background img
banner
banner

Αποκαλυπτήρια υπό βροχή

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΕΟΡΤΑΣΕ Η ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΛΑΤΑΝΟΥ ΚΑΙ Ο ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ

Η δυνατή βροχή που διήρκεσε όλη τη νύχτα δεν στάθηκε… ικανή να πτοήσει τους επισκέπτες, τους καλεσμένους και τον κόσμο που επισκέφθηκαν τον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Κυρίου, στο πανέμορφο χωριό του Πλατάνου, τόσο το απόγευμα της παραμονής όσο και την κυριώνυμο ημέρα, Πέμπτη 10 Ιουνίου.

Οι “καλεσμένοι” του προέδρου της κοινότητας Πλατάνου Ανδρέα Ρεκούτη, προσήλθαν στον ναό με ιδιαίτερη κατάνυξη και το πλήθος των επισκεπτών ήταν αρκετό, καθώς απέδειξε ότι η βροχή δεν θα γίνει… τροχοπέδη για την όμορφη και γιορτινή ημέρα της περιοχής.

Εκτός από αρκετό κόσμο που ανέλπιστα παρακολούθησε στον Εσπερινό την Τετάρτη, στον Ιερό Ναό παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Αιγιάλειας Δημήτρης Καλογερόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Μαρία Γιδά και Μαρία Σταυροπούλου, ο βουλευτής της Ν.Δ. Άγγελος Τσιγκρής, ο Περιφερειάρχης Δυτικης Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Φωκίων Ζαϊμης, ο Σύμβουλος του Περιφερειάρχη Αχαϊας Χρήστος Μητρογιώργος, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Αιγιαλείας Σταύρος Καραδημητρόπουλος και ο αντιπρόεδρος Ανδρέας Παλαιολογόπουλος και ο επικεφαλής της παράταξης “Αιγιάλεια Αύριο” Χρήστος Γούτος, ενώ επίσης, το «παρών» έδωσαν και οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Τομαράς και Γιοβάς και οι κ. Γιαννούλης και Χρυσανθόπουλος.

Οι κακές καιρικές συνθήκες άλλαξαν το πρόγραμμα

Ενώ ήταν προγραμματισμένη να γίνει η λιτανεία της εικόνας και η περιφορά αυτής, με όλες τις τιμές καθως επισης και ο Εσπερινός στον εξωτερικό χώρο, λόγω της μπόρας δεν κατέστη δυνατό, με αποτέλεσμα να παραμείνουν όλοι εντός του ιερού ναού.

Έπειτα, ο πρόεδρος της κοινότητας σε έναν σύντομο χαιρετισμό του, ευχαρίστησε όλη την πολιτική ηγεσία του τόπου που παραβρέθηκε στην ιδιαίτερη αυτή εορτή της εκκλησίας της κοινότητας και για να τους ευχαριστήσει, παρέθεσε δείπνο σε κεντρική ταβέρνα της πλατείας του χωριού.

Το πιο… “cool” και σαφώς διαφορετικό της όλης βραδιάς, ήταν το εξαιρετικό γκράφιτι του καλλιτέχνη Αλέξη Ασημακόπουλου, το οποίο έχει φιλοτεχνήσει σε τοίχο της πλατείας του χωριού (διαμέτρου 6,5 επί 2,5 μέτρα ο τοίχος) όμως λόγω της έντονης βροχόπτωσης, ενώ έγιναν τα αποκαλυπτήρια και όλοι θαύμασαν το έργο του ταλαντούχου καλλιτέχνη, δεν αφέθηκε “εκτεθειμένο” και σκεπάστηκε με μουσαμάδες προκειμένου να προστατευθεί πλήρως.

Ρεκούτης: ‘’Την λαμπρότητα της γιορτής δεν μπορεί να “σκεπάσει” καμιά βροχή και κανένας ιός’’

Η όλη διαδικασία της εκδήλωσης (μαζί με την Θεία Λειτουργία και το δείπνο των επισκεπτών) κράτησε πάνω από 3 συνολικά ώρες και άφησε μια γλυκιά και ρομαντική διάθεση σε όλο τον κόσμο αφενός, αφετέρου δε ώθησε τους πιστούς να νιώσουν μια ιδιαίτερη χαρά και κατάνυξη.

“Είμαι πολύ υπερήφανος και χαρούμενος που η ανταπόκριση του κόσμου και των επισήμων απόψε είναι τόση μεγάλη. Σας ευχαριστώ πολύ που αγνοώντας τις αποψινές καιρικές συνθήκες και τις υγειονομικές “δυσκολίες” λόγω του κορωνοϊού, ήρθατε εδώ τιμώντας τον ιερό ναό της περιοχής μας αλλά και εμένα τον ίδιο. Την λαμπρότητα της γιορτής δεν μπορεί να “σκεπάσει” καμιά βροχή και κανένας ιός. Ευελπιστώ στην επόμενη “αντάμωση” μας ο καιρός να είναι πιο φιλόξενος, ο κόσμος που σήμερα δεν μπόρεσε να είναι να παραβρεθεί και βέβαια, ο Θεός να είναι κοντά σε όλο τον κόσμο και να του δίνει δύναμη και υπομονή για όλα” ήταν τα λόγια του προέδρου της κοινότητας Ανδρέα Ρεκούτη, απευθυνόμενος στους προσκυνημένους του και υψώνοντας το ποτήρι του ευχόμενος… “με υγεία σε όλους!”

Η αλληγορική παρέμβαση του ντόπιου καλλιτέχνη των εικαστικών τεχνών και της ζωγραφικής Αλέξη Ασημακόπουλο, έδωσε και θα δίνει στο εξής μια άλλη διάθεση, έναν άλλον τόνο στην όμορφη και ξεχωριστή εκδήλωση. Ο ταλαντούχος Αιγιώτης καλλιτέχνης φιλοτέχνησε τον τοίχο της πλατείας της κοινότητας Πλατάνου, φτιάχνοντας ένα έργο πολύ ξεχωριστό και ιδιαίτερο, κάνοντας όλον τον κόσμο να “χαζεύει” και να θαυμάζει” την άποψη και την εμπνευσμένη δημιουργία του. Ο πρόεδρος της κοινότητας έχοντας μεγάλη υπερηφάνεια για το επίτευγμα του καλλιτέχνη, έχει αποφασίσει να παραμείνει όσο περισσότερο γίνεται στον τοίχο της πλατείας και όπως είπε “όσο είμαι εγώ πρόεδρος σε αυτό το χωριό, το γκράφιτι αυτό θα παραμείνει και θα κοσμεί την πλατεία μας. Ο μεγάλος καλλιτέχνης έχει βάλει όλο το ταλέντο και την ικανότητα του σε αυτό το έργο και τον ευχαριστούμε θερμά για όσα έκανε για εμάς”.

Ο Αλέξης Ασημακόπουλος μίλησε για το έργο του

Ο ίδιος ο καλλιτέχνης, μιλώντας στo protionline.gr και περιγράφοντας την δημιουργία του, αναφέρει: “Το έργο είναι αλληγορικό και συμβολίζει το χωριό του Πλατάνου, το οποίο μαστίζεται από την φυγή των κατοίκων του. Το δέντρο, είναι ένας γέρο-πλάτανος και στις ρίζες του εκκολάπτει τους νέους κατοίκους (τα έμβρυα) ενώ… μεγαλώνοντας ξεριζώνονται από το χωριό και η ψυχή τους (η πεταλούδα) φτερουγίζει μακριά. Είναι κάτι σαν τα αποδημητικά πουλιά που πετούν προς άλλες πόλεις ή χώρες και ακολουθούν το ένστικτό τους, οδηγούνται από τα όνειρά τους (χάρτινο καραβάκι…) Η δεξιά πλευρά ερημώνει σαν κάποιο χειμωνιάτικο τοπίο. Από αριστερά, στον κορμό του δέντρου οι περγαμηνές συμβολίζουν την ιστορία και τις παραδόσεις του χωριού και φυσικά, τα κλαδιά του είναι ανθισμένα, ζωντανά από το ρολόι που έχει αντιστραφεί, ευελπιστώντας την επιστροφή των κατοίκων του”. Για τη γιορτή, αρκέστηκε να πει: “Χρόνια πολλά σε όλους. Η δύναμη της ψυχής του καθενός, να είναι ο συνοδοιπόρος του και να τον συντροφεύει στην πορεία της ζωής σε όλα τα επίπεδα. Ευχαριστώ πολύ και προσωπικά τον κ. Ρεκούτη και όλους όσους βοήθησαν για να μείνει η εκδήλωση αυτή αξέχαστη”.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr