και απομένουν μόνο οι μαθητές των σχολείων του δήμου, που μπορούν να εφοδιάζονται τα αυτοτέστ από σήμερα (3 τον αριθμό).

Τέλος, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αιγιάλειας ταυτίζεται με τον Πανελλήνιο, σε αντίθεση με αυτόν της διπλανής Πάτρας ο οποίος είναι ένας από τους πολύ λίγους σε πανελλήνια κλίμακα, που έχει… σταματήσει εδώ και μέρες να προμηθεύει το κοινό “self test.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr