background img
banner
banner

Γεμάτη… συναισθήματα βραδιά

ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ – ΓΙΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ ΤΟΥ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ ΜΕ ΕΥΧΕΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΙΝΗΣΕΙΣ – ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΓΕΛ ΑΙΓΙΟΥ

Με μια πολύ όμορφη και με… ποικίλα συναισθήματα εκδήλωση ολοκληρώθηκε η φετινή σχολική χρονιά για το Εσπερινό ΓΕΛ της πόλης, στο τέρμα της οδού Μητροπόλεως. Η γιορτή που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στον προαύλιο χώρο του σχολείου, είχε δύο χαρακτηριστικά: Την απόλυτα “επιφορτισμένη” ατμόσφαιρα λόγω της λήξης των μαθημάτων που όπως πάντα πρωτοστατεί σαν αίσθηση, αλλά ταυτόχρονα και την “δικαίωση” όλων, που κατάφεραν και… διένυσαν την πιο ιδιαίτερη και αλλιώτικη σχολική χρονιά των τελευταίων ετών λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού.

Για τους μαθητές, η εκδήλωση ήταν ένα ωραίο… ¨περιτύλιγμα¨ στο ήδη πολύτιμο δώρο που έλαβαν: Την σχολική τους εμπειρία και γνώση! Στην τελετή αποφοίτησης και παράλληλα γιορτή λήξης του διδακτικού έτους, τα ¨παιδιά¨ έγραφαν… αναμνήσεις στο “λεύκωμα” της καρδιάς τους και οι εκπαιδευτικοί υπέγραφαν… συγκινήσεις. Ο φιλόξενος εξωτερικός χώρος της σχολικής μονάδας “χάρισε” τελικά μια εκδήλωση που έκλεισε με πολλές ευχές και χαμόγελα, ενώ οι λέξεις που κυριαρχούσαν, ήταν αυτό το… αγκάθι που έζησαν όλοι με τα “τερτίπια” του κορωνοϊού κατά την διάρκεια της χρονιάς, να μην έρθει ξανά ποτέ.

Το Εσπερινό ΓΕΛ Αιγίου, φροντίζει πάντα να “μοιράζει” σημαντικά γνωστικά εφόδια

Τα απολυτήρια που μοιράστηκαν στους τελειόφοιτους από τους εκπαιδευτικούς και τον διευθυντή του σχολείου Δημήτρη Μπαζιώτη, ήταν “υπογεγραμμένα” με τα πιο θερμά “μπράβο” καθώς οι μαθητές κατάφεραν φέτος κάτι που αν απλά το εξιστορούσε κάποιος σαν γεγονός, θα ακουγόταν ίσως σαν παραμύθι. Το Εσπερινό Γενικό Λύκειο Αιγίου, φρόντιζε πάντα να “μοιράζει” σημαντικά γνωστικά εφόδια στους μαθητές του, διεκδικώντας με αξιώσεις, εργασιακές θέσεις στην κοινωνική ζωή του και της πορείας μετά. Το σχολείο, προσφέρει σε κάθε ηλικία την ικανοποίηση μιας μάθησης που κάποτε… κάποιοι, αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν λόγω συνθηκών. Στην όμορφη χθεσινοβραδινή γιορτή, καθηγητές και μαθητές έγιναν μια “γροθιά” και ένα “κουβάρι” αναμνήσεων και αισθημάτων. Απέδειξαν ότι η θέληση για μάθηση, είναι η κινητήρια δύναμη που μπορεί να κάνει να ξεπεραστούν όλες οι δυσκολίες και τα απρόοπτα μιας απόλυτα… ανάποδης σχολικής χρονιάς: Τηλεκπαίδευση, μείωση της ύλης, προβλήματα στην σύνδεση, αντισηπτικά σε πρώτη προτεραιότητα, self test και μάσκες προστασίας.

Μια δύσκολη… “κορωνοχρονιά” με τα διαδικτυακά μαθήματα σε πρώτο πλάνο

Η γιορτή ξεκίνησε στις οκτώ το βράδυ. Η διπλής σημασίας αποφώνηση είχε να θυμηθεί αφενός την “μετ’ εμποδίων” φετινή εκμάθηση λόγω ιικών φορτίων και συνδέσεων σε διαδικτυακές πλατφόρμες, αφετέρου το γνώριμο πια “δέσιμο” που απέκτησαν μεταξύ τους όλοι στο Εσπερινό Γενικό Λύκειο Αιγίου, κάνοντας έτσι ακόμα πιο… δύσκολες τις ούτως ή άλλως “επιφορτισμένες” με ιδιαιτερότητες στιγμές. Οι απόφοιτοι έλαβαν τα απολυτήρια τους, ενώ διανεμήθηκαν έλεγχοι επίδοσης στους μαθητές της Α΄ και της Β΄ τάξης. Το protionline.gr στο… πέρασμα τoυ απαθανάτισε με λίγες φωτογραφίες και πολύ… χαρά τη σχολική γιορτή, ενώ καθηγητές και μαθητές έδειχναν να το… απολαμβάνουν πραγματικά, κάνοντας αστεία και μιλώντας με… νοσταλγική διάθεση για τα εμπόδια που χρειάστηκε να περάσουν όλοι, αυτή την εξαιρετικά δύσκολη “κορωνοχρονιά” που έκλεισε το βράδυ της Τρίτης 29/6.

«Ο χώρος του σχολείου με την ευρεία έννοια του όρου είναι για πολλούς μια όαση»

Τα πρώτα λόγια του διευθυντή του σχολείου στο protionline.gr, ερωτώμενος αυτός για τις μεγάλες ιδιαιτερότητες της φετινής χρονιάς και τις ιδιάζουσες υγειονομικές και όχι μόνο συνθήκες, ήταν: «Η φετινή σχολική χρονιά σημαδεύτηκε από πρωτόγνωρα γεγονότα που επηρέασαν την ομαλή της πορεία. Χαρακτηριστικό γνώρισμα είναι το εξής αντιφατικό στοιχείο: Ενώ οι μαθητές μας ως εργαζόμενοι και οικογενειάρχες οι περισσότεροι, δυσκολεύονται να παρακολουθούν τα διά ζώσης μαθήματα και για αυτό παρακολουθούσαν ανελλιπώς την τηλεκπαίδευση, εν τούτοις αυτή ακριβώς η… ανατροπή ήταν που τους στεναχωρούσε έντονα, ταυτόχρονα. Γιατί οι μαθητές μας έχουν μια έντονη βιωματική σχέση με το σχολείο, μια συναισθηματική ¨εξάρτηση¨ θα έλεγα. Έτσι που… αν τους το στερήσεις, το εισπράττουν ως απώλεια.

Ο χώρος του σχολείου με την ευρεία έννοια του όρου είναι για αυτούς μια όαση ή ένα αποκούμπι. Είναι το καταφύγιο από τα καθημερινά προβλήματα και το έρεισμα για καινούριες πορείες που θα χαράξουν μετά την αποφοίτησή τους. Για αυτόν τον λόγο και το αναζητούν και βιώνουν τη φοίτηση σε αυτό, με ένα μοναδικό τρόπο που η ωριμότητά τους ξέρει να πραγματώνει».

Μέχρι την Παρασκευή οι εγγραφές για την επόμενη σχολική χρονιά

Μιλώντας για τους ¨άτυχους¨ μαθητές της τελευταίας διετίας και το πώς βίωσαν την όλη εκπαίδευση και εκμάθησή τους, ο κ. Μπαζιώτης, αναφέρει: «Οι μαθητές που αποφοιτούν σήμερα είχαν το θλιβερό… προνόμιο να στερηθούν το σχολείο τους για μεγάλο διάστημα τα δύο τελευταία χρόνια. Όλοι οι καθηγητές προσπάθησαν να είναι κοντά τους και έδωσαν την ψυχή τους για να ¨αμβλύνουν¨ αυτή τη στέρηση. Απόψε τους αποχαιρετούμε και τους ευχόμαστε καλή πορεία στη ζωή τους, ελπίζοντας ότι και ο τίτλος αλλά κυρίως οι γνώσεις και τα εφόδια που απόκτησαν, θα ανοίγουν νέους δρόμους για μια καλύτερη ζωή. Για όσους πετύχουν την εισαγωγή τους σε πανεπιστημιακές σχολές – κάθε χρόνο έχουμε και τέτοιες επιτυχίες – τους ευχόμαστε καλή συνέχεια…» δήλωσε ο διευθυντής της μονάδας με ιδιαίτερη συγκίνηση.

Τέλος, να σημειωθεί ότι οι εγγραφές για την νέα σχολική χρονιά έχουν ήδη ξεκινήσει και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τους υπεύθυνους του σχολείου στο τηλ: 2691062678, ώρες 19:00 με 21:30. Η πρόσκληση απευθύνεται σε όλους τους ενήλικες ανεξαρτήτως ηλικίας και σε ανηλίκους που αποδεδειγμένα εργάζονται κάπου (με πιστοποιητικό εργασίας).


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr